
החלטתי לשים מס' מתכונים מבית מאקי צ'אן [אני XD] ,
לחגים,שבתות ימי הולדת העוגות מוצלחות! ^^
אני משתמשת במתכונים כבר מגיל 9,
העוגות פשוט נהדרות! ~
מתכונים קלים וטעימים 3:
אל תתעצלו להכין XD וכן המתכונים מתאימים גם לילדים D:

מתכון מס' 1 :
עוגת שוקולד מהירה,קלה וטעימה D:
חממו תנור לחום 150 מעלות.
מצרכים :
2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1 שקית סוכר וניל {לא חייב}
1 שקית אבקת אפיה
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כוס מיים רותחים
ההכנה :
לערבב יחד ממש טוב,עד שאין גושים ויש בועות אוויר בולטות בבלילה
לצקת לתבנית משומנת חד-פעמית,קרמיקה מה שיש :P .
אפשר גם לשים נייר אפיה ועל זה לצקת את הבלילה D:
לאפות 20-25 דק' {לפעמיים עד חצי שעה אפילו} עד שסכין/קיסם יוצא יבש {ללא בלילה רכה}.
ציפוי
בלילת שוקולד,שמוסיפה חיים לעוגה D:
ציפוי שוקולד :
2 חבילות חמאה {עם מרגרינה זה יוצא מגעיל!}
חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה :
את הציפוי מכינים בזמן שהעוגה בתנור!
שמים סיר על הגז , שמים את הקקאו והסוכר מוסיפים מעט חלב כדי שתצא מין בלילה כזו גושית,
מכניסים את החמאה ומבשלים את החמאה בתוך הקקאו D: {כמו מקרוני ומים XD} ,
אממ...אח"כ לאחר שזה נמס,מערבבים היטב כל הזמן!
נכון יש היפה והחנון,נכון יש כדורגל אבל נישארים ליד הסיר ! XD
מערבבים טוב-טוב וממש מבשלים את זה ,
עד שרואים שכל הסוכר נמס! D: לאחר זה שופכים את הציפוי לכוס (לא פלסטיק או זכוכית!)
ומניחים במקרר [: לאחר שהעוגה נחה מעט {XD} ,
והציפוי התקרר מעט יוצקים את הציפוי על העוגה ומורחים בכל הפינות ,
סדקים ובכל העוגה
מניחים את העוגה למס' דק' ,
והנה לכם! עוגת שוקולד , קלה , אוורירית וטעימה D:
~בתיאבון 3:
תוצאה:

מתכון מס' 2 :
עוגת תפוזים,מתוקה אוורירית עם טאץ' חמצמץ :P
מצרכים :
6 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח כוס שמן
שקית אבקת אפיה
כוס מיץ תפוזים
קליפת לימון מגורדת {חשוב ביותר!}
ההכנה :
להפריד את הביצים , חלמון מחלבון D: (לבן מצהוב XD)
ולהקציף את החלבון (הלבן XD) עם סוכר,
עד לקבלת מרקם אוורירי <:
ובנתיים :P בקערה נפרדת - בלילת התפוזים *^*
לערבב חלמון (הצהוב)+קליפת הלימון המגורדת+אבקת האפיה+כוס שמן+מיץ תפוזים .[[ ;
להוסיף את בלילת התפוזים בעדינות לקערת החלבונים המוקצפים , זהירות O:
ולערבב בעדינות בצורה כזו שהבלילה תצא אחידה D:
בהדרגה להוסיף את הקמח , לאט לאט <:
לדאוג שיהיה מעורבב טוב ללא גושים , אחרת יצא מגעיל 3<
לאפות כ-40 דקות בערך , בחום של 150 מעלות [[=
לאחר שהעוגה מוכנה אני אוהבת לשים מעל העוגה כציפוי,מעט מיץ תפוזים סחוט טבעי ^.~
מוסיף חמצמצות וטעם טוב D:
~בתאבון תהנו 3:
תוצאה:

מתכון מס' 3 :
שטרודל תפוחים,קל להכנה וטעים 3:
מצרכים :
3 כפות יוגורט רגיל 0% (אפשר יותר %)
כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
50 גרם חמאה
אופן ההכנה :
מערבבים בקערה 3 כפות יגורט רגיל 0%, כוס קמח רגיל, חצי כפית אבקת אפיה,
ו-50 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומומסת קלות . : P
למילוי השטרודל :
מגרדים תפוח אחד שלם 3< ,
ומוסיפים לו שקית ממתיק , ומערבבים P:.
את הבצק מרדדים למלבן ארוך {לא דק מדי!}
ומפזרים את המילוי על חצי הרוחב של הבצק [[ :. מקפלים את הבצק ומהדקים היטב . D:
כדאי ליצור בו חתכים קטנים לרוחבו עם סכין , כדי שהתפוחים יתבשלו!,אחרת הם ייצאו מוצקים ><
אפשר לפזר מלמעלה מעט סוכר D: , זה נמס בתנור ועושה טעם טוב D:
אופים ב200 מעלות ל-20 דקות (פחות או יותר) . S:
~זהו,מוכנה לאכילה P: , בתאבון! ^^
תוצאה:

אמממ...זהו D: , כמובן שיש עוד הרבה מתכונים במחברת שלי ^^
נתתי לכם רק טעימה קטנטנה 3: ,
אם הכנתם אחת מן העוגות, אשמח לדעת איך יצא [[ ; ,
אם אראה שאנשים באמת ייתענינו בנושא, אוסיף פינת בישול או משו נחמד [=
תגיבו,כי השקעתי ואני רוצה לדעת מה דעתכם ^^
בתאבון ~ 3 :
ולילה טוב , מאקי ~ 3>