"לוחמים", רביעי 19:30, ערוץ טבע הדברים (אפיק 48 בממיר)
אם יש משהו שאני ממש, אבל ממש לא מבינה, זה בשביל מה צריך את ערוץ טבע הדברים. לא בגלל שאין שם דברים טובים (יש), אלא בגלל שהוא כל כך נידח וגם תכף בתשלום, שכל הדברים האלה סתם הולכים לאיבוד. כמה אנשים רואים אותם, למרות כל השידורים החוזרים, לעומת ההשקעה בהפקות המקור?
הערוץ הזה נכנס לחיינו בארבעה ביולי עם 44 הפקות מקור, שזה מצוים אבל קצת מיותר: מזה זמן רב, מנויי הכבלים הדיגיטליים והלוויין נהנים ממבחר ערוצים כמו החיים הטובים, אדוונצ'ר1 ונשיונל ג'יאוגרפיק, שביניהם אפשר היה לפזר את ההפקות הללו. נכון שגם שלושת אלה הם ערוצי נישה, אבל לפחות הם כבר הספיקו לקנות לעצמם שם מסוים בתוך העוגה המאוד קטנה הזו. שלא להגיד בקול רם (להגיד, להגיד) שגם ערוץ 10 היה יכול לקלוט בשקט הפקה כמו "לוחמים", שראיתי היום.
אז מה היה שם? בחורה אחת, איילת פלר, שהיא גם המגישה וגם המפיקה וגם עורכת התוכן (אבל יש לה גם עורך וגם עורך אחראי!), יצאה ליומיים עם בנות קורס מדריכות שריון. שמצד אחד, זו פרסומת אכזרית לצה"ל, אז אולי היה כדאי שתישאר לה בערוץ נידח, ומצד שני, יש לנו פה בחורה מוכשרת שיודעת לשאול שאלות, שאין לה בעיה להתלכלך בגריז ולעזור לסחוב, והכי חשוב - ללבוש מדים! בהתנדבות!
כן, קשה להגיד בקול רם (אבל נגיד בכל זאת) אבל התוכנית הזו עשתה לי געגועים לצבא ולימים שישבתי מול המנילה וחשבתי מה אני רוצה להיות. קרבית קרבית קרבית. ואת החום שחטפתי כשהבנתי שאני הולכת לחיל השושו. ואת השמחה כשגיליתי שמדובר בקורס שושו חצי-קרבי-אלק-אבל יש סדרת חי"ר. למיטב זכרוני, בזמני בנות עוד לא היו יכולות מדריכות שריון, אבל אולי אני טועה (או מדחיקה).
והנה, מה יצא לנו? נסחפתי לנוסטלגיה, במקום להישאר עם התזה. אז בסדר: הסאונד מחורבן, ולא קיבלנו אף מידע על הבנות חוץ מזה ש-40 מתקבלות לקורס, מתוך מאות שניגשות למיונים. מאיפה הן באו? איך נראה סדר היום החדש שלהן? והאם יש בכלל טעם לצלם אותן שבוע בלבד אחרי שהתחילה הקריירה הצבאית שלהן?
במקור הקלדתי את המשפט "עם קצת יותר תקציב ומישהו מכוון היתה יוצאת בובה של הפקה שתימכר לערוץ 10". אבל עכשיו, אחרי ביקור באייס, מסתבר שלשני הערוצים כבר יש הפקה משותפת - סרט תיעודי בן 30 דקות על מסע האופניים "רוכב ישראל 2004