
המטבח בלופט בלוס אנג'לס, וטיירה בנקס
"טופ מודל", שישי 19:50, ערוץ 10
היום בערב ייערך גמר "הדוגמניות", וזו הזדמנות מצוינת לבחון את גרסת המקור, "טופ מודל" שעונתה השלישית עלתה ביום שישי האחרון בערוץ 3. מעבר לעובדה שלטיירה בנקס יש דיקציה יותר טובה משל גלית גוטמן, שהיא הצליחה יותר ממנה כדוגמנית, ושהיא מסוגלת לגרום לצעירות אמריקניות להזיל דמעת התרגשות כשהן רואות אותה, מדובר באופן כללי בתוכנית יותר טובה. ומי שמכיר אותי יודע שלרוב אני מעדיפה דווקא את הגרסה המאוזרחת.
כיאה לתוכנית מיונים לקראת הדבר האמיתי, שוכנו 34 הבנות במלון מרידיאן בבוורלי הילס. כל אחת הביאה "וידיאו ביתי" שמראה מאין היא הגיעה, ועברה ראיון קבלה מול בנקס ושני מומחים קושקושה אללי, כמו שאומלטה אומרת, שזכו לכינויים מיסטר ג'יי ומיסיס ג'יי. הראיון כלל שיחה קצרה, והליכת מסלול בבגד ים, שגרמה לטראומה לא קטנה בקרב הצופים - ולא רק כשהמועמדת קאפ F לבשה ביקיני (כהגדרת מיסיס ג'יי: "הגורים הקטנים התגלו ככלבים בוגרים").
למי שלא בעניינים, מדובר בבנות שהגיעו לא רק מכל רחבי אמריקה, אלא גם מכל שכבות האוכלוסייה, כולל אחת שעבדה כחשפנית ואחת שעבדה כזונה. כולן לכאורה רוצות להגיע לניו יורק, וללופט בלוס אנג'לס, ומשם לתואר "הדוגמנית הבאה של אמריקה" ולחוזה עם סוכנות הדוגמניות פורד. אבל, היתה גם אחת מכוערת אלוהים ישמור שבהתחלה טענה שהיא היתה הילדה הכי יפה בבית הספר, בהמשך אמרה שהיא לא עומדת בלחץ, ובסוף ברחה באמצע השאלה של בנקס, שלא על מנת לחזור. מרגעים כאלה עושים ריאליטי טוב. הרבה רגעים כאלה. לא רק מ"אוולין ניסתה לחנוק אותי".
אין ספק, ב-UPN יודעים לעשות את העבודה ולבנות את המתח. אבל זה לא רק הם, זה גם המתמודדות: אחרי הניפוי הראשוני שבו 20 עולות שלב ו-14 עפות הביתה, החליטה אחת מהן לגלות לכולן את האמת - היא חצי עיוורת, ועד גיל 30 היא תתעוור לגמרי. אתם מדמיינים לעצמכם מתמודדת כזאת אצלנו?
עוד לא הספקנו להתאושש מההלם, והופ בא ניפוי נוסף, הפעם בביצוע בנקס. 6 עפות הביתה, גברת קאפ F ממשיכה ל"בית", גם המתעוורת, וגם המועמדת שלי מהרגע הראשון: ליאה, בת 24 מאוקלהומה. אז נכון שיש כמה פרחיקולות, ויש כמה ששבו את לבי והיה עצוב שלא ימשיכו הלאה, אבל הסך הכל שווה את זה: 14 בנות שיודעות לעשות רעש ולהתלהב ולהיות ביצ'יות כשצריך (כל הזמן, זאת אומרת), שני מומחי אופנה שמכניסים את "אטיטיוד בבית, לא אצלי" לכיס הקטן, וטיירה בנקס מהממת אחת. אני איתן (ואף מילה על הזוכה, שהוכתרה זה לא מכבר בארה"ב).
בארץ, אגב, אני מהמרת על ליאת בלו.