לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

9/2014

ראש השנה שמח בספרים ובמטבח וטארט טאטן נפלא


לא להאמין אבל כאילו רק עברה שניה קטנה מראש השנה שעבר והנה אנו כבר בסיומה של השנה שחלפה

ובפתחה של השנה החדשה.

 

אני לא אדם של סיכומים אבל רק יכולה לומר בפה מלא ששנה כזו עמוסה ופוריה כבר מזמן לא היתה לי.

אמנם פה אני מעדכנת הרבה פחות, אבל זה לא אומר שאני שוקטת על שמריי ומי שעוקב אחרי בפייסבוק

יודע ששני מתכונים שלי עולים כל שבוע בבלוג שופרסל, בהתאם לעונות השנה, ולזמנים המתחלפים.

למי שלא עוקב, עכשיו זה הזמן להכנס לבלוג ה"רשימות של אמא" ולהתעדכן במתכונים האחרונים 

וכמובן בפרוייקט החגיגי לכבוד ראש השנה.

 

אז מה חוץ מזה אתם שואלים? אז ככה:

השנה החדשה מקדמת אותנו בספרי קולינריה חדשים שאני שמחה להמליץ עליהם, והפעם מדובר

בחברות פייסבוק שלי כך שאני ממש גאה שאני מכירה את הכותבות כולן. 

 

הספר הראשון הוא - "הפטיסרי הטובות בפריז" שכתבה הבלוגרית שרון היינריך, אשר כשמו כן הוא,

ייקח אתכם במסע שלכם לפריז, לקונדיטוריות הטובות ביותר, שבהם תמצאו את הקינוחים הטובים ביותר.

הספר, מעבר להיותו קסום בצילומי קינוחים מרהיבים, מספר גם את הסיפור שעומד מאחורי הפטיסרי

והאנשים שאמונים על מלאכת העשיה, רעיון גאוני בפני עצמו, שהרי אין כמו להגיע לעיר זרה עם 

המלצות טעימות למקומות השווים ביותר.

 

 

לזכותו של הספר ייאמר שהוא קטן יחסית, ונכנס בקלות לתיק שאיתו מטיילים וכך גם אינו מכביד.

בחודש מאי נסעתי לפריז עם בתי ונכנסנו לכמה מהמקומות המומלצים שם, (ראו התמונה שלמטה. צילמתי אותה

בפטיסרי הפיות, אחד מהמקומות המומלצים) ואני רוצה לספר שזה היה מדהים. בספר תמצאו הוראות

ברורות כיצד להגיע לכל מקום במטרו, וכן כתובת מדויקת ושעות פתיחה.

 

 

שרון היינריך, אגב, מובילה גם סיורים מודרכים בפריז למקומות המומלצים, כך שאם תרצו חברה מקסימה

לכל האתרים הללו תוכלו לקבוע איתה שם. לכל הפרטים ולבלוג המאד מומלץ וטעים של שרון היכנסו בקישור הזה.

 

יותר מזה? אז כן.

את הספר הוציאה שרון היינריך בשיתוף פעולה עם מיקי שמו שתרם לספר מתכוני פטיסרי משגעים

משלו, והנה לכבוד ראש השנה קיבלתי אישור מיוחד לשתף אתכם במתכון של מיקי שמו לטארט טאטן

שגם הוא מככב בספר, כך שגם אם לא תקפצו בקרוב לפריז תוכלי להרגיש קצת מהטעם אצלכם בבית.

 

תמונה מתוך הספר. צילום: מיכל רביבו

 



טארט טאטן בנוסח מיקי שמו

בצק עלים על בסיס חמאה

 

לתפוחים האפויים:

180 גרם תפוחים

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר דמררה

 

לנפאז' (זיגוג) הקרמל:

90 גרם סוכר

15 מ"ל מים + 50 מ"ל מים

4 מ"ל חומץ

150 גרם נפאז' ניטרלי (להשיג בחנויות המתמחות)

 

להגשה:

קצפת

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקלפים את התפוחים, מגלענים אותם וחותכים לשמיניות.

מניחים בתבנית אפייה עם החמאה ועם סוכר דמררה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור החם למשך שעה.

מוציאים ומקררים עד לשימוש.

 

מניחים בתבנית עיגול מבצק העלים בקוטר 18 ס"מ ואופים במשך כ-25 דקות עד שמזהיב.

 

מכינים את הקרמל: מבשלים את הסוכר, את 15 מ"ל המים ואת החומץ לקרמל חום.

עוצרים את הבישול על ידי הוספת שאר המים. מוסיפים את הנפאז' ומערבבים.

 

מרכיבים את העוגה:מסדרים את התפוחים על בצק העלים האפוי בצורה של מניפה. מהפנים לחוץ,

כך שכיכסו את כל שטח הבצק, מזגגים בזיגוג קרמל ומגישים, מומלץ לצד קצפת.

 

הספר הבא שיצא עכשיו למדפים (במקרה הזה למדפים הוירטואלים כי ניתן לרכוש אותו רק דרך 

פורטל מיוחד), ממש חם חם מהתנור הוא ספרה ה-13 של פסקל פרץ-רובין הנפלאה ואשר

נקרא בשם: פסקל מגישה - נדוניה - הקשר העדתי המתוק.

 



לכל אחד יש איזה זכרון של עוגה או עוגיה מבית אמא, סבתא או דודה, עם טעם שנחרט בזכרון

אבל לא תמיד היתה הזדמנות לקבל או לשמור את המתכון. מה גם שלכל עדה יש את המטעמים

שלה וניתן למצוא לעתים את עוגות ועוגיות בעדות השונות כשהן דומות בטעמן אך שונות בדרך

ההכנה ובגרסאות שלהן.

 

פסקל לקחה על עצמה פרויקט ובמשך חמש שנים חקרה את הקשר בין העוגות והעוגיות השונות

בעדות השונות, ואת התוצאות המתוקות אספה בספר אחד שנותן את המתכונים המסורתיים

שכולם מכירים כל אחד מהעדה שלו.

 

הספר מחולק לפרקים: עוגיות לכל השבוע, עוגיות מטוגנות, עוגיות ממולאות, עוגיות מיוחדות

ועוגות וטעמים. כשבכל פרק תמצאו את המתכונים המופיעים בכל השמות המוכרים שלהם מכל

עדה ועדה, כולל טיפים ורעיונות לשדרוג ללא גלוטן, לדל שומן וכו'.

 

והנה קצת תמונות מההשקה של חלק מהמתכונים המופיעים בספר:

 

 

 

אחרון חביב, אני רוצה להמליץ על ה-"ספר המתוק" של הבלוגריות נטלי לוין (עוגיו.נט) ואפרת ליכטנשטט

(אז מה את עושה כל היום), שתי בלוגריות מצליחות שהחליטו לצאת מעולם האינטרנט לעולם הפרינט ויצרו ספר אפיה

מתוק שכולו חגיגה לעיניים ולחיך. על המתכונים אמונה נטלי המוכשרת, ועל הצילומים המרהיבים - אפרת.

הספר עשיר במתכוני עוגות ועוגיות המתאימות לכל דרגת קושי שתבחרו. החל מעוגות בחושות פשוטות,

המשך בקינוחים מפתים וכלה בעוגות מרשימות.

 

ההסברים פשוטים, הצילומים עושים חשק לאכול את הדפים ובאופן כללי - מתנה נפלאה לעצמכם או למי שתרצו לפנק.

 

 

אז... אני חושבת שפתרתי לכם את השאלה איזה מתנות לקנות בחג הזה, לא ככה?

 

שתהיה שנה סופר טובה, שנה של שקט, אהבה, בריאות והמון הצלחה. נתראה בשמחות!

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 20/9/2014 10:54  
הקטע משוייך לנושא החם: 12 דברים שקרו השנה
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)