תמיד נחמד לתת הזדמנות לכותבים צעירים בתחילת דרכם. אני מכריז בזאת על פתיחת מסורת של טור אורח מדי כמה זמן.
השבוע, הקטע "איזו מלחמה נפלאה" של מאיר שלו (מתוך הטור הקבוע שלו במוסף לשבת של ידיעות אחרונות, 20.7.2007).
חד, מבריק ושנון כהרגלו. (ההדגשות שלי)
איזו מלחמה נפלאה
אפרופו מלחמת לבנון השנייה, השבוע שמעתי את האלוף בן אליהו, מי שהיה פעם מפקד חיל האוויר, מתראיין עליה בגלי צה"ל. לסיום הראיון הוא השמיע משאלה חיננית לאמור " אני מקווה שבעתיד יהיו לנו מלחמות יותר טובות".
המראיינת, טלי ליפקין שחק, הביעה תמיהה על הדברים, אבל נדמה לי שאפשר להוסיף משהו מעבר למגבלות הזמן והנימוס שחלו עליה באותה שעה.

בקרוב אצלכם. האלוף איתן בן אליהו (מקור: ויקיפדיה)
מלחמה יכולה להיות קצרה או ארוכה, נחוצה או מיותרת, מוצדקת או לא מוצדקת, להסתיים בניצחון או בתבוסה - אבל אין מלחמה טובה. מלחמות טובות קיימות רק במוחות שהעניקו לנו את זו האחרונה.
האלוף בן אליהו הדגים בסוף דבריו בדיוק את החשיבה הזאת. את הששון אלי קרב ואת שכרות הכוח ואת קוצר הדעה. מבחינה זאת היו מילות הפרידה שלו חשובות ומאלפות יותר מכל הניתוחים המלומדים שהרעיף עלינו בדקות הקודמות.