
"יצפאן - תוכנית ה-500", רביעי 21:30, ערוץ 3
לא חקרתי את זה באופן מדעי, אבל אני כמעט בטוחה שמאז שערוץ 3 התרוקן מכל הסדרות הטובות בעולם, כמות הצופים של אלי יצפאן וגיא פינס ירדה פלאים. אני יודעת שזה נכון ביחס אליי: פעם ראיתי את התוכנית של יצפאן לפחות פעמיים-שלוש בשבוע, ותמיד ידעתי את רשימת האורחים. היום, במקרה הטוב, אני זוכרת לזפזפ לאמצע התוכנית של פינס.
ובכל זאת, מדובר בשני הטאלנטים הגדולים של הערוץ, מקור שמחתו היחיד כמעט. כך יצא, שבחגיגות ה-500 של יצפון אתמול, אחד הכוכבים הבולטים היה פינס בכבודו ובעצמו, שראיין את ה"מעומדים", ה"זוכים" ו"המאוכזבים" על השטיח האדום - כולם דמויותיו של יצפאן. האמת, היה משעשע.
יותר מזה: התוכנית כולה היתה מוצלחת, ובמיוחד הראיון עם ראש הממשלה האמיתי, אריאל שרון. לדעתי, זה היה הראיון הטוב ביותר של שרון אי פעם, ולא פחות מכך, של יצפאן אי פעם - מי שבדרך כלל מתקשה בשיחה קצרה באולפן, עשה עבודה טובה מאוד בחוות השקמים. "אתה העברת 500 תוכניות ואני מתקשה להעביר תוכנית אחת", אמר לו שרון, וזו היתה רק ההתחלה.
בין העגלים לכבשים, בתוך שדה שיבולים ועם מבט לכלניות, התגלו ראש ממשלה אנושי ומראיין שבעיית העוני באמת מטרידה אותו, ולא בכאילו. כאשר שרון הודה שהוא נהנה מהחיקוי שלו, יצפאן כבר הרגיש נוח לבקש ששרון יפשר בינו לבין מובראק, שעבר נכתב כי זעם על אופן החיקוי שלו. מובראק עוד מעט בא לפה, אמר לו שרון. והוא בטוח יבוא, שאל יצפאן. כן, זה די בטוח, השיב ראש הממשלה.
בין הפרסים השונים, שהוענקו על ידי מיטב סלבריטאי ישראל, אפשר היה לשמוע שני שירים של שלום חנוך - לכאורה לא שייך, אבל כנראה מושא הערצתו של יצפאן, שהחליט שאם זו החגיגה שלו מותר לו ליהנות ממנה - ומערכון הסופרמרקט של ישראל קטורזה, שראיתי בפעם השלישית ועדיין נשפכתי מצחוק.
בקיצור, אתמול היו ליצפאן שעה וחצי מצחיקות. במקור תכננתי לפרוש באמצע לטובת המקלחת. בסוף זה קרה על חשבון ליגת האלופות. כי מה זה עוד גול או פחות גול, לעומת ערב של צחוק עממי במובן הטוב של המילה.
והנה התפתחות מעניינת.