לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

4/2014

עוגת באונטי שוקולד מעלפת - קלה וממכרת


כולנו אוהבים מתכונים קלים. ברור שאין כמו מתכונים שמכינים במהירות הבזק ואם אפשר

אז גם שייראו כאילו טרחנו ועמלנו עליהם שעות מרובות. שבוע הפסח, שמגיע כבר אחרי טירוף הניקיונות,

הקניות הבישולים ושאר ההכנות, לא משאיר לנו כבר יותר מדי זמן להתמודד עם יצירות מסובכות מדי

במטבח, ומשימת המשימות היא לגלות איזה מתכון חדש שיטרוף את הקלפים, ושוב יהמם ויפתיע

במקוריות, בטעם ובקלות ההכנה שלו.

 

אז השיחוק הגדול השנה הוא עם העוגה הזו שהסוד שלה הוא שאת התחתית מכינים מעוגיות

קוקוס מוכנות. מה שמקצר עד מאד את זמן ההכנה ולא פוגע במאום בטעם. להיפך.

 

הצלחה מובטחת. תהנו.

 

 

עוגת באונטי שוקולד מעלפת

 

החומרים לבסיס: (תבנית אינגליש קייק)

8 עוגיות קוקוס מוכנות (לא מצופות)

50 גרם חמאה מומסת

 

החומרים לגנאש השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה 32%

 

החומרים לקצפת:

1 שמנת מתוקה 38%

1 כף סוכר

 

לקישוט – פתיתי שוקולד או שוקולד מגורר

 

אופן ההכנה:

מפוררים את עוגיות הקוקוס לתוך קערה. מוסיפים את החמאה המומסת,

ומערבבים/לשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

משטחים תחתית של תבנית אינגליש קייק.

 





 

מכינים את הגנאש (אפשר גם מראש): מבשלים את השמנת על הגז עד לסף רתיחה,

מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.

מעבירים לכלי ומכניסים להקפאה לשעתיים. לקירור והתייצבות.

 

מוזגים את הגנאש על תחתית הקוקוס ומכינים את הקצפת:

 

מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר לקצף יציב ומורחים או מעטרים עם מזלף מעל שכבת השוקולד.

מייצבים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.

 

 

 

המשך חג שמח כשר וטעים! 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 16/4/2014 16:26  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)