לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אנטי-אנה - הדרך להחלמה.


A place to accept yourself and your body. Fight your demons and go on. A tale of courage and heroizm. The story of each and every one of us.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: -.. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

על הפרעות-אכילה ומגדר.


הסטטיסטיקה מדברת על יחס של כ-90% לעומת 10% בין נשים לגברים שחולים באנורקסיה. רוב הגברים החולים, כך ישמחו אותן נקודות אינפורמציה לעדכן, הם הומואים.

[ראשית, אני מוכרח להתייחס לנתון שעוסק בגברים הומואים. אני לא יודע עד כמה זה נכון, אבל טיעונים שנשמעים הרבה בקהילה המסויימת הזאת מדברים על ייחוס של חשיבות עילאית עד כדי אבסורד למראה חיצוני. אני יכול בהחלט להאמין לזה ממעט הניסיון שיש לי, וזה מסביר משהו מהנתון הזה. בקהילה שבה אדם נמדד כמעט אך ורק על סמך הגוף שלו, וכמה הוא מתאים או לא מתאים לאידיאל אסתטי כזה או אחר- הגיוני שהמראה החיצוני יהפוך לפחות עבור חלק מהאנשים לאובססיה. אבל לא על זה רציתי לדבר.]

 

אנורקסיה נחשבת למחלה של נשים. אתרים העוסקים באנורקסיה מנוסחים בלשון נקבה. אפילו הבלוג המסויים הזה. כשמדברים על אנורקסיה, מדברים בדרך כלל על אידיאל יופי נשי בלתי אפשרי, על דוגמנות, פוטושופ וכו'. ואם החולים אינם נשים- אז הם בטח הומואים. שזה, מבחינת חלק מהאוכלוסייה, כמעט אותו הדבר. בכל מקרה, הנחת המוצא היא שאנורקסיה קשורה באופן הדוק ובלתי ניתן להפרדה לשאיפה לנשיות שברירית וחולנית. וזאת הנקודה שלי- לאו דווקא.

 

כמה מ"תופעות הלוואי" של אנורקסיה כוללות הפסקת הווסת, ירידת נפח החזה -יחד עם שאר רקמת השומן בגוף-  וירידה ברמת האסטרוגן בדם. אם הגוף נשאר מורעב למשך מספיק זמן, הנזק למערכת הרבייה הופך קבוע. מבנה הגוף כולו משתנה- קימורים נעלמים, הפנים הופכות להיות זוויתיות יותר ורכות פחות. במילה אחת- אנדרוגניות. וזה בדיוק מה שרציתי להשיג כשהתחלתי להרעיב את עצמי באופן מודע.
נולדתי כנקבה. במשך חלק גדול מהחיים שלי התייחסו אלי כאל "ילדה"- אבל משהו בזה תמיד היה נראה לי מוזר ולא נכון. לא היה לי אז שם כדי להגדיר את הדחייה שחשתי מהגוף שלי - מהירכיים, מהבטן, מהלחיים, מהחזה - בעיקר ממנו, ואת הרצון שלי שיהיה ברור לכל מי שנתקל בי, כולל עצמי, שאני בשום פנים ואופן לא אישה. אולי נער עדין מאוד - אבל לא אישה.
מבחינתי, לא היה שום קשר בין הגוף המוזר והמעוות שראיתי מולי במראה, לביני. כמו בדיחה אכזרית במיוחד, הגוף שלי התעקש על פרופורציות של 80-50-80 (שזו הגרסא הממוזערת של 90-60-90). התחלתי להוריד במשקל מתוך מטרה לגרום לגוף שלי להיראות נערי יותר - ולא משנה מה המחיר. כשהבנתי, בזמן ששקלתי 42 ק"ג, שגם הווסת הפסיקה - זה דרבן אותי להמשיך עוד יותר, בתקווה להוציא את מערכת הרבייה מכלל פעולה, מה שיחסוך ממני את התזכורות הקבועות והמכאיבות לכך שהגוף שלי הוא גוף נקבי. ידעתי שאני הורג את עצמי. ידעתי את זה כשהצלעות שלי נראו גם דרך החולצה, כשלא היה אפשר לחבק אותי בלי להרגיש את עצמות האגן. כשהודיתי בפני עצמי שאני נראה כמו גוויה מהלכת - אבל לא יכולתי להפסיק, מהפחד שאם לא ארד עוד במשקל הווסת תחזור, הקווים הישרים ייעלמו ויחזרו להיות גוף אידיאלי, של אישה. מהתחושה שאני עוד לא אנדרוגני מספיק, ואם ארד עוד חמישה קילו, זה יעבוד טוב יותר.

 

ואז מישהו סיפר לי סיפור דומה. מישהו שבשום פנים ואופן לא היה ניתן לטעות ולחשוב שהוא אישה. הוא לא סיפר דווקא על המחלה עצמה - אבל על אותן תחושות. על אותה זרות. ככל שהקשבתי לו יותר, התחלתי לזהות את התחושות שלי במדויק במה שהוא סיפר.
התגובה הראשונה הייתה לשלול את זה. להתעלם מזה. להכחיש את זה. "טרנסג'נדר" היה נשמע לי כמו דבר מאיים ומפחיד. לאט לאט התחלתי לבחון דברים. לנסות לדבר על עצמי בלשון זכר. לנסות להשטיח את החזה שלי באמצעות קשירה (Binding. יש גם עזרים ספציפיים שעושים את זה במידה יחסית של נוחות וביעילות, שניתן לקנות דרך האינטרנט). ללבוש בגדי גברים. להציג את עצמי כבן. בכל פעם שעשיתי משהו כזה, זה היה נראה לי הרבה יותר הגיוני. הרבה יותר נכון. בסופו של דבר נאלצתי להודות בזה.

 

יש לזה שם. Gender Identity Dysphoria. כלומר - חוסר תאימות בין מין ביולוגי לבין הזהות המגדרית. פיזית, אני נקבה - אבל מבחינתי אני נער. אין קשר בין הגוף הנקבי שאיתו נולדתי לדימוי שלי את עצמי, ולמה שה"היגיון" שלי מצפה למצוא. אז יש לזה שם- ואני לגמרי לא היחיד שחווה את זה (בערך 1% מהאוכלוסייה. אם חושבים על זה במספרים- במדינת ישראל חיים כיום כ-7,000,000 אנשים. 1% פירושו לצורך העניין 70,000 איש). אין לזה קשר לאידיאל יופי, אופנה, או כל דבר דומה. זאת לא מחלה, ואי אפשר "לרפא" את זה - אבל יש דרכים אחרות, הרסניות פחות כדי לתקן את הדיספוריה (חוסר התיאום בין המין הביולוגי למגדר). למעשה, ניתן לשנות את הגוף במספר אמצעים כדי שיתאים לזהות המגדרית.
האמצעי הראשון הוא טיפול הורמונלי. במקרה הזה - נטילת מינונים גבוהים של טסטוסטרון (הורמון זכרי) בזריקות או בג'ל. כדי לקבל טיפול כזה, יש צורך לקבל אישור מפסיכיאטר שמדובר באמת בדיספוריה מגדרית, ולא במשהו אחר (יש מספר פסיכיאטרים בארץ שעוסקים בתחום ויכולים לתת אישור כזה). לאחר מכן יש לבצע מספר בדיקות פיזיות - בדיקת דם, פרופיל הורמונלי ואולטסאונד, ולגשת לאנדוקרינולוג שייתן את המרשם עצמו. שוב, כאמור - יש מספר די קטן של אנדוקרינולוגים שעוסקים בזה. מדובר בלא מעט ביורוקרטיה וניירת, אבל בדרך כלל זה לא מאוד מסובך ולוקח מספר חודשים ספורים לקבל את האישור. מידת וקצב ההשפעה של טסטוסטרון משתנה מאחד לאחד, אבל באופן כללי מבנה הגוף משתנה ומקבל מאפיינים זכריים יותר. פיזור השומן בגוף משתנה, מסת השריר גדלה, תווי הפנים הופכים זוויתיים יותר, הקול הופך נמוך יותר ושיער פנים וגוף במקומות אופייניים לזכרים מתחיל לצמוח. יש גם תופעות לוואי - בעיות עור למי שנוטה לסבול מהן, סיכוי כלשהו להתקרחות, מצבי רוח משתנים, תיאבון מוגבר, סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם- אבל לדעתי לפחות, תופעות הלוואי האלה עדיפות על פני חיים של הרס עצמי חסר תוחלת.
אחרי שנתיים (בארץ. בכמה מקומות בחו"ל אפשר גם אחרי שנה) של טיפול הורמונלי, ניתן לעשות ניתוח להסרת חזה, שהוא יחסית פשוט לביצוע, אבל עדיין נרחב מאוד ובדרך כלל משאיר צלקות. התוצאות שלו נוטות להיות טובות ואמינות. ישנו גם ניתוח תחתון, שבונה איבר מין זכרי - ישנן מספר מתודות לניתוח הזה, אבל אני מוכרח להודות שכולן, נכון להיום, לא מאוד מוצלחות.
החוק בארץ מחייב לעשות ניתוחים רק דרך הוועדה בתל-השומר, במימון המדינה - אולם מדובר בוועדה שרגישות היא ממנה והלאה, והתוצאות נוטות להיות טובות פחות. לחילופין, אפשר לעשות זאת אצל מנתחים פרטיים בחו"ל. העלות בהתאם, אבל מדובר במנתחים מנוסים יותר.
אין שום חובה לעבור איזשהו טיפול. יש מי שבוחר לקחת הורמונים ולא לעבור אף ניתוח. יש מי שבוחר לא לקחת הורמונים- וכן או לא לעבור ניתוחים כאלה ואחרים.

 

חוסר הידיעה ההוא כמעט הרג אותי אז. חוסר הידיעה הזה הותיר לא מעט צלקות - החריב את יכולת הריכוז שלי, הרס את המערכת החיסונית שלי, והותיר עוד אינספור נזקים שספק אם יתרפאו. הסיבה שסיפרתי את כל זה היא שני רוצה למנוע את חוסר הידיעה הזה מאחרים, ואולי למנוע ממישהו לעבור את כל זה לחינם. בתקווה שמי שצריך, יידע מספיק כדי למצוא דרך מחרידה פחות לתקן את מה שאינו נכון, במקום לבלות חיים שלמים בשימוש בכלי הרסני וקהה, שספק רב אם יואיל במשהו בניסיון לעשות זאת.

הערת באבא-יאגא: אם משהו מזה נשמע מוכר או מזעזע בצורה כואבת, ובא לכם לדבר על זה עם מישהו שיודע על מה אתם מדברים ושותף לפחות לחלק מהתחושות שלכם, פנו אליי דרך המייל ואדאג להפנות אתכם למייל של הכותב. המעבר דרכי הוא בניסיון למנוע ספאם מגעיל שבטח יכתבו האמיצים שביניכם [אם לשפוט על-פי התגובות האחרונות, יקיריי ויקירותיי (:] מהכותב.

נכתב על ידי , 20/2/2011 23:22   בקטגוריות פוסט-אורח., סיפור אישי., אנה., אנטי-אנה., הפרעות-אכילה כאמצעי., למה אנורקסיה?, מגדר ונשיות., שחרור קיטור  
קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



בין המשקלים-על הפרעות נפשיות והפרעות אכילה והקשר ההדוק בינהם


[הבהרת באבא-יאגא: עלמת-החן פתחה את דלת הצריף ודרשה דפים, עט-נוצה וקסת-דיו. איך אפשר לסרב?

במילים אחרות, זה פוסט-האורחת הראשון שלי.]

חשבתי לכנות את עצמי באות א, ל, t ,אחרי הכול זה כל כך נהוג בתקשורות לכל בחורה. 

אבל אז חשבתי שאם אני אמשיך להנמיך את עצמי, זה לא יעזור לצאת נכון?

אם נמשיך להגיד "אני סתם עוד אחת" אז תמיד נשאר באנה,

כי זה יותר קל לפעמים להיות סתם מאשר מישהי בחיים המורכבים האלו.

אז בואו נקרא לי וסיליסה. למה? כי אני מבקרת בבקתה של באבא יאגה

[הערת באבא-יאגא: וסיליסה היא דמות נוספת מהפולקלור הרוסי, שם כולל לכל דמות של סניכה-יפהפיה, בדרך-כלל בהירת-שיער . תכולת-עיניים]

 

 

באתי לכאן כדי ללמוד דברים חשובים ולנסות לספר את הסיפור שלי.

רוב האנשים בחיי לא יודעים עליי את הדברים שאכתוב כאן,  אולי מודעים לחלק אחד פה

חלקיק שם, אבל לא באמת לעומק התמונה ולא באמת לתמונה השלמה.

מצחיק ככל שיהיה, את הדברים שכביכול קשורים לגוף ולהיסטוריה הגופנית אני מסתירה עמוק בנפש.

אלו לא הדברים שאנחנו מסוגלים לדבר עליהם,

לו היינו מדברים יותר, היינו מתעללים בגוף שלנו פחות.

וזה מה שאני באה לעשות כאן, ואולי עוד מישהו\י יסתכלו על העקבות שלי ויחליטו לנסות לצעוד.

 

לפחות במובן ההתחלתי, ההראשוני, אני ממש הגדרה מילונית של מה שמוביל להפרעות אכילה:

אני באה ממשפחה הרוסה , ההורים שלי התגרשו עוד כשהייתי בגיל צעיר, אמא חזקה ופרפקציוניסטית.

בכל זאת עד גיל 12 עוד אהבתי את החיים שלי. אני זוכרת שבדירה הישנה שלנו הייתי קמה מוקדם ושומעת

את הציפורים שרות, מדמיינת על מה הן מדברות להן ולאילו ארצות הן עפות.

 

בגיל 12 התחלתי להתפתח, להתעגל, להצמיח חזה, צמחתי הרבה מעבר לבנות גילי האחרות,

אבל לא בדיוק הבנתי מה קורה לי או מה זה אומר...

הייתי מאוד תמימה ומאוד נאיבית, הגוף צמח אבל בפנים הייתי עדיין ילדה קטנה.

 

אני עדיין זוכרת את היום שבו התמימות שלי הסתיימה בכוח, היכן שמשבר האמון הראשון שלי עם בני אדם קרה.

האינסטינקט הראשוני שלי היה לקפוא, קפאתי והרבה זמן שנאתי את עצמי על זה.

לא הבנתי למה לקח לי כל כך הרבה זמן להגיב. הקיפאון לא הפסיק שם, הוא נמשך לאורך שנים.

התבדלתי, נשארתי בתוך עצמי ולא הרגשתי שילדים אחרים רוצים לדבר איתי

כי אני מכוערת כי אני שמנה, כי אני פגומה, עדיין הרגשתי את הידיים הנוראיות שנגעו בי

הרגשתי כמישהי שסומנה בשחור.  

הייתי נכנסת למכולת ומרגישה שלא מגיע לי לאכול כלום,

הייתי עושה דיאטה מיוחדת ואוכלת רק דבר אחד, מרק עוף ואת עצמי.

צופה ב'אלי מקביל' מאוהבת לחלוטין בדמותה של קליסטה פלוקהארט

ברגישות הילדותיות שלה ובגוף, בעובדה שהיא יכלה להיות גם רגישה בלי שזה ינקום בה.

רק בגיל 18 כאשר ראיתי תמונות שלי גיליתי, בדיעבד, שהמראה שלי לא היה שונה.

אולי 'אלי מקביל' הזיק לדימוי הגוף והיה מוקדם לצפות בזה אבל, זה בכול זאת היה מנחם לתקופה מסוימת וזה מה שהחזיק אותי.

 


 

אמא לא יודעת את זה ,היא הייתה תמיד עסוקה נורא בתור אם חד הורית שהיא לא שמה לב שחלתי.

בכל זאת היא הצילה אותי, כשהיא לקחה אותי לסכנות דוגמנות שכנראה  הייתה סכנות פיברוק,

בואי נעשה בוק ולא תשמעי מאיתנו, אבל זה לא משנה. כשצילמו אותי בפעם ראשונה בחיי

הרגשתי יפה, זה גרם לי להפסיק את הדיאטה המיוחדת ואת המחשבות על אוכל 

עד גיל 15.

 

בגיל 15 מעבר הדירה, הבעל החדש של אמא, והחבר הראשון לא היטבו עימי.

לכל הילדות היו כבר חבר בגיל 13 ורק לי לא, הרגשתי מכוערת אבל בסופו של דבר כשעברנו דירה

הכרתי מישהו ,הוא היה הנשיקה הראשונה שלי, הוא היה המגע הראשון שהיה מרצון

למרות שלפעמים אני תוהה כמה מרצון וכמה כי לא רציתי להיות לבד, הוא נישק אותי, ניצל אותי 

ועבר לבחורה הבאה. הייתי בודדה בבית הספר, אמא שלי הייתה אפילו יותר עסוקה.

אחות קטנה ובעל לא תומך. אני הרגשתי מכוערת ורעבה,

אז התחלתי לקנות בכסף שבקושי היה לי את הדברים היחדים שיכולתי:

לחם ושוקולד למריחה.

 

השמנתי מלא, ואז יותר.

הרגשתי נורא והתחלתי לגנוב, למזלי לא תפסו אותי.

אבל זה לא כי היה חסר לי משהו פיזית, גנבתי כי בפנים הייתי ריקה.

לפעמים הייתי מסתכלת על מה שגנבתי ותוהה מה לעזאזל אני עושה עם זה.

לפעמים הייתי מוצאת ילדה קטנה ועצובה ברחוב ומביאה לה את הדבר.

 

למזלי בתיכון כבר הייתי במצב אחר. הייתי בשכבה בה כל הבנות היו רזות,

אז השמנתי אפילו יותר. התנגדתי להיות עוד אחת מאלו, אני חושבת שזה היה תחילת המשבר הלא נראה עם המגדר שלי

אבל על זה אני ארחיב אחר כך.

הייתי הכי שמנה שהייתי בחיי והייתי בכל זאת יחסית מאושרת, אני זוכרת מתי הפעם הראשונה שהאושר המדומה הזה נסדק.

הייתי בכיתה י בדיוק נפרדתי מבחור, בבוקר למחרת התעוררתי עם צלוליטיס.

כבר הייתי פחות לבד, כבר הייתי פחות בודדה, אבל שנאתי את הגוף שלי. הסתרתי אותו במלא שכבות

ושנאתי, שנאתי את איך שאני נראית. אבל לא עשית עם זה הרבה.

יצאתי עם האנשים הלא נכונים. עם המעשן, עם המבוגרים מדיי, ופשוט עם אלו שהיו מוכנים להגיד לי שהם אוהבים אותי.

מכרתי את האהבה שלי בזול ואנשים פשוט שברו לי את הלב.

רק לאחד מהם אני לא יכולה לסלוח. לזה ששבר לי אחרי שנכנסתי לצבא, הבחור שדיבר גבוההות מעל כולם

הבחור שמתנדב בכל מקום, קיבוצניק שעוזר לכולם, הבחור שחולה על נשים עם רובה ,מדבר על חתונה והפרחת הארץ

בלי בעיה, אם הוא לא רצה אותי למרות כל הרגישות שהוא מפגין אם הוא עזב אותי ככה בטריקת דלת, כמה אני שווה?

בזכותו הרגשתי פגומה יותר משהרגשתי רוב חיי, כמה חודשים אחר כך התחלתי להקיא.

 


 

 

שנאתי את הצבא. לא התאמתי לצבא. רוב הזמן בצבא וגם שנה אחר כך הייתי בדיכאון קשה.

הרגשתי בודדה, לא רציתי למות, הייתי מיואשת מידי, עצובה מידי ,כואבת מידי בשביל שבכלל יהיה לי את הכוח.

לא את הכוח לחיות, אבל גם לא את הכוח להתאבד. במובן מסוים זה היה המזל שלי.

מדברים הרבה פעמים על תחושת ההיטהרות שפרו מיה עוברות אבל לא הרגשתי שום היטהרות.

הרגשתי שיש לי כל כך הרבה כאב בבטן והייתי פשוט חייבת לעלות את זה למעלה.

לא יכולתי לדבר, אז העליתי את זה בדרך אחרת, בפנים הייתי עוד וסיליסה הקטנה  אבל הרגשתי

שבשביל אחרים אני מספר והצדעה. מבחינתי הייתי שמנה, מכוערת, דיכאונית ומיותרת.

אז הקאתי. לא השתמשתי כמעט אף פעם בעזרים אבל היה לי מאוד קשה להכניס את האצבעות.

הרבה פעמיים הייתי צריכה להכניס ולהוציא לקח לי זמן רב להקיא.

הרבה פעמים הייתי נחנקת באמצע.

אחרי ההתרוקנות הייתי יושבת שם, מבוהלת, מנסה להחביא את עצמי דרך הברכיים.

לפעמים הייתי בוכה. לפעמים פשוט ניסיתי להשתיק את עצמי כי לא הייתי חשובה מספיק כדדי שהרעש שלי יפריע לאחרים.

 

אתם בטח חושבים שאחרי כל ההקאות הייתי רזה שוב כמו פעם אבל לא.

מעולם לא חזרתי למשקל שהיה לי בין גיל 12 ל13, מעולם לא חזרתי להיות כל כך רזה.

רזיתי יותר ממה שהייתי בתיכון אבל לא כל כך, מי שלא הכיר אותי לא ידע שאני דיכאונית

ואיש לא ידע שאני מקיאה. עשיתיי את זה כמעט רק בצבא, שם לאנשים קל להתעלם ממה שלא נראה יפה או נוח.

איש\ה יכולים לסבול שנים מהפרעה בלי שאיש ידע , עובדה שהרבה  ממקרי התאבדות קורים בלי שאיש ידע 

למה ולפעמים הסיבה לא ממש קיימת.

מהגיל הזה התחלתי לשנוא את איך שאני ניראת, כל כך נשית. קיוויתי  להראות ולהרגיש מעט יותר גברית.

רק בגיל 23 בשיחה עם פסיכלוגית הבנתי למה, כל חיי התרגלתי שהנשי הוא הקורבן הוא הנאנסת,היא החלשה

למה שאני ארצה להיות כזו?, לקח לי המון זמן להשלים עם עצמי כאישה, למרות שעדיין יש לי קטעים ג'נדרקוורים [הערת ברבר-יאגא: מגדר שהוא לא לא "אישה" ולא "גבר" אלא פשרה כלשהי ביניהם או משהו שונה לחלוטן, א או סם חוסר מגדר. שם כללי לכל "מגדר" לא מוגדר] אני יחסית שלמה עם היותי אישה.

 אני מניחה שחלק מזה היה בשביל אחותי הקטנה.

 

כשהתחלתי ללכת לאוניברסיטה זו הייתה תקופה של שינוי גדול בחיי, התחלתי להרגיש שאני יותר חייה

ואחרי שבועיים הדיכאון נגמר ואתו ההקאות, כי לא אהבתי להקיא, לא הרגשתי טהורה לפני או אחרי

הרגשתי מזוהמת כל הזמן. חוץ מזה גרתי עם שותפה ולא היה לי נעים להקיא ליד אנשים.

 

כמה שנים אחרי הדיכאון חזר, לא הייתה שום סיבה של ממש.

החיים היו יפים אבל הוא חזר והרפה את ידיי, הרגשתי רע עם עצמי, הפעם התחילו מחשבות אובדניות. 

התקפי פאניקה מבלי שום סיבה ניראת לעין, בכי, צער. למשך שנתיים חזרתי לקפוא ולהסתתר מאנשים פרט לכמה תקופות של כמה חודשים פה ושם

חלק מהידידים לא הבינו אותי,אנשים פשוט אמרו "צאי מזה" מבלי ממש להבין במה מדובר.

ובכך שזה לא ממש נשלט.



 

 

חזרתי להשמין עד השנה, רק השנה התחלתי ממש לקחת את עצמי בידיים .

לחזור לעשות ספורט לאט, הכרתי את החבר שלי.

יותר קל להאמין בעצמך כשעוד מישהו מאמין בך, מאמין שאת יפה ושאת צריכה לחיות ברגעים שאת לא ממש רוצה.

הלוואי שיכלתי לבוא לפה ולומר שיש דרך קלה לצאת מזה, שהמאבק קל,

אבל זה לא נכון, לא משנה מה המשקל שלך המאבק על הבריאות הגופנית הוא תמיד קשה.

והוא אף פעם לא רק מאבק על מראה פיזי, אנו יצורים דואליים [כפולים. במקרה הזה, בעלי שני מישורים, פיזי ונפשי. גוף ותודעה, או נפש לרומנטיקנים הדתיים ביניכם] הפיזי והנפשי שלנו קשורים זה בזה היותר דרכים משאנחנו מבינים.

יש לי ימים קלים שאני באמת שמחה בהם, ויש ימים קשים עם מחשבות התאבדות וחוסר הבנה למה אני עוד כאן.

אבל אני מנסה, אני עוברת יום יום, ואני מאמינה שאני עוד אקום בוקר אחד ואסתכל במראה ומולי תתגלה וסיליסה היפה

והבריאה, מלאת שמחת החיים שנגזלה ממני זמן כה רב.

אני רוצה להגיע לצעד הענקי ההוא ששם אני הולכת לבאבא יאגא ומבקשת את החוכמה של החיות שם [רפסרנס נוסף לפולקלוק - באבא-יאגא הייתה מחלקת מוות או עצות, תלוי בחוכמתו ובטוהר-ליבו של האדם שנכנס לצריפה, כמו גם בגחמות שלה]

אני רוצה להאמין שאני עוד אהיה בריאה,

אבל בינתיים אני רק אשמח להחזיק עבודה.

 

אם אתם קוראים את זה תדעו שאתם חשובים למישהו, שאני אוהבת אתכם

ושאני מבקשת ממכם לשמור על עצמכם כמה שיותר.




 

לסיום הייתי רוצה להשאיר את הבלוג הזה

יש בו את התוצאות ההרסנות של אנורקסיה 

דוגמניות ופרו אנה שמתו בכאב ,שיניים שנהרסו ממיה ועוד

 



זוכרים את הזמנים האלו שהמודליות שלנו היו עם קימורים וחייכניות ושמחות?

נכתב על ידי , 25/1/2011 00:14   בקטגוריות אנטי-אנה., אנה., הפרעות-אכילה כאמצעי., יוצאות מההפרעה., מגדר ונשיות., למה אנורקסיה?, מיה., סיפור אישי., פוסט-אורח., שחרור קיטור  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של וסיליסה ב-26/1/2011 23:15
 



כינוי: 

מין: נקבה




7,868
הבלוג משוייך לקטגוריות: נשיות , המתמודדים , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לBaba Yaga אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Baba Yaga ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)