מתכון קל ומהיר להכנה וטעים (במיוחד אם יש מאנזיצ' לתרד כמו שלי קורה לעיתים די קרובות!!). למתכון צריך שמרי בירה ואני חוזרת על ההמלצה שלי לקנות שמרי בירה כי זה פשוט א' טעים נורא. ו-ב' בריא נורא. שמרי בירה אפשר להשיג בחנות טבע והם מחזיקים להמון זמן כי משתמשים בהם רק מעט. הם באים בצורה של פתיתים קצת כמו שיבולת שועל.
מצרכים
2 כפות שמרי בירה
חצי בצל בינוני
חצי כפית מלח
2 כפות מים
חצי כפית חרדל
טופו 200 גרם לחתוך לקוביות
חצי כף קארי
3-4 כוסות תרד צעיר
אופן ההכנה
לקצוץ את חצי הבצל, לטגן אותו במחבת בינונית על אש בינונית במעט שמן כשהוא מתחיל להשחים להוסיף את קוביות הטופו בזמן שהוא מטגן לערבב בקערה קטנה בצד את שמרי הבירה, מלח, מים וחרדל. להוסיף למחבת הרותחת עם הבצל. לערבב את הכל ולדאוג שהטופו יכוסה ברטב טוב טוב. לטגן ככה תוך כדי ערבוב מידי פעם בערך שבע דקות. להעביר את הכל לצד אחד של המחבת ובצד שהתפנה להוסיף את הקארי ואת התרד ולטגן אותם ביחד. כשהתרד מוכן מערבבים את הכל ביחד.
אפשר להגיש את זה על אורז מלא או אורז בסמטי, ואפשר על גבי פסטה גם.
בתאבון!
שמרי בירה