
"כלוב הציפורים", שני 18:00, ערוץ MGM
בדרך כלל אני לא נמצאת בבית בשעות הערב המוקדמות, או שאני רק נכנסת פנימה ועדיין אין לי חשק למקד את תשומת הלב במשהו. אבל אתמול היה יום קצת יוצא דופן, וכך זכיתי לצפות סופסוף בסרט "כלוב הציפורים" - אשר משום מה הייתי בטוחה שהוא יליד שנות השמונים, והנה מתברר שמדובר בצעיר אמיתי, רק בן 11.
מדובר בסרט עמוס כוכבים - רובין וויליאמס, ג'ין האקמן, נתן ליין, דיאן ווסט קליסטה פלוקהארט והאנק עזריה - שכולם יחד התקבצו לסאות' ביץ' שבמיאמי. לכאורה, העלילה קצת בנאלית ואייטיזית: ארמנד גולדמן (וויליאמס) הוא בעל מועדון דראג קווינס, הדראג הראשית (ליין) היא/הוא בן הזוג שלו, יש לו גם בן שעומד להתחתן עם בחורה רזה כמו מקל (פלוקהארט כמובן), שההורים שלה (האקמן ו-ווסט) הם סנטור שמרני ואשתו המתוקתקת - ולכן ממש לא כדאי לגלות להם את הסטטוס המשפחתי של החתן המיועד.
יש עוד סיבה לא לגלות להם: בדיוק כעת הסנטור מתמודד עם התקשורת בעקבות שערורייה מינית שיצר שותפו לדרך - אשר נמצא מת בזרועות יצאנית שחורה קטינה. כלומר, הדבר האחרון שחסר לו זה לחלק לתקשורת עוד מטעמים. מצד שני, הוא סבור שמפגש הורים-חתן-כלה הוא מה שיעזור לו לברוח מהכל. אם הוא רק היה יודע לאן הוא בורח...
כבר היו לנו במהלך השנים הרבה סרטי הומואים, ו גם לא מעט סרטי "פגוש את ההורים". לדעתי אפילו אפשר למצוא סרטים שהפגישו את שניהם. אז למה "כלוב הציפורים" הוא בכל זאת סרט שכדאי לראות?
קודם כל, בזכות הקאסט המצוין שיצר דמויות ריאליסטיות ואמינות. שנית, בזכות המטאפורות שנכנסו כמעט בדלת האחורית - כמו הדלת שדרכה משפחת קילי מגיעה למשפחת גולדמן (שהופכת לקולמן כדי שלא יידעו שהם יהודים), וכמובן כמו הכלוב שאליו מכניס הבן את שתי ציפורי האהבה - האב ובן זוגו - כשהוא מבקש מהם לשנות את הבית ולשנות את ההתנהגות לקראת המפגש.
שלישית, הבמאי מוכשר למדי ומחזיק בארסנל סרטים כמו "צבעי השלטון" ו"קרוב יותר". ורביעית, הסרט, שצולם כעשרים שנה אחרי המקור הצרפתי, היה מועמד לאוסקר. וסרטים בדרך כלל לא מגיעים לתחרות הזו סתם.
אפשר להביא כאן עוד הרבה סיבות, אבל אפשר גם לסכם בפשטות: סרט טוב ומצחיק, בדיוק מה שצריך בשש בערב של אמצע השבוע בעונת הקיץ.
"כלוב הציפורים" (The Birdcage). ארה"ב 1996. 117 דקות. במאי: מייק ניקולס. שחקנים: רובין וויליאמס, ג'ין האקמן, נתן ליין, דיאן ווסט קליסטה פלוקהארט, האנק עזריה, כריסטין ברנסקי.