יתכן מאוד שחלק מכם וודאי חשב מה עשה הפריק של הזון בעת חוליו. כידוע לכל, דיאטה חשובה מאוד להחלמה מהירה ולא רק הטיפול הרפואי. הקוראים הקבועים יודעים שאני שומר על תזונה בשיטת הזון ואפילו פתחתי כאן את מועדון הזון ללימוד העקרונות. ולהזכיר, העיקרון החשוב ביותר אינו ספירה של קלוריות אלא שמירה על יחס 40:30:30 בין חלבון:שומן:פחמימות בכל ארוחה וארוחה, כולל ארוחות ביניים. אני מקפיד על שיטת תזונה זו כבר כמעט עשרים שנה במהלכן הורדתי שלוש מידות במכנסיים. אני נוטה לחשוב שבשל התזונה הזו, מערכת הלב-ריאות שלי עמדה במתקפת החיידק הטורף והטראומה הייתה יכולה להיות גדולה יותר ואולי בלתי הפיכה. תארו לכם כיצד הייתי מגיב לצרה עם היה לי עודף משקל.
אבל לאחר הניתוח, הייתי תלוי במזון של בית החולים ואחר כך של בית האבות הסיעודי בו נאלצתי להשתקם ללא ברירה. נושא הפוסט הזה הוא השאלה האם במוסדות אישפוז החולים מקבלים אוכל מזין, מאוזן ובריא. וספציפית, האם מאושפז יכול לשמור שם על הזון. לפני שאפרט, אציין שהתשובה חיובית בבית חולים הדסה עין כרם, אבל לא בבית האבות הסיעודי - שם הייתי צריך להלחם על הדיאטה שלי.
ואומר בזהירות את המסקנה הבאה: בבית האבות הסיעודי חוסכים באוכל מאוזן שמתאים באופן אישי למצב הבריאותי של כל אחד מהמאושפזים ובמקום מעלים מינונים של תרופות ומאכילים בתוספי מזון על חשבון אוכל. וכשחשבתי על הסיבה הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת. חיסכון באוכל לדיירי המוסד הוא שיקול כלכלי מז'ורי (ואספק הוכחות). לעומת זאת, עדיף להנהלת בית האבות להשתמש בתרופות, כי הן על חשבון קופות החולים. ותוספי המזון שהם מספקים במקום אוכל מאוזן, הוא לעיתים מהסוג הזול ביותר ומבחיל בטעמו.