"חדשות 10", ראשון 20:00, ערוץ 10
האולפן השקוף של חדשות ערוץ 10, בכיכר רבין: יופי של פירוטכניקה. יופי של אולפן. יופי של שולחן. יופי של מגישים. אבל האקו, אוי האקו. במשך שש דקות עד לכתבה הראשונה, נשמעו כל הדוברים (מיקי, יעקב, פרופ' קמיל פוקס ורביב דרוקר) כאילו הם מכריזים בזאת על הקמת ישראל, לא פחות.
אחרי הכתבה הראשונה, שבה אהוד אולמרט אמר לכולם ללכת להצביע, שלא לומר התחנן, בא תורה של הפאשלה הראשונה: רובי המרשלג עלה לתל חי, אבל הסאונד היה לגמרי מת. גם פז שוורץ ואסף זוהר בקושי נשמעו בתחילת דבריהם. מצד שני, ממילא הם לא אמרו שום דבר מעניין. שדרות מנומנמת והר הבית סגור מחר ומחרתיים, נו שוין.
אפילו שרון גל בחיפה דיבר קצת לעצמו לפני ששמענו על המקלחת של צוננים שחטף כנראה נתניהו מסניף הליכוד בעיר. רק נועה קולפ נשמעה ביד רמה, והפיצה את האור של בית שמש. חבל רק שהיא נראתה כל כך קשוחה. ולאלה שטענו עד היום שתמר איש שלום מאוד יפה - צודקים.
החלק המפתיע של הערב: רינו צרור הגיח מן האופל אחרי שעשה פתיחת תלתלים. האמת, נראה לא רע. רק האינטונציה המעצבנת הרבה כל סיכוי שאני אצליח לעקוב ולהבין מה הוא אמר. הדבר היחיד שקלטתי זה שהוא יצטרך לבוא עם כובע ביום שלישי, אבל לא נראה לי שזה בגלל שהשיער שלו כבר אפור לגמרי.
בכל אופן, אחרי קצת התלהבות בכיכר בחסות טלי מורנו ודני רופ, הגיע החלק של נתניה: באחת השכונות הדרומיות של העיר (קרית נורדאו או דורה, לא אמרו. למאותגרים: זה קרוב לרמת פולג רק גיאוגרפית) התפוצץ רכב של שניים מאנשי שלומה של משפחת אברג'יל-למי-קראתם-עבריינים. אחד מהם נפצע קשה, השני בינוני. פייר, הרבה יותר נחמד שהעיר מוזכרת ב"ארץ נהדרת" (בשישי האחרון: "חנות הפנינג בקניון הדרים", אני כבר לא זוכרת באיזה מערכון. מה שמזכיר לי, שהאתר החדש של קשת לא ידידותי ולא מרשים).
סיכום מצב: סאונד לא משהו, לשפר ודחוף. אולי יהיה גשם ביום שלישי, כמו שדני הבטיח, אבל קטן עלינו. אל עורך המהדורה גיא סודרי הצטרף גם בן שני. בינתיים לא רואים הבדל, אבל אם הוא יישאר עד לשלישי, זה יכול להיות מעניין. אני, בכל אופן, מבטיחה לבקר בכיכר.
רייטינג: 12.9%, מקום רביעי בדירוג היומי. יחסיות - מהדורת ערוץ 2 הגיעה ל-18.9%, וזה הפער הכי קטן שהיה אי פעם בין המהדורות.