לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

9/2011

קציצות בקר וכבש ברכז רימונים


מריחים את זה? בטח שמריחים. זו ריחה של השנה החדשה שכבר מתקרבת אלינו בצעדי ענק.

הייתם מאמינים שכל כך מהר עברה לה השנה?

החלטתי לפתוח את סדרת המתכונים לערב החג בזכרון נפלא מתחילת השנה.

השנה התחילה בהשתתפותי בתחרות "בשלני הרשת של סוגת" והמנה הזו זיכתה אותי במקום השני והמכובד.

חלקכם שנמצאים עמי מאז התקופה ההיא בוודאי זוכרים את המתכון ולאלה מכם החדשים יותר בבלוג שלי אני רואה לנכון

להסב את תשומת לבכם למתכון הזה.

מדובר בכדורי עונג מופלאים לכל דבר השוחים להם ברוטב מדהים בטעמו.

מנה שתככב על שולחן החג שלכם ותסחוט כל מחמאה אפשרית.

נסו ותהנו.

 

חומרים לכ- 30-40 קציצות

500 גרם בשר בקר טחון

500 גרם בשר בקר מעורב עם כבש

2 בטטות בינוניות מבושלות ומעוכות כמו לפירה

1 חבילה "בורגול קינואה בעשר דקות" של סוגת מבושלת ומסוננת לפי ההוראות

100 גרם אגוזים קצוצים של סוגת

2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה

4 ביצים

4 שיני שום כתוש

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית תבלין ראס אל חנות

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח, פלפל לפי הטעם

פירורי לחם.

שמן לטיגון.

 

הכנת הקציצות:

מערבבים את כל החמרים יחד חוץ מפירורי הלחם.

צרים לעיגולים קטנים ומשטחים כל עיגול מעט כך שתתקבל צורה של קציצה שטוחה קטנה.

מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם בגובה 2 ס"מ עד להזהבה משני הצדדים.

 

 

החומרים לרוטב:

2 כפות שמן זית

4 שיני שום כתוש

50 גרם שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר

1 כף סוכר חום של סוגת

3/4 כוס רכז רימונים

3/4 כוס סירופ מייפל אמיתי

1 כוס מים רותחים

כפית קינמון

חצי כפית מלח

 

הכנת הרוטב:

 

מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את השום והגינג'ר. מערבבים כדקה ומוסיפים את הסוכר החום. מערבבים כחצי דקה

ומוסיפים את רכז הרימונים, המייפל והמים.

מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.

מכניסים לסיר את הקציצות ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עם מכסה סגור עד לצימצום הרוטב

 



 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 14/9/2011 21:32  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)