לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

"הרוח והחושך והמים..."


"אנשים זרים שאני בכלל לא מכיר/ ממקומות אחרים וגם פה מהעיר/ הייתי רוצה שידעו כולם/ שיש ילד אחד בעולם/ והילד הזה הוא אני." (יהודה אטלס)

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2008    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2008

סוף המשחק- חלק א'


זהו סיפור קצר שכתבתי.

זו ההתחלה שלו.

 

פעם אחת, לפני זמן רב הוא קם והיה בפנים. לא היה כלום בחוץ או לפני. היה רק זה. הוא היה בטוח בכך, היות ומעולם לא ידע אחרת; אבל לא היה זה פלא. הוא לא ידע הרבה דברים. הוא לא ידע, למשל, למה הוא בכלל עושה את זה, משקיע מאמצים אין סופיים כדי לגמור ולעבור בהצלחה עוד שלב, ועוד שלב, ועוד אחד. הוא כבר מזמן הפסיק לספור. אבל- וזאת הוא ידע מאז ומעולם- ברגע שיסיים את כל השלבים יחכה לא משהו נפלא. משהו עצום ונהדר, ובזכותו הוא יהיה מאושר.

אותה כמיהה בלתי נשלטת גרמה לו לעבוד בפרך בשביל לעבור שלבים, שלבים קשים, שלבים קלים, קצרים וארוכים. הוא היה עושה הכל בשביל השמחה העילאית שחש כאשר סיים שלב בהצלחה. אז הוא המשיך.

הוא לא ידע גם מה פירושן של המילים "המשחק נגמר", או להסביר את הפחד, את החרדה הנוראה שעוררו בו. הוא רק ידע שכאשר יושמעו המילים הללו הוא יפסיק לעבור שלבים, ועם זאת לא יזכה באותו דבר נעלם, שבו חשק יותר מכל. הוא יהיה אבוד. ברגע שיאבדו לא החיים- בזה היה משוכנע- אזי יישמעו אותן מילים איומות. אמנם הוא כבר איבד חיים לא פעם ולא פעמיים, אבל תמיד היו לו מספיק. אותה יראה בלתי מוסברת מפני אותן מילים, היא-היא שגרמה לו להילחם על חייו מפני מפלצות ושדים שרצו לתקוף אותו.

אך לא היו רק יצורים שרצו לגזול ממנו את חייו. לא מעטים מהם היו גם טובים, כאלה שעזרו לו להתקדם. בסתר לבו קרא להם "הידידים", אף שלא ידע מנין הגיעה המילה לראשו ומה פירושה.

הוא אהב את הידידים. הוא יכול היה לדבר איתם, לאכול איתם בצוותא, ופשוט להיות איתם וליהנות מחברתם. אך לא לאורך זמן. במהרה הוא היה צריך להמשיך, הלאה לעבר השלב הבא. והם אף פעם לא היו יכולים להמשיך איתו, והוא מעולם לא הבין למה, האם הם לא רוצים לגמור את כל השלבים? וכל פעם התאכזב מחדש.

לפעמים היה מחליט להישאר עם הידידים. הוא היה נשאר איתם קצת, קצת יותר, הרבה זמן, אבל תמיד היא הייתה מנצחת, הרצון, התשוקה החזקה מכל, להמשיך הלאה. אז הוא היה נפרד, לעיתים כמעט בדמעות, אורז את חפציו וקצת אוכל והיה ממשיך לעבר השלב הבא, שיביא עימו ידידים חדשים.

בדרכו הוא תמיד אסף דברים, כל פעם מה שהשלב היה מבקש. בין אם אלה פיטריות, יהלומים, עכברים... לאט לאט הוא פיתח שיטות לאסוף אותם, וכך לעבור את השלב בהצלחה. וככל שאסף דברים רבים יותר, כך גם הסיפוק שחש בסוף השלב היה גדול יותר.

 

נכתב על ידי , 27/5/2008 19:22  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



1,249
הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבת-אנוש אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בת-אנוש ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)