לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בלוגהה


...Wiggle your toe


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2019    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: =). לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

סיכום טיול ויאטנם ותאילנד


מאז שחזרתי אני מנסה לחשוב איך לכתוב על הטיול.

איך מסכמים חמישה שבועות של הרפתקאה בשתי מדינות זרות?

מאחר וידעתי שזה עומד להיות קשה עד בלתי אפשרי, סיכמתי לעצמי את החוויות בזמן אמת בפלאפון בקצרה, משהו כמו שתיים-שלוש שורות על כל יום. זה אמנם מסכם בתמציתיות מה עשינו ומתי אבל נעדר רגש כמעט לחלוטין ונועד יותר כדי ליצור טריגר לזכרונות ורגש בנוסטלגיה שלי.

 

הנופים שחווינו היו מגוונים מאוד. בין אם אלה ערים סואנות והומות כמו האנוי, הו צ'י מין (סייגון) או בנגקוק, חופים לבנים ומי טורקיז של פוקט ודה נאנג, אלפי איי בזלת קטנטנים במפרץ האלונג, שדות אורז מוריקים בסאפה וטאם קוק, מערות בפונג נה, ערים עתיקות שופעות היסטוריה רב תרבותית בהוי אן.

בגזרה הקולינרית, לקחנו שיעור בישול בסגנון מרכז ויאטנמי, והשתתפנו בסיור אוכל רחוב בהאנוי ולמדנו לאהוב חריף. צרכנו נודלס בכל וריאציה אפשרית עד שיצא מכל החורים, שתינו והתלהבנו מ"egg coffee" נהננו מפירות טריים כמו אננס, מנגו ומי קוקוס ומדי פעם כשחשנו הרפתקניים, ניסינו פירות לא מוכרים. חלקם היו מוצלחים כמו ג'ק פרוט או פיטאיה ואחרים היו מזוויעים כמו דוריאן.

 

בטיול הזה חווינו גם לא מעט פעילויות מעניינות. יצאנו לטרקים בסאפה ההררית, רכבנו על אופניים בטאם קוק בה גם שטנו בנוף יוצא דופן של שדות אורז וסלעי בזלת ענקיים, טיילנו במערות פונג נה ועשינו אומגה באורך שמונים מטרים, עשינו קיאקים בין לגונות ומערות (במקום שבו בין היתר צילמו סרט מסדרת קינג-קונג) טיפסנו על סלעים חדים לגובה של כשלושים מטרים באי הקופים רק כדי להנות מהנוף. צללנו בקופיפי וחזינו במראות תת ימיים של אלמוגים מרהיבים, להקות ענקיות של דגים זהובים, כוכבי ים ארסיים וצבעוניים וכרישים.

 

ספגנו לא מעט תרבות מקומית - בבנגקוק נהננו ממופע ליידי בויז כיפי מחד ומקדשי זהב של בודהה מאידך.

בהאנוי צפינו בתאטרון בובות מים, בסאפה התארחנו ולמדנו על חיי השבטים המקומיים, בטאם קוק טיפסנו כחמש מאות מדרגות תלולות כדי להגיע לפסל הדרקון שבראש הר מוה. בהוי אן ביקרנו בבתים יפנים עתיקים, חזינו במופע מחול וטיילנו בין האהילים הצבעוניים של שוק הלילה. בסייגון למדנו לעומק על המלחמה עם ארה"ב כשביקרנו יום שלם במוזאון המלחמה, חזינו בהעתק מקומי של כנסיית נוטרדאם ובפגודות ובמקדשים הינדים.

 

כמובן שלא הכל היה ורוד אבל גם הדברים הפחות מוצלחים הם חלק מהחוויה הכוללת - לא תמיד נרדמנו באוטובוס הלילה, וגשכבר הצלחנו יצא שהתעוררנו וגילינו שאנחנו מצונפים בכפיה עם מקומיים שנדחסו במעברים. פיץ הצטנן בתחילת הטיול, הדביק אותי ואז נדבק ממני בחזרה בחיידקים אלימים יותר.

כמו כן, ביותר מדי סיטואציות הרגשנו כאילו מנסים לעשוק אותנו במחיר כי אנחנו תיירים.

 

הזמן שבילינו יחד בזוג היה נפלא והוא נגדע בפרידה מעצב(נ)ת בפעם המי יודע כמה, בשדה התעופה בבנגקוק. הפעם לצערי, שלא כמו במקרים אחרים לא ידענו מתי תהיה הפעם הבאה שנתראה למרות שדי ברור שלא בקרוב.

גם החזרה לשגרה לא הייתה פשוטה אבל עליה אני מניחה שאספר בפעם אחרת.

 

 

ארמון המלך בבנגקוק

 

מעדנים תאילנדים

 

רכבת שעוברת בסמטאותיה של האנוי ממש בין הבתים

 

מדריכה מקומית בלבוש המונג מסורתי על רקע שדות אורז

 

בטאם קוק חותרים עם הרגליים!

 

חוף בדה נאנג

 

חנות אהילים בהוי אן

 

לכולם יש אופנועים בסייגון

 

שקיעה בפוקט

 

 

וגם - כאן

נכתב על ידי , 5/4/2019 19:54   בקטגוריות =), טיולים, אהבה ויחסים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גהה ב-24/4/2019 18:00
 



הנה זה מתחיל


הבעל של הבסטי מהבר שעובד בנתב"ג עזר לי לחתוך את כל התורים כך שתוך 25 דקות כבר עמדתי בתור של ארומה.

 

כל מיני אנשים מהעבודה התקשרו וממש נהנתי לומר להם שאני לא מגיעה לעבודה הערב. או מחר. או בשבועות הקרובים.

 

עכשיו אפשר סופסוף להתרווח במושב המטוס ולהתחיל להפנים שזה באמת קורה.

חמישה שבועות של חופש במזרח עם פיץ.

הנה זה מתחיל.

 

וגם- כאן

נכתב על ידי , 14/2/2019 22:53   בקטגוריות =), טיולים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
Avatarכינוי: 

בת: 36




קוראים אותי
38,344
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , מתוסבכים , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לגהה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על גהה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)