
"הבה טקילה", ראשון 21:00, ערוץ 10
אני לא יודעת לכמה מכם יצא לראות את הקטלוג החדש של חברת פוקס, אבל מדובר בספר טלפונים לייט שכולל לא פחות מ-164 צילומי אופנה ממקסיקו, שברובם מככבים יעל בר-זוהר ויהודה לוי. הספר הזה חולק למיליון בתי אב באמצעות 16 משאיות, אחרי שהושקעו בפרויקט לא פחות מ-2 מיליון דולר (8.68 מיליון שקל לפי שער הדולר הנוכחי). אם מישהו רצה לדעת לאן הלך הכסף, "הבה טקילה" ששודרה אתמול נתנה לו את התשובה: על טקילות. ומרגריטות.
לפני שבועות אחדים טען הראל ויזל, הבעלים של פוקס, שהמהלך השתלם לו, ושבכל עיר שהקטלוג חולק בה ראו תוצאות במכירות באופן מיידי. אני סקפטית באשר לנכונותה של הקביעה הזו בגוש דן, גם אחרי שהתוודעתי לנתונים שהציג הפרסומאי של פוקס, הדר גולדמן. לדבריו, גם ברמת השרון וגם בבאר שבע היתה עלייה של 22%-30% בממוצע בבדיקת יום מול יום יחסית לשנה הקודמת. אין לי שום דרך לקבוע אם הוא צודק או לא, אבל מה שבטוח הוא ש-40 דקות בפריים טיים יכולות לעשות את העבודה.
לא שהיה משהו משמעותי בדקות הללו. לכל היותר מדובר בסרט שילדים שטיילו מעבר לים מראים להורים ולחברים, כדי שיקבלו מושג על החוויה. אבל בגלל שאלה יעל ויהודה, מישהו חשב שהעסק שווה צוות צילום שלם שיידע להפיק מהומה רבה על לא דבר.
אז מה היה ב"לא דבר" הזה? זה התחיל עם רחמים: יעל ויהודה האומללים הופיעו שלוש פעמים ביום, עשרה ימים רצופים, במחזמר "טרזן", מה שהיה מוציא לכל אדם שפוי את המיץ, ואז הגיעו לשדה התעופה. כיאה לכוכבים "במעמדם", הם שודרגו לביזנס קלאס יחד עם הקמב"ץ ויזל, בעוד שאר הצוות טס באקונומי. במקסיקו הצמידו להם שבעה דוגמנים ממיאמי, שהם בעצם דוגמנים מכל העולם שבמקרה עובדים במיאמי, וכולם יחד נסעו לצלם באקפולקו, צ'ילפה, טיקסטלה טקסקו ועוד מקום או שניים שלא קלטתי את שמם.
הקריין גיא פינס הביא את הטריוויה המעניינת: הם מובילים את קמפיין פוקס כבר שש עונות, ולא מכהנים כזוג כבר עשר שנים. אבל מה, הם עדיין מסוגלים לרקוד ביחד בתיאום מושלם כבר בטייק הראשון. העיקר שהצלם רון קדמי מרוצה. אגב, הטריק שלו לגרום לצמד להתפשט היה להביא את הדוגמנים מחו"ל שמתפשטים חופשי ומהר, וככה הם יקנאו וירצו גם. ועובדה! זה עבד! סתם, למקרה שאי פעם תרצו להפשיט את יעלי וג'ודלה, ולא תדעו איך.
שלא יהיו אשליות: "אם מישהו יגיד שלעבוד עם יעל ויהודה זה קל, הוא משקר", הרביץ ויזל את וידוי המאה. "חבר'ה, יש משבר, עדר של 20 שוורים מתקרב לעברנו, חייבים לעבור לצד השני של הגדה", הודיע הסטייליסט ראובן כהן ברצינות תהומית. בסוף, כצפוי, לא שוורים ולא נעליים: כמה פרות מנומנמות. העיקר שכולם הקפידו לא ללבוש אדום. "אני המטרוסקסואל, אני הגבר החדש", סיכם יהודה בלי לחייך אבל עם שכבת ציניות (אני מקווה בשבילו).
ידיד שלי הסביר לי פעם שלא צריך לחפש משמעות בכל דבר, ואם נותנים לו לראות את יעל בר זוהר בלבוש מינימליסטי ותנוחות סקסיות, זה ממש לא משנה מה יש מסביב. אין לי ספק שאנשי הצוות של גיא פינס, שאחראים על הסרט, שמחים על כל צופה כמוהו. אפילו דני סירקין, שאני מחזיקה ממנו בתור במאי, הצטרף הפעם למרוקני המוח. מה יהיה?
אולי אני פשוט לא שייכת לכאן: אני מעדיפה לראות את יהודה שלוש פעמים רצוף ביוסי וג'אגר, ולא לצפות בו מקשקש על המשמעות ועליית הפאזה בכך שהוא עבר את המכשול והתפשט לקמפיין (מה גם שהחלק הזה לא צולם ומופיע רק בסטילס). מילא הבגדים היו להיט. מילא היו מראים נופים. אבל כשאין שום דבר? שום כלום? מקסיקו מעולם לא היתה שטחית יותר.
ריייטינג: 9.6%, מקום תשיעי בדירוג היומי.
בקטנה: לערוץ E! יש מבזק חדשות ישראלי בהנחיית לילך ויזל, שמוצמד למהדורת החדשות המיובאת. כדי להבין את רמת האומללות שבדבר, מספיק היה לראות את האייטם על "קרובים קרובים": ברקע שלו כיכב חיים אתגר, שדמותו הזכירה שיש רק תוכנית אחת שיודעת לעשות את זה בעברית, והיא נמצאת בערוץ 3.