
ארץ נהדרת סוגרת עונה שביעית, שישי 21:15, ערוץ 2
הסלוגן המוביל של תוכנית סיום העונה של "ארץ נהדרת" היה "ארץ נעדרת". למרבה הצער, אפשר היה לומר זאת על ה"ארץ" עצמה לאורך חלקים ארוכים מהתוכנית. הדמויות באולפן לא ממש הצחיקו, שלא לומר העלו תהיות עמוקות מה בכלל רצינו מ"שבוע סוף". גם המדענים משנת 3010 היו יותר עצובים מהגילויים שלהם. יותר מדי דקות אבודות, שבהן אמרתי לעצמי: טוב שהם הולכים הביתה.
מתי זה השתנה? כלומר, מתי בכל זאת הוכח שיש פה חבורה מוצלחת שצריך רק לתת לה את "הכדורים הנכונים"? בקטע שבו מריאנו משתתף בפרסומת הלועגת לפרסומת של המדינה בעניין העובדים הזרים. ככה סאטירה צריכה להיראות. את זה צריך להעלות במאקו, ולהריץ ביוטיובים בפייסבוק. חבל שאין עוד סרטון אחד כזה, כי נושאים הרי לא חסרים במדינה שלנו.
אפרופו נושאים, ב"ארץ" החליטו להעלות סופסוף את ירושלים על ראש שמחתם, ושלחו אליה את "הישראלי היפה", רגע לפני הספינה המובטחת מהפרומואים. אני רוצה להגיד פה משהו על יובל סמו: השחקן המוכשר הזה לקח תפקיד קטן, שלא היה אמור להיות מי יודע מה, סתם עוד איזה גג לסיום כל תוכנית, בלי יותר מדי איפור וחיקוי, בהשתתפות עם ישראל - והפך אותו לתפקיד הכי שווה בכל "ארץ נהדרת", יותר מליטל מעתוק, שיראל ואפילו המקפלות. התחרות הייתה קשה, אני לא אומרת, אבל הוא ניצח.
מהפנינים הבלתי נשכחות שהוא השאיר בירושלים:
* צריך לחלק את ירושלים: חצי לפלסטינים, וחצי לערבים. לנו יש את נתניה, לא יותר טוב?
* (ליד הכותל ומסגד אל אקצה) מה שמכעיס אותי זה שאלפיים איש מורידים נעליים במכה אחת. הרגתם אותנו.
* מה עשו הארמנים שמגיע להם רובע? למרות שהמנהיג שלהם היה אחלה גבר: ג'ורג'יו ארמני
במאקו עשו תחרות סרטוני מקפלות? חבל שלא עשו תחרות סרטוני הישראלי היפה. כלומר המכוער. כלומר המצחיק.
וזה הזמן לספינת התענוגות not שהצליחה להביא את כל גיבורי העונה לבריכה אחת (מעניין שלא היה קזינו בכל המערכון. זה חלק מההסכם עם בעלי הספינה, שלא רצו שייצא להם שם רע? או שסתם השתפנו ב"ארץ"?). ביבי הקפטן ("שוטי שוטי ספינתי, הים כל כך כחול, אני אהיה יצחק שמיר כשאהיה גדול". כאן המקור), ליברמן הפיראט האכזרי, המקפלות vs ליטל מעתוק (קטע מעולה), אלי ישי, חיים הכט, ארז מ"האח הגדול", וגם קפטן אמיתי אחד – טל ברודי. אה, וכמובן, עוגייה שהיא גאווה ישראלית, ואחרי האוכל מגיע הבידור, אז גם מומי ושיראל.
וזה הרגע לעוד יוטיוב שצריך לרוץ בפייסבוק, שיר למדינת ישראל: "היית בסדר, כל כך בסדר, את לא סודן, את לא שוויצריה, את בסדר. אותך תמיד אני אזכור גם כשאני שיכור, נפרד ממך הלילה, מכבים ת'אור". כאן יש את כל הטרוטונים של העונה. תעשו קונטרול F למילים "את בסדר", התוצאה הרביעית תביא לכם את המקור.
אז מה אני רוצה לומר בשורה התחתונה? ש"ארץ נהדרת" בסדר, באמת בסדר, אבל בסדר זה לא מספיק. "מותק, את האור, כשאני שיכור" - אני רוצה אור גם כשאני סחית. זה די ברור שחצי מהצוות צריך רענון דחוף. לחצי השני מגיעה חופשה מפנקת על חשבון הברון (כלומר על חשבון יצחק תשובה, שכזכור עכשיו הוא בעלים של 20% מקשת, באמצעות הבת שלו). נכון שיותר מצחיק מזה אין כרגע בטלוויזיה, לטוב, לרע ולנערה, אבל אחרי כל כך הרבה עונות אין שום סיבה להנמיך ציפיות. להתראות בעונה הבאה.
* לא אמרתי אף מילה על זה שמאור כהן דפק נפקדות, אבל מישהו צריך לתת את הדין.
ועוד תמונה למזכרת:
