- גיליתי את חשיבותה של המצאת המים.
- גיליתי את חשיבותה של המצאת המים.
- גיליתי את חשיבותה של המצאת המים.
- גיליתי את חשיבותה של המצאת המים. (כן, אני יודעת שאף אחד לא המציא את המים, אבל אף אחד לא מסוגל לחשוב בהיגיון אחרי צום של 25 שעות).
- הלכתי מהבית שלי עד הים. שעתיים ברגל כל כיוון, שהיו שוות את 45 דקות הרגיעה והכתמים שלא יורדים מהחולצה.
הצום היה קשה, בגלל כל ההליכה, אבל עמדתי בו יחסית בגבורה (בני הבית שלי הולכים כל כך לא להסכים איתי על זה. בעיה שלהם! הם אכלו!).
פתרון החידה במתמטיקה.
אז ככה. בגלל שאני יצור שאוהב לסבך דברים ואני אף פעם לא מסוגלת למצוא את הדרך הקלה, נהגתי ככה גם בבעיה במתמטיקה, ככה שאין שום סיכוי בעולם שמישהו שפוי יבין את הדרך שבה הגעתי לפיתרון (אוקיי, קצת הגזמתי, אחרי רבע שעה של חפירות החברים שלי הצליחו להבין איך פתרתי).
למזלי נולדתי לאבא גאון שפתר את החידה ב-3 דקות ובשיטה כל כך פשוטה, כך שאתן לכם את השיטה שלו.
נניח ש-X הוא המספר שאנחנו מחפשים. אז אם נחלק את X במספר בין 2 ל-10 נקבל שארית קטנה ב-1 מהמספר שבו חילקנו. כך שאם יהיה לנו את המספר X+1, הוא יתחלק בכל המספרים האלו ללא שארית בכלל.
אבא שלי פשוט עשה: 10*9*8*7. המספר שהוא קיבל היה 5040. 5040=X+1 ומכאן ש-X=5039. אבל יש 3 מספרים כאלה.
5040:2=2520. 2520=X+1 ומכאן ש- X=2519. המספר השלישי הוא: 2520*3=7560. 7560=X+1 ומכאן ש-X=7559.
אתם מוזמנים לכתוב אם משהו לא ברור. 
מקווה שהצום הלך טוב למי שצם.
עכשיו שבועיים חופש!