איך להיות מאושר, שני 22:25, ערוץ 2
מיקי רוזנטל סיים לריב עם משפחת עופר, ויצא לחפש את האושר - בששה פרקים. אתמול נפלתי על אחד מהם, וניסיתי לקחת כמה שיותר תובנות להמשך דרכי בעולם הזה.
(דבר אחד לא אמרו שם - הפנייה בעמוד של ישרא, שמביאה עימה אלפיים כניסות ועשרות תגובות, תורמת תרומה נדיה למדד האושר היומי)
פרופ' יורם יובל עמד על הבמה, רוזנטל ישב כמו סטודנט באולם הרצאות של פעם, אני ישבתי על הספה, וזה מה שיצא לנו:
* אלו שעוסקים בפעילות התנדבותית מאושרים יותר וחיים יותר.
* צריך להשקיע בחוויות, לא במוצרים.
* זו לא שאלה של כמה אתה מרוויח אלא של איך אתה בוחר לחיות. משפחה ישראלית ממוצעת, אבא-אמא-שני ילדים, צריכה 14 אלף ברוטו בחודש. פחות מזה יפגע באושר, יותר מדי לא ישפר את האושר משמעותית! כן, כן: אנשים לא יהיו יותר מאושרים.
* דברים שמביאים אושר - עבודה שאתה אוהב, אהבה, חברים.
השאלה העיקרית שבה עסק הפרק היא עד כמה העושר תורם לאושר.
שיחה ראשונה עם עו"ד ד"ר יוסי שגב מגלה שהוא איבד את חבריו בגלל הפער שנוצר בינו לבינם - אין על מה לדבר, אין שפה משותפת, ואחרי שאתה מזמין אותם לווילה שלך, הם מרגישים לא נעים להזמין אותך לדירת השיכון שניים וחצי חדרים שלהם.
לעניין הזה אני מתחברת מאוד. תמיד חשבתי שלא יעזור לי אם אהיה עשירה ומאושרת, וחבריי וסובביי יישארו אומללים. צריך שותפים לאושר ולעושר כדי שזה יהיה אפקטיבי.
אחר כך, בהפלגה על היאכטה שלו, שגב מספר על אשתו ושותפתו לחיים במשך 30 שנה שחלתה בסרטן, ואת השנה האחרונה שלה העבירו ביאכטה, שאליה הוא הטיס רופאים מכל העולם. ועדיין, הוא אומר, מה שווה כל הכסף שבעולם אם מלאך המוות לא לוקח שוחד?
שיחה שנייה עם שני אחים. אחד חי את חיי העושר, השני כבר לא. עד לפני שלוש שנים חי בווילה ענקית, רוזנטל לוקח אותו לביקור שם. בבית הנוכחי יש כיסויי מיטה עם המילה HAPPY. היום הוא עובד רק שעתיים-שלוש ביום, מבלה הרבה בים, ומרגיש כאילו ירדו לו 400 ק"ג מהגב. למה? כי אז היה מכור לעבודה ולכסף.
כמובן שזה דיכוטומי מדי, חד מדי, לא בהכרח נכון לכאן או לכאן. הרי מי שנולד עם כסף ורגיל לכל מה שהוא מאפשר, לא יהיה מאושר בזכותו באותה מידה שמתעשר חדש יהיה מאושר. ומידת האושר של המתעשר החדש לא תהיה שווה בחודש או בשנה הראשונה למידת האושר שלו בשנה השנייה - כשמתרגלים, צריכים ריגושים חדשים. במילים אחרות, האושר הוא דבר חמקמק. ברגע שאתה חושב שתפסת אותו, מגיע משהו חדש שמשנה את התמונה. אבל מה - שווה להתאמץ.
התאמה מוזיקלית: באושר ובעוני - שי עמר.