לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

5/2014

מאפה חלומי של כרישה ובטטה


חג השבועות מתקרב אלינו בצעדים גדולים ובחדווה מרובה, ולא מעניין אותו בכלל שלא היו לנו כמעט ימים לעשות

דיאטה בין החגים שרדפו השנה זה את זה כאילו יש איזו תחרות ריצה שבה המנצחים היחידים הם הקילוגרמים

שמתווספים באין הצלה.

 

אני אשתדל להעלות בשבוע הקרוב כמה שיותר מתכונים מתאימים לחג והראשונה שנותנת את יריית הפתיחה היא

מנת הדגל ששום שולחן חג לא יכול להתקיים בלעדיה – הפשטידה.

 

והפעם, פשטידתנו היא סוג של מאפה נפלא, עם תחתית בצק רכה שאין צורך לאפות מראש, ומלית נהדרת של

בטטות, כרישה, בצל ירוק ושמנת. שילוב מושלם של טעמים עם ריח מעלף ויופי משגע.

 



 

החומרים לתחתית: (לתבנית מתפרקת מספר 26)


125 גרם גבינה לבנה 5%

1.5 כוסות קמח

1/2 שקיק אבקת אפיה

100 גרם חמאה רכה

חצי כפית מלח

 

החומרים למלית:


1 בטטה בינונית

2 כרישות (פראסה)

1 גבעול בצל ירוק

4 ביצים

2 שמנת חמוצה

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

מלח לפי הטעם

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

מניחים את חומרי התחתית בקערה ולשים היטב עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

משמנים תבנית ובעזרת הידיים פורסים את הבצק בתחתית, תוך כדי שקצת מעלים ומדביקים את קצוות הבצק

לשולי התבנית.

 

קולפים את הבטטה ומגרדים בפומפייה גסה או במעבד מזון.

חותכים את החלק הלבן של הכרישה ופורסים אותו לפרוסות דקות.

את גבעול הבצל הירוק קוצצים דק בסכין.

 





 

במעט שמן מטגנים את פרוסות הכרישה עד שהן הופכות לשקופות ומכבים את האש.

 

מעבירים לקערה את הכרישה המטוגנת, הבטטה המגורדת, הבצל הקצוץ ואת כל שאר חומרי המלית ומערבבים היטב יחד.

 

אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה והופכת יציבה.

 

שימו לב לחלק המרכזי שלה – הוא יכול להיות מעט פחות זהוב אך חשוב מאד שיהיה יציב ולא רוטט.

במידה והוא רוטט עדיין, יש להוסיף עוד מעט זמן אפיה.

 






 


 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 27/5/2014 09:47  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)