לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

החיים ע"פי איתי


בלוג - אוכל! יאמייי


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2008

כבד ברוטב יין אדום יבש (מרלו)


מצרכים:

 

500 גרם כבד

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות

שן שום

70 גרם מרגרינה

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפיות קמח

כוס וחצי יין אדום

פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

 

1. שיטפו היטב את הכבדים. חצו את הכבדים בסכין.

2. חממו את המרגרינה במחבת וטגנו את הבצלים ואת השום עד שהם נהיים

זהובים. הוסיפו את הכבדים למחבת וצלו עד השחמתם שיהיו עשויים היטב.

3. הוסיפו את המלח והפלפל ועירבבו. הוסיפו את הקמח דרך מסננת ועררבו שוב.

4. הוסיפו את היין האדום והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובחשו עד שהרוטב מסמיך.

5. טיפה לפני ההורדה. הוסיפו את הפטרוזיליה.

 

(יש אפשרות להוסיף גם כף דבש למנה לפני הוספת היין)

 

* מומלץ יין מרלו

 


כבד ברוטב יין אדום יבש

 

|בצד הוספתי פתיתים|

 

פתיתים - מתכון

 

מצרכים:

 

1 חבילת פתיתים

1 בצל גדול

שמן זית

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור (מומלץ גרוס)

 

אופן ההכנה:

 

1. מטגנים בצל ו-3 כפות שמן זית. מביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הפתיתים עם כוס מים. (על כל כוס פתיתים, כוס מים).

3. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה,

מקטינים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 7-9 דקות. אחרי 7-9 דקות

מערבבים שוב, סוגרים את הסיר לעוד 5 דקות.

 


פתיתים
נכתב על ידי , 21/1/2008 16:45  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

בן: 38

תמונה




5,746
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 20 פלוס , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לEitay אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Eitay ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)