לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 14

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2014

מי מיירט את המחשב שלי?


 

כאשר חיברתי את הסמרטפון שלי למחשב להטענה, קיבלתי הודעה בטקסט אדום על מסך הסמרטפון מאפליקציה שעושה סינכרוניזציה בין הסמרטפון למחשב. ומה הייתה ההודעה?

"בעיית אבטחה - יתכן והמחשב  דגם... מייורט!!!

 

כבר כתבתי כאן בעבר לא מעט על נסיונות פריצה שדווחו על ידי מערכת חומת האש במחשב. ומישהום בישרא כבר אפילו האשימו אותי בפראנויות בעיתוי מאוד מסויים שהיה קשור במעורבות האישית שלי להצלת ישראבלוג. אבל בבלוג כאן תמיד הצגתי עדויות מצולמות על הפריצות (כולל כתובות  IP).  ובינתיים דווקא מהמלעיזים ירדו למחתרת והפכו את הבלוגים שלהם לפרטיים. ומישהו(ם) בעילום שם טרח(ו) לכתוב בתגובות מספר פעמים שאני לא מבין כלום באבטחה. מה רצו לומר בזה? שעם כל האמצעים שנקטתי, הם עושים במחשב שלי כבשלהם? לא סביר שקיימים במחשב וירוסים ונוזקות - כי במחשב שלי כמה תוכנות מצויינות בתשלום שמגלות ומונעות את זה. ובכל זאת האייקונים על הדסקטופ מקבלים לפעמים חיים משלהם ומשנים מקומות, ופתאום מופיע על הדסקטופ מסמך וורד ששמו 'היסטוריית גלישה', ופתאום על המסך מופיעה הודעה על כניסה של שותף חוצפן לאינטרנט, למרות שהראוטר שלי מאובטח. אז תגידו, אולי לכם יש רעיון, למי לעזאזל יש צורך ליירט את מה שאני עושה במחשב? מה הוא חושב, שאני סוכנות ביון?

 

יש פוסטים מסויימים שפטפטתי יותר על עבודתי (ואם לא הייתי כותב באלמוניות הייתי צריך לבקש אישור מראש כמעט לכל פוסט). או שפטפטתי ואולי גיליתי קצת יותר מדי על בני משפחתי, שגם הם צריכים מסיבה זו או אחרת להמנע מפרסום זה או אחר. לכן כפי שכבר ציינתי בעבר, החזרתי כמה פוסטים כאלה לטיוטות. למדתי עם הזמן גם לא להוסיף לפוסטים אישיים רשימת קטגוריות, בניגוד למה שאני נוהג לגבי שאר הפוסטים - כדי להמנע מגלויים במנועי חיפוש כמו גוגל. אני לא רוצה לחסום בהגדרות הבלוג חיפושים במנוע החיפוש בישרא ובמנועי חיפוש חיצוניים באופן גורף, כי אני דווקא מעוניין בחשיפת מרבית הפוסטים שאינם אישיים. אבל  מסתבר שלמרות האמצעים האלה, אני מוצא עדויות רבות בלוח העריכה בדמות קישורים כמו זה:



 

 

והקישורים האלה מובילים לפוסטים שנפתחים כדפים ריקים (אלא מה, הרי החזרתי אותם לטיוטות):



 

 

לפי לוח הסטטיסטיקה, גם במנוע החיפוש הפנימי כאן בישרא מחפשים ומחפשים פוסטים אישיים. תגידו, יש לכם מושג למה מחפשים כל כך הרבה? את מי זה בעצם כל כך מעניין בכלל?

 

אז לכל המחפשים והמתעניינים, הנה אספק לכם היום עידכון ללא צורך ביירוט. החלטתי סופית, אני פורש מעבודתי האקדמית הרשמית. אושרה לי פרישה מוקדמת בתנאים שאי אפשר לסרב להם. באקדמיה בתחום שלי, בשנות הלימודים הרבות ואחר כך בהשתלמות הפוסט דוקטורט בארה"ב - לא צוברים זכויות סוציאליות. בדרך כלל אדם צובר מקסימום של 71% פנסיה - שני אחוזים לכל שנת עבודה. אבל בשל מסלול הלימודים הארוך ללא זכויות סוציאליות, גם אם אפרוש בגיל 67  - אצבור רק 58% (ולא 71%) מהפנסיה התקציבית. אז בהחלטת וועדה, אישרו לי בשל הנכות פרישה מוקדמת החל מסוף החודש. שזה מספר שנים משמעותי לפני גיל הפרישה הרשמי.  ובפרישה מוקדמת זו אקבל באופן פרדוקסאלי הרבה יותר מאשר אילו הייתי ממשיך לעבוד עד גיל הפרישה הרשמי -אקבל 66% פנסיה מעכשיו ואילך (ולא רק החל מגיל 67), וכן אקבל עוד סכום פרישה חד פעמי מכובד, ועוד סכום על מספר רב של ימי חופשה שצברתי ולא ניצלתי (כי בשנה פלוס האחרונה, ניצלתי את כל ימי חופשת המחלה אבל נותרו לי לא מעט ימי חופשה רגילה). וגם אקבל עוד זכויות והטבות של גמלאי לכל החיים. אז האם אתם הייתם מוותרים על תנאים כאלה וממשיכים לעבוד עוד שנים כדי לקבל בסוף הרבה פחות?

 

והפרישה המוקדמת אינה אומרת שאני לא יכול להמשיך לעבוד במקומות אחרים, או כפרילנסר. וזה לא אומר שלא אוכל להמשיך להשפיע ולשפוט עבודות מדעיות או בקשות למענקי מחקר. או לתת הרצאות או לכתוב במסגרות שונות, או לייעץ באופן פרטי. וכשלא יהיו לי יותר התחייבויות והתעסקויות עם בירוקרטיות ופוליטיקות מאוסות בעולם האקדמי, אוכל לעסוק 100% רק בדברים שבאמת מעניינים אותי.

 

אז החלטתי לקחת את זה. עדיין צריך לחתום בימים הקרובים על מסמכים, לבדוק את השורות הקטנות, ולהביא אישור פטור ממס הכנסה... - אבל מסתמן שתחילת שנת 2015 תהיה תחילה של חיים חדשים. 

 

תוספת עריכה

 



 

למי שמתעניין, בסמוך לפרסום פוסט זה היו כניסות רבות לבלוג מפרוקסי שמספר ה- IP שלו הוא 131.253.14.125. ובבדיקה מצאתי שזהו הפרוקסי של חברת מייקרוסופט בארה"ב וכן את מיקומה המדוייק (קווי אורך ורוחב). מי שם שמתעניינים בבלוג שלי אינני יודע. אני מקווה שזה לא מהפנטגון בעקבות הפוסט הקודם כאן. חחחחחח


נכתב על ידי קנקן התה , 8/12/2014 16:45  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-13/12/2014 21:51



127,591
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)