לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

באה לבקר. בלוג לביקורת טלוויזיה


לך תבין: אנשים לא מגיבים, אבל הקאונטר רץ כמו משוגע. כנראה שיש לו תוכניות

כינוי: 

מין: נקבה

Google:  rav.aruzit



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2007    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2007

אני לא מספר




 

"האסיר", חינם ב-VOD

 

נהוג לומר שבחיים אין ארוחות חינם, ובחברת הכבלים HOT הפנימו את המימרה הזו קצת יותר מדי - על השירות הגאוני באמת, ה-VOD, הם גובים תשלום חודשי, ולאחריו הם גובים תשלומים נוספים על תוכניות וסרטים שונים בלי הצדקה ובלי למצמץ. מילא אם היה מדובר בתכנים שלא שודרו בעבר, אבל למה מישהו צריך לשלם כסף על העונה הראשונה של "עמוק באדמה"?

כמובן שהתשובה ברורה – בעולם שבו ההכנסות מדמי המנוי כבר לא יגדלו באופן משמעותי צריך לחפש הכנסות אחרות, וה-VOD הוא לא פחות ממכרה זהב. למה עמישראל משתף פעולה אין לי מושג, אבל כשמפמפמים איזו ארוחת חינם, אני קופצת לבדוק.

בחג הסוכות ארוחת החינם היא "האסיר", סדרה בריטית הזויה מ-1967, בכיכובו של פטריק מקגוהן שהוא גם אחד מהיוצרים. למען האמת מדובר בסדרת מדע בדיוני, כלומר לא הז'אנר החביב עליי, אבל הצלחתי לשרוד שני פרקים שלמים (מתוך 17) בני 50 דקות – במהלכם אי אפשר היה שלא לחשוב שכאן נולדה ההשראה ל"מופע של טרומן".

מקגוהן מגלם סוכן ממשלתי בכיר שהגיש את התפטרותו, ומאז נרדף על ידי הבוסים, שמרדימים אותו ושולחים אותו לאיזה כפר קסום שנראה כמו המקום הכי כייפי בעולם, עד שמבינים שזה מקום לשאיבת המוח, מחיקת האישיות והתעללות בלתי נפסקת באדם החושב.

בכפר הזה האדם המדובר מכונה "מספר 6", כי לאנשים אין שמות, והוא מתקשר בעיקר עם "מספר 2". אחרי שהוא מצהיר בעיקר לעצמו "אני לא מספר, אני אדם חופשי", ומבין את הקושי להימלט מהמקום, המשימה העיקרית שהוא מציב לעצמו היא לגלות מיהו מספר 1. הרבה שאלות, מעט תשובות ויותר מדי הפתעות – ככה כנראה נראית סדרה בז'אנר הבדיוני מרובה האלגוריות. הרחבות וניתוחים אינספור ניתן למצוא כאן וכאן. מתי הסדרה שודרה בישראל? את המידע הזה לא מצאתי. מה שברור, זה היה בערוץ 1 (אולי הערוץ בכלל היה הבוס הגדול?).

אופציה שנייה לבוס גדול - ב-2006 הודיעה רשת סקיי 1 כי בכוונתה להפיק את הסדרה מחדש עם כמה שינויים, אבל כעבור שנה ירדה מהרעיון. האמת, בצדק. רימייקים טלוויזיוניים זה לא בדיוק מתכון להצלחה – הרבה פחות מאלה של הקולנוע, על כל פנים. ובשביל מדע בדיוני יש לנו היום את "אבודים", "יריחו" וכיוצא באלה.

 

 

נכתב על ידי , 29/9/2007 18:21  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רב-ערוצית ב-2/10/2007 19:20
 



שתיקת המראיין


לפני כעשור (כן, אני לא צעירה) למדתי, בין היתר, תקשורת. אחד ממוריי אז היה ישראל סגל ז"ל, שמובא היום למנוחות. הוא לימד אותנו על המדיום הטלוויזיוני, ונהג להגיע לשיעור עם טלפון סלולרי בגודל של טלפון לווייני, משהו ענק ומיושן של מוטורולה, אבל מה - עזר לו לשמור על קשר עם העולם החיצון של ערוץ 1.

השיעורים היו מאוד לא קוהרנטיים, פעמים רבות הוא הפליג בסיפורים או בניתוחים, אבל תמיד היה מעניין. באותה תקופה צפיתי ב"יומן" בהגשתו באדיקות של ממש, וכמובן גייסתי לעניין את כל המשפחה. אומנם לא הפכתי בסוף לאשת טלוויזיה אבל בהחלט למדתי משהו על האופן שבו דברים מתנהלים, על האופן שבו הם צריכים להתנהל ועל צפייה ביקורתית במדיום.

הנה כמה דברים שלמדנו מישראל סגל:

טלוויזיה מביאה את המציאות, עיתונות כתובה מביאה מידע על המציאות. אבל אם לדייק: המציאות הטלוויזיונית אמורה לשקף את המציאות האמיתית. "ככל שהאירוע חזק יותר, על הכתב לשתוק יותר" - בהקשר הזה הוא סיפר לנו על בן שני, היום כתב המגזין הכי טוב בארץ, ואז כתב צעיר בערוץ 1. סגל החזיק מאוד משני, אבל גם סיפר כיצד הוא מלמד אותו דברים שונים שגם לנו ראוי להפנים.

למשל – לנסח משפטים באופן פעיל ולא סביל. לא "50 אלף דולר נשדדו על ידי חמישה שודדים", אלא "חמישה שודדים שדדו 50 אלף דולר" (האמת, גם לפני עשור שוד כזה לא היה שווה את הסיכון).

חמשת ה-W בכתבה:

What כיכר מרכזית בעמנואל

When 10:55 יום הזיכרון

Who תושבי המקום, חרדים

What יעמדו/לא יעמדו

Why כיוון שמדובר בעניין מופשט, ראיונות עם בני אדם מספקים את התשובה

מכל החמישה, רק ה-when לא מצטלם. לשם כך נועד ה-voice over (קריינות, או מבזק גל"צ/קול ישראל שבו נאמרת השעה).

אנגל – זווית הראייה שרוצים להציג בכתבה. ה-what.

ראיון – ההתרחשות היא האינטראקציה בין המראיין למרואיין, השיא הוא בשתיקת המראיין או בשתיקת המרואיין (כשהוא שותק – זה הישג).

הבימוי היחיד המותר בכתבה הוא לצלם את המרואיין לשם הצגתו, כאשר הוא הולך במקום ההתרחשות.

חלוקת תפקידים: הכתב מוסר את האינפורמציה, והמרואיינים את הצד הרגשי.

ככל שיש יותר לוקיישנים, כך יש יותר חיים לכתבה.

בשטח - הכתב נותן את ה"מה", צוות הצילום שלו נותן את ה"איך". למרות שהוא ראש הצוות, כדאי לו להיות בראש אחד איתם. לכן גם משתדלים שלא להביא "זרים" לצוות, על מנת לא לערער את האיזון.

סוגי כתבות – דיווח, פולו אפ, תחקיר, צבע.

איך נראית מהדורת חדשות? לפי האסכולה האמריקאית – 99 סנט (כלכלה), קהילה ומשפחה (לתת תחושה שהקריינים והצופים הם משפחה אחת). בכל כתבה רואים את הכתב בהתחלה ובסוף עומד מול המצלמה ומדבר (סטנד אפ, זה המינוח המקצועי, לא במובן המצחיק). נהוג להביא כתבים/פרשנים לאולפן, והקריין פונה אליהם בשם פרטי. זו לא האסכולה שנתרכז בה.

האסכולה האנגלית – כאן, העמידה מול המצלמה היא בחירה ולא חובה. הכתבים מגיעים לאולפן רק כשהמקרה אינו בר צילום או כשיש מקרה חשוב במיוחד. הכתב עושה את רוב העבודה, ולא המפיק. ובעיקר – קודם בונים את הכתבה, אחר כך שותלים את המרואיינים, ואז הכתב מתאים את הקריינות לאורכים השונים בכתבה. הכתב והמפיק יושבים יחד בחדר העריכה. באמריקאית, לעומת זאת, הכתב כותב את הקריינות, ואז המפיק יושב עם העורך והם מסדרים לפי זה את הראיונות והחומר המצולם. עבורם, הקריינות היא החשובה ביותר, לרוב קריינות טפטית (wallpaper) – אם מדברים על אמבולנס, מראים אמבולנס, וכיוצא בזה.

לדעת סגל, זה גם ההבדל הרציני בין ערוץ 1 לערוץ 2 (כזכור, הכוונה לטלוויזיה שעשו כאן לפני עשור).

 

ועכשיו, סתם ציטוטים מהשיעור (כן, נהגתי להנציח גם את זה):

"אתה יודע כמה פעמים צעקתי על רפול? אני נהנה, הוא נהנה, שנינו נהנים".

"אם אני אצעק על דן מרידור הוא יתאדה לי כמו בחרצופים".

"בשבוע שעבר היה לראש הממשלה אמנון אברמוביץ', סליחה, בנימין נתניהו, פ.א. עם אמנון אברמוביץ'".

 

יהי זכרו ברוך.

נכתב על ידי , 28/9/2007 00:52  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רב-ערוצית ב-29/9/2007 18:31
 



מה-נעשה-במהדורתנו


 

"חדשות 10", שני 20:00, ערוץ 10

 

הרשו לי למחות: מאז פרשת הבגידה של צבי יחזקאלי בערוץ 10, ולמרות שחזר הביתה, האיש לא נראה על המסך. את מקומו במהדורת חדשות 10 ממלאים אלון בן דוד, שלומי אלדר, חברי הדסק הערבי וכתבים מזדמנים. איך לומר בעדינות, זה לא אותו דבר. נכון שהיה מגיע לו ייבוש רציני, אבל חלאס, עד מתי? יוחזר יחזקאלי למסך, ואם אפשר, כבר בחג הסוכות (1 באוקטובר, חול המועד).

גם מיקי לא נראתה בשכונה כבר יומיים, אני מקווה בשבילה שהיא בחופשה מוצלחת ו/או עושה עריכה סופית לסדרה החדשה שלה. האמת, היא לא מפסידה הרבה – אחמניג'אד בניו יורק זה ניוז מעניין אבל לא ניוז רועש, וגם ככה לא היו נותנים לה לתרגם כי זה התפקיד של יעקב.

ומה כן מביאים לנו במהדורה? את דב גילהר ופינת הבירוקרטיה המאוד מוצדקת שלו – תפוטר דפנה ממשרד השיכון - מאוד מוצדקת, אבל קצת מתחרה באמנון לוי, אחד מהטאלנטים של הערוץ.. הפתרונים לגלעד עדין.

בפינת התרבות – חיים טופול מתלונן על זה שבארץ לא רוצים אותו. ההימור הכלכלי שלי – הדרישות הכספיות שלו גבוהות מדי, הוא נהיה מפונק. ההימור השמאלני שלי – החברות בתנועת "מולדת", ועובדת היותו ימני קיצוני שיצא מהארון הפוליטי, הם שפגעו בו.

לסיכום, יעקב יודע פרסית, דני רופ יודע להראות קואלות מאוסטרליה, ואני שוב יוצאת מאוכזבת. כמה נמוך אחמי יכול להיות?

 

* דיווחו לי שבנתניה ירד אתמול גשם. מה עם קצת תקווה לתל אביבים? *

נכתב על ידי , 25/9/2007 09:31  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של לא ב-1/10/2007 21:43
 



לדף הבא
דפים:  

207,301
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 30 פלוס , טלוויזיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרב-ערוצית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רב-ערוצית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)