היום אני שמחה לשתף במתכון ילדות שלי. פיצות קטנות ומקסימות שאמי היתה מכינה לנו כשהיינו קטנים.
המתכון של אמא כבר אבד מזמן, אך ניסיתי לשחזר אותו במטבחי, והמשימה צלחה בידי לשמחתי.
בצק מאד קל ונעים לעבודה שאפשר להכין אותן בצורה ספונטנית לחלוטין מכיוון שהבצק אינו מכיל שמרים
אלא גבינה.
סוד קסמן הוא בפשטות ההכנה שלהם ובכך שניתן להכין אותן ביחד עם הילדים באחר צהרים נחמד
שמעבירים בימים הקרים בבית.
יוצאות המון פיצות מיניאטוריות מהסיפור הזה, והכי משפחתי זה לשבת כולם
יחד מול הטלוויזיה עם סרט טוב,
ולנשנש אותן בזו אחר זו או להגיש לאורחים שיתמוגגו מנחת.
החומרים לבצק:
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 ביצה
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן
רוטב ותוספות לפי הטעם:
250 גרם רסק עגבניות
אבקת שום
2 כפות שמן זית
2 כפות מים
אורגנו (אם אוהבים)
מלח
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
בזיליקום טרי
פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות ו/או תירס ו/או זיתים מגולענים
ו/או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים: פלפלים, חצילים קלויים, אננס וכו'.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל חמרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת
בצק אחיד.
הבצק מאד רך נח לעבודה מיידית ואין צורך לקרר אותו.
חוצים את הבצק לשניים, בוזקים מעט קמח על גבי משטח עבודה ומרדדים את
הבצק לעלה
בעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס ומעבירים את
העיגולים לתבנית עם
נייר אפיה. את יתרת הבצק מאחדים, משטחים שוב וקורצים שוב
עיגולים, כך עד שמסיימים עם כל הכמות.
מכינים את הרוטב:
מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, המים, מלח והפפריקה.
מורחים את הרוטב על הפיצות הקטנות, מפזרים גבינה צהובה מגוררת ומניחים
מעליה את התוספות.
אופים בתנור בחום של 150 מעלות כחצי שעה עד שהבצק מוכן והגבינה מתחילה
להזהיב.
שולחים את המשפחה להביא שמיכות ומתכרבלים מול הטלוויזיה עם הכיף הזה.
תהנו מקסימים שלי!