לפני כמעט חודש, קניתי ספר מתכונים נורא מפתה כי רציתי להתחיל לאפות בעצמי.
אז ביתור התחלה הלכתי על משהו קל יחסית, וזה עוגת בננות. עם מעט שינוי במתכון, זה מה שיצא-



יצא ממש טעים! אבל למען האמת, זאת די הפעם השניה שהכנתי את העוגה הזאת.. בפעם הראשונה שמתי מלח במקום סוכר. D:'
אבל הנה, לא ויתרתי, והתוצאה היתה מאוד מוצלחת וקלה להכנה! רק חבל שהעוגה נגמרה תוך פחות מיומיים. לול
למי שרוצה, הנה המתכון (עם השינוי שלי) -
מצרכים:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 בננות בשלות
2 ביצים גדולות
2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית קינמון טחון
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
לא חובה- 50 גרם פקנים קצוצים או צימוקים, לבחירתכם.

2 קערות
2 תבניות מוארכות (תבניות "אינגלישקייק" 6x26)
חום אפיה: בינוני (180 מעלות)

אופן ההכנה:מקציפים את החמאה עם הסוכר ועם הווניל בקערה בינונית, עד שהתערובת והסוכר נמס.
בקערה שנייה (אני השתמשתי בצלחת), מועכים את הבננות במזלג. אחרי שמסיימים למעוך את הבננות, מוסיפים לתערובת הראשונה ומקציפים היטב.
מוסיפים את הביצים לתערובת המוקצפת, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מלבד הצימוקים, ומערבלים במהירות, רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. ורק אז אפשר להוסיף את הצימוקים/פקנים ולערבב בכף.

מחלקים את התבליל בין התבניות ואופים בשליש התחתון של התנור, בחום בינוני, במשך כ-35 דקות (אע"פ שלי זה לקח קרוב לשעה, אבל זה כבר תלוי בתנור שלכם). העוגות מוכנות כשהן חומות-זהובות ומרכז העוגה יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
הערה מנסיון: לא לחתוך את העוגה עד שהיא מתקררת, אחרת היא תתחיל להתפורר!
אפשר להוסיף ביתור קישוט אבקת סוכר על ראש העוגה.

- קרדיט על המתכון המקורי ל-דנית סלומון.

שיהיה בהצלחה, ושבת שלום!