לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

10/2014

פאי שזיפים וקרם שקדים מרהיב ונפלא בטעמו


ממש קצת לפני שנגמר הקיץ ואיתו אחרוני הפירות הטעימים שהביא איתו, אני רוצה לנצל את השזיפים

אחרונים בשווקים ולהכין מהם את העוגה הנפלאה הזו. בשיא העונה המחיר שלהם היה גבוה יותר והטעם שלהם

היה עשיר יותר כך שטעים ומשתלם יותר היה לאכול אותם במצבם הטבעי. אבל עכשיו כשהם כבר פחות קורצים לעין,

זה הזמן להכין מהם מעדנים. ואני לא מדברת על כך שכדאי למהר ולהכין מהם ריבה משגעת.

 

הפאי המשגע הזה, למרות שהוא נראה כמו איזה עוגת קונדיטוריה מושלמת הוא פשוט כייפי וקל מאד להכנה.

אני אוהבת במיוחד את החלק של חיתוך השזיפים לפרוסות דקות וסידורן על קרם השקדים. ריפוי בעיסוק של ממש.

נו, טוב. למי שאין סבלנות אני מרשה לפזר את השזיפים ללא סדר מסוים. ייצא מקסים ונפלא באותה המידה.

את המתכון הזה אתם יכולים לשמור לכם כבסיס לעוגות פרי נוספות ולהמיר את השזיפים באגסים, דובדבנים,

בננות, נקטרינות ומשמשים. ממש להתאים אותו לעונות השנה.

 

 

לאחר האפיה, הפירות נמשחים בגלזורה שזה ציפוי שפעם היה צריך לקנות רק בחנויות מתמחות וכיום ניתן

להשיג בכל השווקים. מטרת הגלזורה היא לשמר את הפרי לבל יתקלקל במהרה וכן להעניק לו ברק. אם לא

תרצו להשתמש בגלזורה תוכלו למשוח את הפירות במעט ריבה מהולה במים. גם היא תעשה עבודה לא רעה.

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר יומיים ועוד שלושה ימים נוספים במקרר.

 

מומלץ לחמם שניות ספורות במיקרו כשמוציאים מהמקרר ועוד יותר מושלם עם כדור גלידת וניל ליד.

 

החומרים לפאי:

(תבנית פאי מתפרקת מספר 26)

1.5 כוסות קמח

100 גרם שקדים טחונים

2 כפות סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כף מים קרים

 

החומרים לקרם שקדים:

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

1 כף קמח

 

בנוסף:

3-4 שזיפים אדומים קשים

כף גלזורה מהולה במים

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את כל חומרי הפאי ומעבדים לבצק אחיד.

 

מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית כולל הדפנות. מחוררים את התחתית במזלג בכמה

מקומות ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.

 

לאחר ההקפאה מכניסים לתנור במצב קפוא ואופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה.

 

 

מנקים את מיכל המעבד ומכניסים לתוכו את חומרי הקרם שקדים ומורחים את הקרם על התחתית האפויה.

 

חותכים את השזיפים לפרוסות דקיקות ומסדרים מעל הקרם ומכניסים שוב לתנור ואופים 20 דקות נוספות.

 

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מורחים את פרוסות השזיפים בגלזורה.

 

 

בברכת חג שמח ומועדים לשמחה. אני פה מחכה לתגובות שלכם ולענות על כל שאלה באם תהיה.

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 8/10/2014 08:49  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,447
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)