לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 12

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2013

פשטידת חוביזה עשירה


 

בעקבות פרסום הפוסט קציצות עוף בחרדל השדה, נ^גה שאלה אותי אם יש לי מתכון לפירות צמח החוביזה. אלה הם הפירות הקטנים של צמח החלמית, שהילדים קוראים להם "לחם ערבי".

 

 

כך נראה פרי החוביזה הבשל מקרוב:



  

אבל בירושלים פירות החוביזה עדיין לא הבשילו והצמח רק התחיל בפריחה שנראית כך:



 

 

על תכונות החוביזה וההיסטוריה שלה, שבה שימשה מזון לתושבי ירושלים הנצורה לפני קום המדינה תוכלו לקרוא כאן.

 

אז נחכה עד שהפירות יבשילו בשביל המתכון. אבל בינתיים יצאתי אל השדה ליד ביתי כדי לקטוף עלי חוביזה שישמשו לי עבור הכנת פשטידת חובייזה. ראו איזו פסטורליה. לא, זה לא בגליל אלא בירושלים - 200 מטר מהבית שלי:

 

 

 

 

מצטער, אבל לאחר הזום יצא קצת מטושטש

 

 

קטפתי מלוא השקית עלי חוביזה. לעלי החוביזה יש טעם שמזכיר עלי תרד.

 

הבטחתי לשלוח לנ^גה את המתכון לאחר שיעבור את מבחן המשפחה, ומכיוון שהפשטידה קצרה הצלחה, חשבתי מדוע לא לשתף את כולם בבלוג.

 

מתכון הכנת פשטידה מעלי חוביזה

 

 את מרכיבי הפשטידה אתם יכולים לראות כאן בתמונה:



 

 

למעלה מימין - עלי חוביזה שטופים, חלוטים, ומסוננים.

למעלה במרכז - 4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים.אני השתמשתי בתפוחי אדמה מזן דזירה, בעלי קליפה אדומה.  

למעלה משמאל - קערית קטנה עם עלי ותפרחות חרדל השדה חלוטים, ומסוננים.  

למטה מימין - 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים.

למטה במרכז - 1/2 כוס עדשים ירוקות מבושלות.   

למטה משמאל - 2 קישואים בינוניים חיים מגוררים בפומפיה יחד עם הקליפה.

2 ביצים.  

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/4 כפית מלח

 

 

מכניסים למעבד מזון את עלי החוביזה ואת עלי ותפרחות חרדל השדה לאחר סחיטה של העלים בידיים, להוצאת שארית המים. מפעילים את המעבד עד לקבלת תערובת קצוצה (קיצוץ בדרגה בינונית שלא תצא תערובת נוזלית).

 

מוסיפים את החומוס והעדשים המבושלים ומפעילים את המעבד במהירות נמוכה למשך דקה וחצי דקה נוספת במהירות גבוהה.

 

מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס, ומפעילים את המעבד במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות גבוהה לקבלת תערובת אחידה.

 

מעבירים את התערובת ממעבד המזון לקערה, מוסיפים את שתי הביצים ואת הקישואים המגוררים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

 

מעבירים את התערובת לתבנית אפיה מזכוכית (להגשה נאה) אשר שומנה בתרסיס שמן זית. כפי שנראה בתמונה:

 



 

 

אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 50 דקות עד שהשוליים מזהיבים. והרי התוצאה:

 



 

זוהי פשטידה שמרכיביה כמעט צמחוניים למעט שתי ביצים. אני מניח שניתן להכינה ללא הביצים, אך המרקם שלה יצא קרוב לוודאי פחות יציב והיא עשוייה להתפרק בהגשה. לכן, אם תוותרו על הביצים  - במקרה כזה כדאי לקרר את הפשטידה מכוסה בנייר אלומיניום למשך לילה במקרר ואז לחממה שנית לפני האכילה.

 

בתאבון ורק בריאות.

 

נכתב על ידי קנקן התה , 16/3/2013 20:53   בקטגוריות לחם ערבי, חרדל השדה, פשטידת עלי חובייזה, צמחי בר, מתכונים, בישול בריא, בישול, מתכון צמחוני, חוביזה, חלמית מצויה  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-20/3/2013 16:56



122,081
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)