לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



כינוי:  האיש מהשורה האחרונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

האבולוציה של שרית חדד


במסגרת חיפושיי לשיר מסיים עבור הפוסט הקודם, ניתקלתי בסרטון הזה. קחו רגע לצפות בו (הוא בכוונה מתחיל מהאמצע).


 


http://www.youtube.com/watch?v=z2R47387h4s#t=0m45s


 


הכתבה הזאת משנת 97'. הייתי אז תלמיד כיתה ד' בבית ספר יסודי, בבית ספר של ערסים ליתר דיוק. שרית חדד היתה אז כבר כוכבת מוכרת בכל בית. שיריה כבשו את כל המצעדים, ההופעות היו מפוצצות. באותה שנה היא הופיעה בפסטיגל לראשונה (יחד עם דנה ברגר, אבל זה כבר סיפור אחר) - הישג די משמעותי ומיוחד לזמרת מזרחית, במיוחד בשנת 97, אז רוב המוזיקה המזרחית - להוציא חדד, אייל גולן ועופר לוי עם "הכל פתוח" - היתה עדיין עמוק בגטאות. והנה, חדד - עם תספורת מזעזעת (גם אז היא לא היתה באופנה) ומשקל עודף - מצליחה לעשות זאת. מצליחה לשיר, לשמח, לרגש. לגעת. 4 שנים מאוחר יותר חדד תיכנס לפינתאון הישראלי במסגרת אסון ורסאי.


 


 


ישבתי מול הסרט הזה והתפוצצתי מצחוק.


בהתחלה היא נראתה לי מגוחכת, לא מודעת למצלמה, תזזיתית, מדברת עם הידיים, לבושה בסרבל המגוחך הזה, בלי מייקאפ, מדבר בשפה בוטה, קלוקלת, אגרסיבית, עינת בובליל של הניינטיז, פרחה ללא מרצדס, ללא רישיון נהיגה - לא עוברץ מסך בכל צורה שהיא. אבל אז, בהמשך הסרט, כשמתחילים להופיע שוטים של שרית חדד בהופעות, ברור לגמרי מה חסר לשרית חדד היום.


 


14 שנים מאוחר יותר, שרית חדד מוציאה (עוד) דיסק חדש, ושוב מתראיינת בערוץ 2: 


http://www.youtube.com/watch?v=YDHV86aRHgk#t=7m31s


 


מה השתנה הלילה הזה מכל הלילות?


השיער המסונטט, השומן שנעלם, צבע העיניים שהוחלף בעדשות צבעוניות, האף ששופץ, השפתים שעברו תיקון, השיניים שהתיישרו, שיעורי משחק מול מצלמה הרבים שלקחה, כמו גם שיעורי הנימוסים, ואם אסכם זאת במילה אחת: האותנטיות שנעלמה.


 


לא צריך להיות מעריץ גדול של שרית חדד כדי לראות את השינויים שעברה במהלך השנים. מספיק להסתכל על עטיפות הדיסקים (כאן: http://iamin.fav.co.il/index.php?dir=app_sites&page=content&id=72967) כדי לראות את התהליך: מילדה-גרוזינית-טובה-חדרה דרך התחפושת לדראג קווין, המניקוריסטית של השכן ועד לבובת הברבי של שנת 2009.


 


כבר הרבה זמן שהצוות המקיף את חדד (בדגש על האב הרוחני אבי גואטה) תופס את הראש ולא מצליח לענות על השאלה איך דווקא עכשיו, כשהמוזיקה המזרחית הכי פופולרית מאז ומעולם ושרית חדד לא במרכז הבמה. שרית חדד, המלכה הבלתי מעורערת של הזמר המזרחי ב-20 השנים האחרונות נשארה איפשהו מאחור. ההופעות כבר לא מלאות כמו פעם, הדיסקים בטח ובטח שלא נמכרים כבעבר, ההזמנות להופעות בחתונות ובאירועים משפחתיים הולכות ופוחתות.


מה קרה, הם שואלים את עצמם. התמיהה גדולה עוד יותר כאשר אין שום זמרת מזרחית באופק שמאיימת על חדד.


 


ההסבר מאוד פשוט: 


שרית חדד הפכה להיות בובה מפלסטיק, בדיוק כמו בובת הברבי ההיא שניסתה למכור לילדי ישראל בעבר. הקהל, במיוחד הקהל הישראלי, אוהב מישהו אותנטי, מישהו שיוכל להזדהות איתו. חדד כבר מזמן לא שם. היא נתפסת כמשהו מרוחק, מסוגר. די להסתכל ולהקשיב לשני הראיונות לראות את ההבדל בפתיחות, בכנות התשובות שחדד נותנת. אז נכון, היא לא בדיוק עוברת מסך בריאיון הראשון אבל אלוהים אדירים, לפחות היא דוברת אמת.


 


הקול עדיין שם, בזה אין ספק, אך הקול - כמו חדד עצמה- עבר סינתוז ועיבוד מוגזם מדי באולפני ההקלטה על ידי מעצבי סאונד.


 


אז איך חדד יכולה להרוויח בחזרה את אהדת הקהל?

פשוט מאוד. לחזור להיות בנאדם ולא בובת ברבי. להימנע מתשובות דיפלומטיות בריאיונות ולהתחיל לדבר אמת (שהיא לסבית, למשל), להוריד את כל השיער המודבק והאיפור המוגזם ולחזור להיות עמך. 


זה לא יוריד מיליגרם מכבודה או מהערכה כלפיה כזמרת, ההפך, זה רק יכול לסייע.

נכתב על ידי האיש מהשורה האחרונה , 6/5/2011 09:03   בקטגוריות שרית חדד, אבולוציה, מוזיקה מזרחית, אשכנזי, ברבי, דעות, חדשות, יוטיוב, יחסי ציבור, ספרדי, עדות, תקשורת, אינטרנט, אקטואליה, ביקורת, אופטימי, בית ספר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



יוסף


סוף סוף זה הגיע: היום האחרון של כיתה ו'.

 

"עוד רבע שעה ואנחנו מסיימים את היסודי!!!" צורח שי ב-11:45. המולה גדולה. איזה לחץ. איזה כיף. איזה פחד. איזה יופי. כולנו נרגשים עד מאוד. מחייכים חיוך רחב. מאושרים. שמחים שסוף סוף אנחנו גומרים עם "הסיוט הזה". אילו היינו יודעים כמה נתגעגע בעתיד לתקופה הזו.

 

אנו מתים כבר לצאת לחופש הגדול, לקבל את התעודות, לצאת משערי בית הספר בפעם האחרונה, לצרוח, לשאוג, להבין שסיימנו שלב בחיים. ההרגשה היא כאילו אנחנו סיימנו את הצבא. כל כך נאיביים, כל כך תמימים, לא מבינים שאנחנו רק בתחילת הדרך ולא בסופה.

 

אך לא רק שמחה יש. יש גם חשש גדול.

כל אחד מאיתנו הולך לבית ספר אחר. יהיה קל? יהיה קשה? אנחנו נמצא חברים חדשים? נהיה מהמקובלים? עכשיו זה רציני, אוטוטו הבגרויות, זה כבר לא צחוק...

 

אבל עכשיו שום דבר לא מעניין אותנו. רק להגיד שלום ליהודה השומר בפעם האחרונה, להצטלם ביחד

כולנו למזכרת. הבנות כבר מתחילות לבכות. הבנים נושכים את השפתיים חזק וטופחים אחד לשני על השכם "גב גבר, אח שלי, תשמור על קשר באייסיקיו, הא?".

 

המורה אסתר אומרת דברי סיום. מאחלת לכולנו בהצלחה. שוב ושוב אנחנו מסתכלים בשעונים. רוצים ולא רוצים שהרגע הזה יגמר.

 

היא מתחילה לחלק תעודות. תלמיד מתחילת הרשימה ולאחריו תלמיד מסופה.

 

ואז היא מגיעה ליוסף.

 

אמא של יוסף מנקה את הקניון של המרכז המסחרי בעיר הקטנה שלנו. כולם מכירים את כולם. כולם מכירים את אמא של יוסף. אבא של יוסף אוסף בקבוקים למחזור. מסתובב עם התלת-אופן שלו ברחבי העיר ומחטט בפחי הזבל. כשהיינו מסיימים לאכול את הבורגראנץ' היינו משאירים את השולחן מבריק, שלאמא של יוסף לא תהיה עבודה. את הבקבוקים היינו שומרים ונותנים לאבא של יוסף בדרכינו הביתה, איכשהו תמיד היינו נתקלים בו בדרך.

 

יוסף אף פעם לא היה תלמיד מוצלח. זה לא שהוא לא השקיע. הוא ניסה. אוהו, כמה שהוא ניסה. היתה לו סייעת צמודה ושיעורים פרטיים על חשבון העירייה, ועדיין – "אין מה לעשות. אני סתום", הוא היה אומר בחיוך, וידיו עושות את תנועת ה"יאללה כפיים". ובאמת, הוא היה סתום, לא במובן השלילי של המילה.

 

המורה אסתר נותנת ליוסף את התעודה האחרונה. "בהצלחה יוסף", היא אומרת ומחבקת אותו.

יוסף פותח את התעודה ועושה פעמיו אל עבר מקומו. פתאום הוא נעצר, מסתובב לכיוון המורה אסתר, ופורץ בבכי תמרורים.

 

ההמולה וההתרגשות הכיתתית נפסקת באחת. כולם מביטים ביוסף. לא יודעים מה לעשות עכשיו.

 

"הכל בלתי מספיק או מספיק! אבל ניסיתי!! את יודעת שניסיתי המורה אסתר!!! למה?! למה אני דפוק?!?!?!", הוא זועק בתסכול.

 

המורה אסתר מביטה בו. עיניה נעשות אדומות באחת. "בוא אלי, יוסף, בוא", היא אומרת לו בכל רועד. הבכי מתגבר והיא מחבקת אותו חזק. "אם אתה תמשיך להשקיע כמו שהשקעת במחצית אני מבטיחה לך שתראה תוצאות בחטיבת ביניים ובתיכון!".

 

12 שנים עברו מאז.

 

שעה לפני החג ועדיין לא יצאנו לדרך. אין ספק, אנו הולכים להיתקע בפקקים, השאלה היא עד כמה. עם סירים חמימים על הברכיים ובגדי חג סוף סוף יצאנו לדרך. ומרפי כמו מרפי דואג באופן אישי להקשות לנו את הדרך: כל הרמזורים אדומים. בצומת האחרון המוביל אל כביש בינעירוני אני מזהה פנים מוכרות.

 

זהו יוסף.

 

הידיים מאובקות, הבגדים מלוכלכים וספוגי זיעה. הוא מושיט אל הרכב עיתון מקומי ומוסיף "חג שמח, חינם". לפתע אנחנו מזהים האחד את השני. בשניה הראשונה אני לא יודע מה להגיד, מה לעשות.

 

(מכיון שאני מכיר את קוצר הרוח בקריאת פוסטים, המשך הסיפור ייכתב בפוסט הבא).

נכתב על ידי האיש מהשורה האחרונה , 25/4/2011 22:21   בקטגוריות אקטואליה, בית ספר, סיפרותי, פסימי  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להאיש מהשורה האחרונה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על האיש מהשורה האחרונה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)