בסוף השבוע נציין את יום המשפחה, ואני מציעה לפנק את בני הבית בשכבות מענגות של מרנג ותותים בשמנת.
כפית ארוכה שאוספת ביס מלמעלה עד למטה וכל שנותר הוא לעצום את העיניים ולהרגיש בחלום.
כל כך קל להכנה, ונראה ומטעים כמו משהו שעבדנו עליו שעות.
החומרים: ל- 4 כוסות אישיות
4-5 נשיקות מרנג קנויות
2 כפות שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
סלסלת תותים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
שוטפים את התותים ומסירים את הקוצים.
8 תותים + כף סוכר טוחנים במעבד מזון לרוטב חלק, ואת שאר התותים חותכים לרבעים.
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר. כוס מהקצפת מעבירים לכלי ומערבבים עם השמנת
החמוצה ועם 2 כפות מרוטב התותים, ומכניסים לשקית זילוף ללא צנתר.
את יתרת הקצפת מכניסים לשקית זילוף נוספת עם צנתר בצורת כוכב.
ועכשיו ניגשים להרכבה:
בתחתית הכוסות מפוררים מעט מרנג.
על המרנג מניחים מספר תותים חתוכים.
על התותים מזליפים את תערובת התותים בשמנת עד לגובה של 3/4 מגובה הכוס ומעליה
מזליפים מעט רוטב תותים.
מעטרים בקצפת ומעליה מניחים חצי תות.
יום משפחה שמח לכולם! ובהזדמנות זו אשמח לתזכר כי הבלוג מועמד לבלוג האוכל הטוב ביותר לשנת 2013
וניתן להצביע עבורי עד 31/1/14. אשמח באם תיכנסו לקישור ותצביעו:
http://israblog.co.il/blogread.asp?blog=826594&blogcode=14017090