לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

9/2011

שקיות פילו ממולאות בפטריות וערמונים


מישהו עדיין מפחד מפילו? נסו את המתכון הבא ותראו כמה קל ופשוט להכין מנה ראשונה שתפיל את האורחים מהכיסאות.

נו, מטאפורית, כן?

 

 

החומרים לכמות של 12 יחידות:

6 דפי פילו
גבעולי עירית לקשירת שקיות הפילו
שמן לשימון הדפים

 

החומרים למלית:

 

1 בצל גדול

4 שיני שום כתוש

300 גרם פיטריות מסוגים שונים קצוצות דק (שמפניון, יער, שיטאקי וכו')

200 גרם ערמונים בוואקום חתוכים לקוביות קטנות

100 גרם אגוזים קצוצים גס

100 גרם צימוקים

2-3 כפות סילאן

לתיבול: מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה.

 

את שלב הכנת המלית ניתן להכין יום קודם ולשמור את התערובת במקרר:

 

מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים ומטגנים כחצי דקה.

מוסיפים את כל הפיטריות ומטגנים עד שהן משנות את צבעון ומתכווצות..
במחבת נפרדת מטגנים את האגוזים והערמונים יחד עד שמשחימים מעט ומוסיפים לתערובת הפיטריות..
מוסיפים את הצימוקים ואת הסילאן ומקרמלים כשתי דקות. מכבים את האש.





 

הכנת הרוטב:

 

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קלופות

150 גרם ערמונים בוואקום שלמים

2 כוסות מים רותחים

1 כף סילאן

מלח, פפריקה אדומה מתוקה

100 גרם שמנת מתוקה פרווה. צמחית או על בסיס סויה.

 

 

בסיר קטן מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את המים, את הערמונים, את שיני השום ואת הסילאן.

מתבלים במלח ופפריקה ומבשלים עד לריכוך שיני השום.

מעבירים את הכל לבלנדר אך מוציאים כ- 5-6 ערמונים שלמים שייכנסו אחר כך לרוטב.
טוחנים הכל יחד ומעבירים במסננת.
את הערמונים שהשארנו בחוץ חותכים ל-4 חלקים כל אחד ומוסיפים לרוטב.

בשלב זה ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה צמחית או על בסיס סויה  ולהביא לרתיחה ולתקן מלח באם צריך.


הכנת השקיקים:


מחלקים כל דף פילו ל-4 חלקים (לשמור על ההוראות של הפילו, מגבת רטובה וכו)
משמנים חלק אחד ומניחים מעליו עוד חלק בצורה אלכסונית ומשמנים גם אותו.
 

 

מניחים מהתערובת פטריות במרכז ואוספים לשקית.
קושרים עם גבעול עירית.
מרססים עם תרסיס שמן את השקיק המוכן.

 

 

אופים בתנור בחום 170 מעלות עד להשחמה יפה.

 

 

מוזגים מהרוטב על כל מנה ומתעלפים מהטעם.

 

**** כל התמונות בפוסט מסדנאות ארוחת ראש השנה שהתקיימו בביתי במהלך החודש האחרון. ****

 



נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 20/9/2011 11:47  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)