לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

4/2014

פילי - אוכל הרחוב החדש. או:תשכחו כל מה שידעתם על לאפה


מכירים את זה שנורא מתחשק משהו בפיתה או בלאפה? זה יכול לקרות כשנופלת עצלנות קלה ואין כח להכין שום דבר

לבד, או בין אם עוברים ליד איזה דוכן שווארמה מדיף ניחוחות אלוהיים, וחייבים, אבל פשוט חייבים לשבת ולטרוף איזה 

אחד כזה עכשיו? מכירים? נו, ברור שמכירים.

 

ומכירים את זה שאתם מתחילים להתעסק עם הפיתה/לאפה מכל הכיוונים כי פה נקרעת חתיכה ושם מטפטפת הטחינה,

ופה נופל הסלט החוצה? כך שבסופו של דבר האכילה של משהו מהיר שחוטפים על הדרך הופכת להיות סוג של חיסול

יעד אסטרטגי כשהמטרה הסופית שלו היא לסיים את הדבר הזה עם כמה שפחות נפגעים וכביסה?

 

נו, אה.. ועוד איך מכירים. 

 

אז לא עוד!! 

 

מקום חדש נפתח בתל אביב והכניס חבר חדש למשחק אשר משנה פה את כל הכללים:

לא עוד לאפה נוזלת ומטפטפת מכל הכיוונים אלא קבלו את אוכל הרחוב החדש - פילי! (FEELI).

 

 

מדובר בפלא של ממש: מן לחם קראנצ'י שצורתו ככוס גבוהה, שנאפה במקום בתנור ייחודי שפותח במיוחד עבורו,

ואשר ניתן למלא אותו במגוון רחב של מליות, ויתרונו העצום הוא בכך שהוא עמיד בפני הנוזלים שהוא מכיל, דבר שאינו פוגע

בטעמו וברכותו כהוא זה. על הפיתוח של הפילי חתום אגב, השף קונדיטור שימי סרן.

 

המילוי של הפילי מגוון מאד ותפריט המנות במקום מתחלף ארבע פעמים ביום: בוקר, צהריים, ערב ולילה כשהוא מתאים

את עצמו לשעות היום. למשל -  חביתה מקושקשת עם ירקות או חזה אווז לארוחת הבוקר, רוסטביף בחרדל ודבש

או נתחי חזה עוף בקארי לצהרים, צ'וריסו או שפונדרה עם ירקות בתבלינים מיוחדים לארוחת ערב או מנה צמחונית לארוחת

הלילה. 

 

 

כששמעתי על המקום הזה הייתי חייבת ללכת ולראות הכצעקתה. הייכנס מלך חדש לשכונה ואני לא אלך לטעום אותו? 

אז הגעתי! 

 

את פניי קיבלו במאור פנים מיכאל חלפון ואלינור פרייזלר, שותפיו של השף שימי סרן, ולאחר סיור במקום ובמטבח (המבריק)

ולאחר שצפיתי במו עיני איך חתיכת בצק קטנה נכנסת לתנור ויוצאת משם לאחר דקות כפילי, הגיע הזמן לטעום!

כל מנת פילי מגיעה עם מנת פוטייטוס וירקות מוחמצים. כלומר - חגיגה שלמה.

 

 

עוד דבר שמאד אהבתי במקום הוא התה קר המוגש בסגנון שאנחנו מכירים יותר בחו"ל re-feel. כלומר - משלמים

פעם אחת, וממלאים את כוס התה הקר כמה פעמים שרוצים במהלך הארוחה. 

הלוואי ועוד מקומות ישכילו לתת את השירות הזה.

 

 

אז מה טעמתי שם? פילי ממולא בשפונדרה עם ירקות, עם נתחי עוף בקארי, חביתה עם אווז, ושאוורמה.

הייתי מגדירה את טעם הלחם הזה כמשהו בין מלאווח לפיתה אבל היתרון הוא שמדובר במוצר אפוי ולא מטוגן. 

המליות מאד עשירות והבשר אשר עובר טיפול בוואקום לפני ההקפצה על הפלאנצה, הופך להיות מאד רך,

עסיסי ומלא טעם. התיבולים מאד מדויקים והיחס בין הירקות לבשר הוא מצוין. כלומר - יותר בשר!

 

 







 

תראו איך הפילי נראה לאחר חצי שעה: שום טיפת נוזל לא טיפטפה החוצה, הוא יציב ועמיד וניתן בשקט

לעמוד, או לשבת ולאכול אותו לאט ובנחת מבלי שטיפת נוזל תדלוף החוצה ומבלי ששום דבר ממנו יתפרק. 

המנות אגב, מאד מאד משביעות. מדובר בארוחה לכל דבר.

 

 

וחשבתם שמוותרים פה על קינוחים? ממש לא! לקינוח תוכלו לקבל פילי במלית של קרם מסקרפונה,

פירות ופקאן סיני. תקשיבו לי - זה אליפות. מדובר בשילוב קטלני של לחם חם עם מלית קרה

ומתוקה שהופך את המנה הזו לתענוג אחד גדול.

 

 

והנה אני עם הפילי שלי. 


 

FEELI

בימים א'- ו' בין השעות: 08:00-01:00

רח' נחלת בנימין 59 תל אביב, טל' 036433144

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 25/4/2014 08:49  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)