לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



כינוי: 

בן: 42



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


9/2013

הציר הרוסי בשירות הטרור? ההשלכות של ביטול התקיפה האמריקנית


 

 

במערכת הביטחון מאמינים כי אפשרות התקיפה האמריקנית בסוריה עדיין קיימת ולא מרוצים מהיוזמה הרוסית שמקפיאה את המצב.על פני השטח נראה כי היחסים בין ישראל לרוסיה תקינים, אך במערכת הביטחון יודעים מזה זמן רב שהטכנולוגיה ואמצעי הלחימה הרוסיים,בהם טילים נגד מטוסים, נגד ספינות טילים ונגד טילים משמשים את אויבנו, זאת לצד מטוסים ללא טייס, ומערכות איסוף מודיעין מתקדמות כדוגמת בסיס יירוט שיחות וקשר, הנמצא על אדמת סוריה.

 

במילים אחרות, רוסיה מחמשת את אויבנו וחלק מהתחמושת מגיעה גם לארגוני הטרור. במערכת הביטחון לא היו מרוצים מלכתחילה מתכניתו של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, לתקוף יעדים ריקים. התוצאה הטובה ביותר מבחינת ישראל הייתה מושגת אם ארצות הברית הייתה בוחרת בפעולה קרקעית-אווירית משולבת, בכדי להשתלט על אמצעי הלחימה הכימיים שבידי שלטון אסד ולהשמיד אותם.

 

כעת נראה שפעולה משולבת כזו, לפחות בנקודת זמן זו, רחוקה מאוד מהמציאות. הערכות אגף המודיעין מצביעות על כך ששכל שיחלוף זמן רב יותר, הסיכוי שהנשק הכימי יועבר לידיים נוספות שאינן מעוניינות בטובת אזרחי מדינת ישראל גדול יותר.

 

אל לנו להתבלבל, הנשק הכימי שאגר אסד יועד ברובו למטרה עיקרית - המלחמה נגד מדינת ישראל. פצצות המרגמה שמלאות באמצעי חומר לחימה כימי (חל"כ) היו מיועדות ליפול בגבול הצפון, ובינתיים אסד לא ניצל אפילו חלק קטן מהמאגרים שנמצאים ברשותו.

 

 

 


 

בשיחות עם בכירים במערכת הביטחון, שלא לייחוס, הסבירו לי הבכירים שגם אם תתקבל ההצעה הרוסית והיא אכן תיושם, הזמן שייקח בכדי לאכוף את הפעולות עלול להוביל לזליגת הנשק ולנטרול פעולה צבאית ממשית שתוכל להשמידו.  הנשק הזה בהחלט יכול לאיים על אזרחי מדינת ישראל - מהצפון ועד הדרום.

 

נכון מדינת ישראל יכולה להגיב בעוצמה,אך איש ממקבלי ההחלטות לא רוצה שבמשמרת שלו תותקף ישראל בנשק לא קונבנציונלי.לטענת אגף המודיעין, רוסיה מספקת ציוד רב לסוריה וגם לאיראן, ציוד שברובו עובר גם לחיזבאללה.הדברים נעשים בכדי לחזק את האינטרס הרוסי האסטרטגי שמתבטא בתמיכת המדינות הללו, לצד האינטרס הכלכלי שהינו הרווח ממכירת אמצעי הלחימה.אבל המסר שמעביר נשיא ארצות הברית בכך שהוא מתמהמה עם התקיפה עלול להתפרש במסדרונות השלטון באיראן בצורה מסוכנת.

 

לצד הדברים הללו מאמינים במערכת הביטחון כי המערכה עדיין לא מתקרבת לסיומה, וכי נשיא סוריה עתיד לטעות בעתיד הקרוב או בעתיד הרחוק, הן בשימוש נוסף בנשק כימי או בהעברתו לגורמי טרור. הסיכוי שאסד יוותר על כל הנשק שברשותו, כך מאמינים בישראל, לא גבוה. ההערכה היאשהוא ינסה לשלוט במאגרי הנשק הכימי גם אם בצורה סמויה. זאת הוא יוכל לעשות אם לא ידווח עליהם או שהוא יבריח את הגזים לצד שלישי, כדי שתהיה לו היכולת להשתמש בהם ברגע שיחפוץ בכך.

 



דורון נחום הכתב לענייני ביטחון ופלילים NANA10 

 

ניתן ליצור קשר: [email protected]

 

גם בפייסבוק: Doron Nachum

 

 

 

 

נכתב על ידי , 11/9/2013 16:25  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Marry the night ב-12/9/2013 19:26



הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לדורון נחום אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על דורון נחום ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)