
מימין לשמאל, לפי פרשנות חברי הלהקה: איגי דיין, מייקל בנסון, יובל בנאי, שלומי ברכה
האלבומים - משינה, ערוץ 8 וחינם ב-VOD
לפני חודש בערך ראיתי בחצי עין תוכנית בערוץ 8 על האלבום הראשון של "המכשפות" – כידוע זה מעולם לא הבשיל לאלבום שני, אבל בהחלט היתה הצלחה שנאה להתהדר בה ולהקדיש לה תוכנית. שלוש בנות צעירות מחליטות להקים להקה ולהתפרע – ובסוף מזמינים אותן לאירוע מחווה לנעמי שיר על שפת הכנרת. אין דברים כאלה. לא היו אז, ואין היום. זו היתה תופעה ייחודית וחד פעמית.
להקת משינה, לעומת זאת, היא סוג של עוף החול: בכל פעם שחושבים שזה נגמר, הם צצים שוב. אבל גם להם היה אלבום ראשון ששווה דיבור ונוסטלגיה. כולנו יודעים שיובל ושלומי נפגשו בצבא, אבל מי ידע שהיו למשינה שלוש גרסאות לפחות, עם שלושה מתופפים לפחות, כולל אחת מתופפת בשם ניבי ליפשיץ?
זה אתגר לא קטן להושיב אנשים לדבר על מה שהיה, בלי להראות כמעט מה שיש עכשיו, ובכל זאת ליצור עניין במשך 50 דקות. יואב קוטנר עומד באתגר הזה בצורה מרשימה. הוא מצא כמה מאלה שהיו בתחילת הדרך עם משינה, ואולי היום מצטערים שפרשו (דיברו אבל לא ענו על השאלה האם הם מצטערים). הוא הביא את אהוד בנאי לדבר על שיר. חילץ כמה מילים משעשעות משוקי וייס ומבועז בן ציון. צילם את משינה בכאילו-חזרה. אפילו הצליח להביא את אורלי זילברשץ לדבר על השיר שכתבה, "אנה", למרות שהיא בסכסוך (משפטי) עם הבעל לשעבר יובל בנאי. אבל ההישג העיקרי שלו, ברוח הימים האלה, הוא שחילץ יותר משלוש מילים משלומי ברכה. הרבה יותר משלוש!
היה נחמד לשמוע את הסיפור מאחורי השירים שאנחנו מכירים כבר בעל פה. טוב לדעת שהחבורה החליטה להמשיך למרות שהתייאשו באמצע כמה פעמים. בהתחלה היו יובל ושלומי עם שניים אחרים. אחד מהאחרים הביא את מייקל בנסון ששירת בלהקה צבאית והיה חתום על גיטרה בס – ההופעות של הלהקה נקבעו בהתאם לימים שבהם הגיטרה שלו היתה פנויה. הוא אפילו לא ניגן איתם בהתחלה: רק בא לתת את הגיטרה וללכת.
אחר כך בנסון הביא ילד מתופף מוכשר שבקושי פותח את הפה, ושמו איגי. מתברר שכולם בלהקה ירדו עליו המון, כי זה היה קל, הוא הרי לא ענה ולא דיבר, ובכל זאת הוא נשאר. אין לו הסבר טוב למה. ובסוף, אחרי שהתקליט הראשון כבר יצא, בנסון הציע לצרף מישהו שהיה איתו בלהקה צבאית: אבנר חודורוב. ואז גילו שהוא יודע לנגן לא רק קלידים, אלא גם סקסופון ואקורדיון, כלומר שהוא המולטי-טלנט של להקות הרוק.
אני לא יודעת בכמה הופעות של משינה הייתם – אני הייתי בכמה ובכמה. מדובר באנשים שלא מתפשרים עם עצמם, תמיד שואלים שאלות, לא מפחדים לעשות משהו רק כי אולי לא יאהבו אותו. מהסיבה הזו היו להם גם נפילות. אבל בסוף הם ווינרים. במובן הזה, אביב גפן לא שונה מהם בשום דבר כמעט, חוץ מהעובדה שהוא אחד והם חמישה.
עוד פרקים בסדרה ששווים צפייה: אביתר בנאי, אסף אמדורסקי, ויש היאמרו – נושאי המגבעת. הכל חינם ב-VOD של HOT