אני צופה הדוק (וגאה) של הישרדות.יש משהו מעניין בלראות כיצד אנשים מטפסים על אנשים אחרים בדרך לניצחון. זה הריאליטי הקמעי ביותר, משחק סכום אפס, ש"מקושט" באידיאולוגיות, בריתות וערכים שמתמודדים יוצרים בתוכנית או שהגיעו איתם מהבית. השורדים צריכים להחליט עם מי לסמוך ועם מי "לעשות עסקים", בווקום שבסופו כולם יצטרכו בשלב מסוים לבגוד במישהו. יש אנשים שהנטיה הטבעית שלהם היא להיות צאן מובל לטווח, ויש כאלה שמובילים את הצאן, אך המתוחכמים ביותר הם אלו שנותנים לאחרים להוביל את השבט ולספוג את האש. כזה היה עידן חביב וכזה היה יובל, שהיום העסק התפוצץ לו בפרצוף, בגלל שהוא התחיל להאמין לבולשיט שהוא עצמו סיפר לכולם על ליה.
אני יכול להכנס לפרטי הפרק אבל לא לשם זה התכנסנו, אני רוצה לדבר איתכם על דבר מסקרן הרבה יותר - ברית הנשים שמתחילה להיווצר במשחק. ברית הנשים אינה מונח חדש בעונה הזאת, למעשה ברית הנשים הונחה על השולחן כבר בתחילת העונה, ונשברה. מהר מאד הבינו הנשים ש
א. - הן צריכות את הגברים במשחק כדי להתקדם, במיוחד אם הן "followers" כמו אלה.
ב. הן לא סומכות מספיק אחת על השניה. לא מספיקה להן העובדה שהן "נשים" ללא היכרות כדי ליצור ברית על סמך זה.
עקב שתי הסיבות האלה הברית נשברה, ואילו באופן טבעי רוב הנשים הלכו אחר גבר במשחק- ליזה אחר מייקל, אלה אחר אוהד ואז אחר גדי, שירה אחר זוהר. שונים בנוף היו יובל וליה שהיו שווים בכוחם, וג'קי, שלקחה את דודו תחת חסותה. מחקרים רבים כבר הוכיחו הזוגות הנשואים החזקים ביותר הם אלו שבהן האישה היא הדומיננטית, ואכן הברית של דודו וג'קי בהובלת ג'קי- פירקה והדיחה את כל שאר ה"זוגות" בתכנית, וזאת למרות ששאר הזוגות לא נפלו מהם ברמת החכמה שלהם, ואף עלו עליהם ברמת שיתוף פעולה והנהגת השבט (ליבולן אל מול אפולקי). הנאמנות המוחלטת של ג'קי לדודו, בשילוב עם ההבנה הברורה של שניהם שג'קי היא המוח ודודו הוא הכח. כך הצמד השתמש ביכולות של ג'קי ושרד עד היום בהצלחה רבה.
הסיבה לכך שג'קי מנהיגה כל כך חזקה מונעת מההתאמה של האופי והצדדים החזקים שלה למגדר שלה (אישה) - כך היא נהנת מלגיטימציה לפעול בכל הכח. ג'קי פועלת מרגש, אינטואיציה, יכולה לצעוק לגדף ולהחריב אנשים, אך יסלחו לה כי היא אישה אמוציונאלית. היא יכולה אפילו ללכלך על הילדים של ליה בבריונות לשמה, וליצור איתה ברית אחר כך. ככה זה, נשים נתפסות כפחות יציבות רגשית וככאלה הן מבינות את זה, וסולחות אחר לשניה על כך. כשגבר נופל מבחינה רגשית, ויצעק דבר בסגנון, הוא יתפס כשוביניסט, מיזוגן או גזען ויצא מהמשחק מהר מאד (כפי שקרה לשניים הראשונים שהודחו מהמשחק, אוהד והנרי).
יש גברים במשחק שיכולות ההשרדות שלהם הם אלו שנחשבו פעם גבריות, והיום הם רק מקבלות מעט מעט יותר לגיטימציה אצל גברים - דנדן הוא כזה. הוא גבר גבר, לא מרגיש בנוח לבטא רגשות, לעשות מניפולציות או בכלל "לשחק את המשחק" אבל הוא דואג לאוכל ומכסה, ונוח להשאיר אותו בסביבה.
יש מהצג השני את ג'קי, אישה עם יכולות נשיות מובהקות וחזקות - יכולת להעמיד פנים, אינטואיציה, יכולת לזהות בולשיט.
יש גברים שנוטים לתכונות הנשיות כמו זהר, אך כגבר הוא לא יתקבל לברית הנשים (אפילו שהוא היה רוצה להיות follower של ג'קי, אך פספס את הרכבת). גם אני גבר שנוטה לתכונות נשיות.
על גברי שבט פאגסה להתעורר- ומהר. מתארגנת ברית נשית תחתם, ובעוד שבגידה גברית נחשבת לטאבו (שהרי הנשים קובעות את הטאבו), הבגידה הנשית נחשבת סולידריות נשית, ואילו מהגברים מצופה, כרגיל, להיות גברים, לבלוע את העלבון ולהיות ג'נטלמנים. הג'נטלמניות הזאת היא מה שהוציאה את יובל מהמשחק היום - הלגיטימציה לאלה לבגוד בו כי היא אישה מובלת וחלשה. כמו בטיטאניק, הנשים הן אלא שתינצלה על חשבון הגברים, ובעולם בו זאת האמונה שלנו, אין לגברים סיכוי במשחק כשמישהי משתמשת בתכונות הנשיות שלה בחוזקה כמו ג'קי או נעמה (הזוכה הראשונה בהישרדות). מענים אם הגברים יהיו מספיק מתחכמים ויצליחו לנצח את הנשים בשטח שלהן. אני מאד בספק, שכן הם לא מתורגלים, העסק הזה לחלוטין הולך לעבור להם מתחת לאף, וגם אם לא, יצופה מהם מנשות השבט לפנות את מקומם או להתעסק עם ג'קי.
היחיד שלא פחד להתעסק עם ג'קי ועוד במשחק היה גדי, ולכן אם יש מישהו שצריך להתעורר עכשיו זה הוא, לאחד את הגברים, ואולי אפילו לתפוס את אלה לשיחה מול ג'קי ולאלץ אותך לבחור. ברגעים כאלו מאד בא לי להכנס לנעליים שלו, להיות שם בשבט, ולעשות את מה שאני רואה לנכון, אבל מה שרואים מהבית רואים מהבית, ומה שחווים בשבט זה משהו אחר לגמרי.