נתקלתי בזה - זה ממש לא חדש אבל הצליח להעלות חיוך על שפתי.
וכל כך נכון אם מפשטים את העניין.
מדריך חשוב להבנת שוק המניות
(אפשר להציץ במקור או לקרוא כאן כי התאמצתי...)
http://brachot.net/greeting_cards.php/3/4855/41/2/מדריך_חשוב_להבנת_שוק_המניות/?secondary=false
פעם אחת הופיע בכפר אדם והודיע לעל תושבי הכפר כי הוא מוכן לקנות כל קוף ב - 10$. הכפריים שידעו שיש קופים רבים בסביבתם יצאו בהמוניהם אל היער והחלו ללכוד אותם.
האיש קנה מהם אלפי קופים תמורת 10$ לאחד.
אולם משהצטמצמה אוכלוסיית הקופים עד כי קשה היה לאתרם, חדלו הכפריים ממאמציהם, כיוון שכך הודיע האיש כי ישלם מעתה בעבור כל קוף 20$. הודעתו זו חידשה את מאמצי הכפריים והם שבו במרץ ללכידת הקופים.
אלא שבמהרה אזלה שוב אספקת הקופים והכפריים שבו לעבד את חוותיהם.
האיש העלה את הצעתו ל 25$ ואולם אספקת הקופים הצטמצמה עד למאוד וקשה היה לראותצ אפילו קוף אחד ביער שלא לדבר על ללכוד אותו.
האיש הודיע עתה כי הוא מוכן לרכוש כל קוף ב 50$ אבל מכיוון שהוא חייב לנסוע העירה לרגל עסקים מסויימים, היוזר שלו ייצג אותן ויבצע את רכישת הקופים מהם.
כשנסע האיש פנה העוזר שלו אל הכפריים ואמר להם"הסתכלו על כל הקופים בכלוב הענק הזה אותם רכש האיש לאוסף שלו, אני אמכור לכם אותו תמורת 35$, וכשהבוס שלי ישוב תוכלו למכור לו אותם תמורת 50$ לראש!"
הכפריים אספו וריכזו את כל חסכונותהם וקנו מהעוזר את כל אלפי הקופים.
מאז הם לא ראו יותר את האיש או את העוזר שלו,
כל מה שראו סביבם היו אלפי קופים אותם רכשו במיטב כספם.
עכשיו אתם מבינים הרבה יותר טוב איך עובד שוק המניות.