לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

2/2014

פיצות קטנות ומדליקות מבצק גבינה


היום אני שמחה לשתף במתכון ילדות שלי. פיצות קטנות ומקסימות שאמי היתה מכינה לנו כשהיינו קטנים.

המתכון של אמא כבר אבד מזמן, אך ניסיתי לשחזר אותו במטבחי, והמשימה צלחה בידי לשמחתי.

בצק מאד קל ונעים לעבודה שאפשר להכין אותן בצורה ספונטנית לחלוטין מכיוון שהבצק אינו מכיל שמרים

אלא גבינה.

 

סוד קסמן הוא בפשטות ההכנה שלהם ובכך שניתן להכין אותן ביחד עם הילדים באחר צהרים נחמד

שמעבירים בימים הקרים בבית. 

 

יוצאות המון פיצות מיניאטוריות מהסיפור הזה, והכי משפחתי זה לשבת כולם יחד מול הטלוויזיה עם סרט טוב,

ולנשנש אותן בזו אחר זו או להגיש לאורחים שיתמוגגו מנחת.

 

 

החומרים לבצק:

4 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

250 גרם גבינה לבנה 5%

1 ביצה

חצי כפית מלח

חצי כוס שמן

 

רוטב ותוספות לפי הטעם:

250 גרם רסק עגבניות

אבקת שום

2 כפות שמן זית

2 כפות מים

אורגנו (אם אוהבים)

מלח

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

250 גרם גבינה צהובה מגוררת

בזיליקום טרי

פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות ו/או תירס ו/או זיתים מגולענים

ו/או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים: פלפלים, חצילים קלויים, אננס וכו'.

 

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל חמרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.

הבצק מאד רך נח לעבודה מיידית ואין צורך לקרר אותו.

 

חוצים את הבצק לשניים, בוזקים מעט קמח על גבי משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה

בעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס ומעבירים את העיגולים לתבנית עם

נייר אפיה. את יתרת הבצק מאחדים, משטחים שוב וקורצים שוב עיגולים, כך עד שמסיימים עם כל הכמות.

 







 

מכינים את הרוטב:

מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, המים, מלח והפפריקה.

מורחים את הרוטב על הפיצות הקטנות, מפזרים גבינה צהובה מגוררת ומניחים מעליה את התוספות.

 

אופים בתנור בחום של 150 מעלות כחצי שעה עד שהבצק מוכן והגבינה מתחילה להזהיב.

 

שולחים את המשפחה להביא שמיכות ומתכרבלים מול הטלוויזיה עם הכיף הזה.

 





 

תהנו מקסימים שלי!

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 4/2/2014 16:25  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)