
תיבת נח, שישי 22:40, ערוץ 2
האמת היא שלא ממש התחשק לי לכתוב על "תיבת נח", אבל סימה ביקשה. לא התחשק, כי ברור לי לחלוטין שזו לא סדרה שאפשר לראות פרק אחד שלה, ואז להחליט. עוד לא ברור מה מטרת הקבוצה שנפגשת בסטודיו לדבר על הכל – קבוצת תמיכה היא לא. כולם שם יותר מדי אכזריים. גם לא ברור למה המנחה של הקבוצה גר ביאכטה קטנה, ואיך הוא מתחבר לחיי הים. ולמה חברו הטוב, אליהו (אורי גבריאל), נראה כמו דייג אומלל שעתידו מאחוריו כבר מזמן מזמן.
בניגוד למקובל בתיבת נח, לתיבה שבסדרה כולם מגיעים לבד, אומללים. גם הסדרה עצמה הגיעה לבד, אומללה: מתברר שהיתה על המדפים של הזכיינית רשת לפחות שנה. ורק בגלל שבא מנכ"ל חדש לזכיינית, והחליט להעלות לשידור כל תוכנית וסדרה שהשקיעו בהם כסף, ולא משנה מה האיכות ומה הרמה, "תיבת נח" סופסוף זכתה לשיבוץ.
כדי שזה יצליח ועל מנת לסחוף את הצופים לתוך העלילה, צריך היה לשדר לפחות שני פרקים ברצף - והייתי שמחה אם זה היה קורה עכשיו. אבל אם שעת השידור היא מחוץ לגבולות הפריים טיים של ערב שבת, כלומר השעה המתה של השבוע ומינימום רייטינג, ברור שאף אחד לא באמת רצה להשקיע בצופים שלו – כאמור המנכ"ל עסוק בניקוי מדפים. יש כאן זלזול, וזה אומר דרשני.
ניסיתי לחשוב איך המוח של קברניטי רשת עובד: תיבת נח זה משהו עם קונוטציה תנ"כית, דתית, ועם זאת מדובר בסדרה חילונית, ולכן נשדר אותה בערב שבת כשהדתיים לא בסביבה? ולא סתם, אלא אחרי "צחוק מעבודה" (היתה תוכנית חלשה אתמול), כך שרק אלה שלא יתעייפו באמת ולא יצאו לבלות יישבו לראות אותה. מי שיאהב יאהב מי שלא לא, במילא זה לא יום עם הרבה הכנסות ואנחנו לא לוקחים סיכון גדול מדי.
אז כן, למדתם עליי שני דברים עכשיו: לא הייתי עייפה, ולא יצאתי לבלות. במקום זה העברתי ערב עם חברים שהיו נחמדים מספיק להעביר לערוץ 2, אבל קשה לומר שהיו רתוקים למסך. הם לא יודעים שנח הפסיכולוג הוא מרק אווניר, הם רק ציינו שאווניר מצליח מאוד בחו"ל. הם לא יודעים למה גבריאל ועופר שכטר חיים את עולם המים של איזו מרינה (הרצליה או תל אביב, מוקדם לדעת. ויש האומרים: יפו). ושיש קבוצה עם כשבעה משתתפים פוטוגניים. מירה עוואד הכי בולטת בינתיים. גם לירון לבו לא רע. מזמן לא ראינו אותו בשום מקום.
האם נראה בשבוע הבא? סביר שלא. עדיף לחכות שיעלו כמה פרקים לרשת, ואז לראות אותם ברצף. 90% שזה יהיה יותר חזק. 10% שהאתר של רשת ייתקע.
פה אפשר לראות את הפרק הראשון.