לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 12

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2013    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2013

מידה אחת פחות במכנסיים בארבעים יום


  

קוראי שהתוודעו כבר לתזונת הזון (וחלקם מנויים במועדון הזון שהקמתי כאן), יודעים שלפני כשמונה עשרה שנה הורדתי שתי מידות במכנסיים ושמרתי על כך בעזרת עקרונות הזון.

  

אבל מה לעשות, עם הגיל הביולוגיה משתנה. הגוף צורך פחות ועייפות משתלטת מדי פעם. צריך להקשיב לגוף. אז לפני כארבעים יום, המשכתי בעקרונות הזון אבל התחלתי להוריד את כמות הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הגבוה: פסטה (חיטה מלאה), מאפים, אורז (מלא או אדום) ותפוח אדמה אני אוכל כעת כזית - בעיקר בסופ"ש. גם קטניות - עשירית ממה שאכלתי. במקום התחלתי להעלות את כמות הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הנמוך. שזה בעיקר ירקות, שתי פירות ביום בלבד. יותר יוגורט (שמכיל את יחס הזהב של הזון). שתיה - מים עם קרח בלבד (שני ליטר ביום).

 

והתוצאה - המכנסיים החלו ליפול. אני לא צוחק. נשארתי פעם עם התחתונים ברחוב, מזל שלא היו עדים. בדרך כלל אני לא שוקל את עצמי. מידת המכנסיים היא מדד מצויין. אבל הפעם נשקלתי. אל תדאגו, לא נעלמתי. נמצא במצב טוב עם ערך BMI בטווח הנמוך של הסקלה הנורמלית המומלצת לבריאות. אז עם מידה אחת פחות במכנסיים ושני חורים נוספים בחגורה - אני מרגיש היום נמרץ יותר.

  

והנה דוגמה לארוחה עיקרית  (4 בלוקים לפי הזון):

  

נקניקיות עגל עם ירקות

  

גילוי נאות, אלו לא נקניקיות פשוטות ולא בריאות שמוכרים במרכולים. אלו נקניקיות בוטיק דלות שומן מהחי, ללא שומן טרנס, ללא קמח, ללא מונוסודיום גלוטמאט, ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים. בשר עגל טהור, תבלינים, ומעט עמילן מתפוח אדמה. מי שמעונין היכן קונים נקניקיות כאלה - שיכנס לדף הפייסבוק של הבלוג, לתגובה שלי לשאלה.

  

45 גרם מהנקניקיות האלו זה בלוק חלבון אחד של הזון. שלבי הכנה:

  

מרתיחים מים בסיר קטן (אפשר לחסוך בזמן ולשפוך לסיר מים רותחים מקנקן חשמלי).

  

שוטפים 3 נקניקיות במים וחורצים בשיני המזלג מספר פעמים לאורך הנקניקיה. מכניסים למים הרתוחים ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות. בשיטת בישול זו יוצאים עודף עמילן תפוח אדמה וחלק מהשומן (מהבשר הרזה). ראו את העכירות של המים בסיר. זה עמילן ומעט שומן.

  



  

שוטפים את הנקניקיות במים לפני הסידור בצלחת.

 

מחממים תנור אובן טוסטר ל- 210 מעלות (חום עילי ותחתי).

 

מניחים על תבנית תנור אפיה קטנה עטופה בנייר אלומיניום את הירקות הבאים:

  

3 פלפלים שטופים מכל הצבעים

1 כוס עגבניות שרי שטופות

1 קישוא עגול שטוף עם הקליפה (אפשר גם רגיל)

2 בצלי שלוט מקולפים

2 תפרחות שום קטנות עם הקליפה.

2 פלפלי צ'ילי (לאחר חיתוך הגבעול, וביצוע חתך אחד לאורך כל הפלפל. מרחיקים את הגרעינים, חותכים את הגידים הפנימיים חריף אש ושוטפים במים להרחקת השאריות - כעת לצ'ילי תהייה לאחר אפיה חריפות עדינה).

 

לאחר אפיה 20 דקות, הירקות נראים כך: 



 

חותכים את כיפות הפלפלים עם הגבעול, מרחיקים את הגרעינים והגידים ושוטפים במים את השאריות. חותכים את הפלפלים לרצועות.

 

את ראש הקישוא חותכים מספר חתכים מהמרכז ובוצעים כמו פרח. במרכז מניחים רצועת פלפל אדום לקישוט.

 

מקלפים את תפרחות השום לשיניים בודדות ורכות ( השום לאחר אפייה כזו בעל טעם מעודן ללא הטעם והריח הגסים בשום טרי).

 

על צלחת גדולה פורסים 3-4 עלי חסה בינוניים (מעט ירק חי עם סיבים תזונתיים).

 

מסדרים את הנקניקיות, הקישוא, רצועות הפלפלים, עגבניות השרי האפויות, בצלי השלוט, שיני השום ופלפלי הצ'ילי. בוזקים על הירקות כפית שמן זית. אפשר להמליח מעט ולהוסיף מעט פלפל שחור גרוס. אני לא ממליח בכלל.

 

מוסיפים 2 כפיות חרדל (אני לא משתמש ברטבי החרדל המלאכותיים המכילים בין השאר קמח, אלא בחרדל דיז'ון עם הגרגרים השלמים). והרי המנה לפניכם:

 



 

אופן הכנה קל ומהיר.

4 בלוקים מאוזנים לפי הזון.

כ-550 קלוריות.

ארוחה מזינה ולא מעיקה.

פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך.

הרגשת שובע לארבע שעות לפחות.

 

בתאבון!

 

אפשר להחליף את הנקנקיות ב-150 גרם חזה עוף, הודו, בשר בקר רזה, או עגל - צלויים, אפויים או מבושלים. אפשר גם להכין קדרה של רצועות הבשר, עם הירקות בכמות שציינתי.

 

כעת אני כבר מתקשה לאכול פסטות, מאפים, אורז, תפוחי אדמה ואפילו קטניות - אלא ממש בכמות קטנה. הם גורמים לי להרגשת כבדות ועייפות. אני אוכל מאוזן. אשרי וטוב לי. 

 

ואגלה לכם סוד. אני אוכל מעט גלידה פעמיים שלוש בשבוע וגם שתי טבליות ליום שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו) נטול סוכר - אנטי אוקסידנט מצויין.לפעמים מחליף בשוקו ללא סוכר ומעט חלב עם ממתיק סכרין. נשמע אולי נורא, אבל ממש טעים כשמתרגלים. בשבוע שעבר נתנו לי לטעום בסופר שוקו עם 30% סוכר פחות. היה לי מתוק מדי ונשאר לי טעם חמוץ בפה לאחר השתיה.

 

זכרו שלפי עקרונות הזון אף פעם לא אוכלים פרי לבד (שהוא כולו פחמימות). אני אוכל פרי יחד עם הכמות המתאימה של גבינת עיזים או כבשים ביחס הזהב בין פחמימות, חלבון ושומן. זה טעים ביחד שיגעון, וגם גורם להרגשת שובע.

 

 

לשאר הכתבות בנושא תזונת הזון, בסדר יורד מהסוף להתחלה כאן.

 

 

מועדון THE ZONE

 

נכתב על ידי קנקן התה , 29/7/2013 19:40   בקטגוריות מועדון THE ZONE, THE ZONE, בריאות, תזונה, תזונת הזון, נקניקיות עגל, נקניקיות עגל עם ירקות, ירידה במשקל, דיאטה, דיאטות, פורום ישרא-בלוג  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-30/7/2013 16:50



122,081
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)