לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 12

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מידה אחת פחות במכנסיים בארבעים יום


  

קוראי שהתוודעו כבר לתזונת הזון (וחלקם מנויים במועדון הזון שהקמתי כאן), יודעים שלפני כשמונה עשרה שנה הורדתי שתי מידות במכנסיים ושמרתי על כך בעזרת עקרונות הזון.

  

אבל מה לעשות, עם הגיל הביולוגיה משתנה. הגוף צורך פחות ועייפות משתלטת מדי פעם. צריך להקשיב לגוף. אז לפני כארבעים יום, המשכתי בעקרונות הזון אבל התחלתי להוריד את כמות הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הגבוה: פסטה (חיטה מלאה), מאפים, אורז (מלא או אדום) ותפוח אדמה אני אוכל כעת כזית - בעיקר בסופ"ש. גם קטניות - עשירית ממה שאכלתי. במקום התחלתי להעלות את כמות הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הנמוך. שזה בעיקר ירקות, שתי פירות ביום בלבד. יותר יוגורט (שמכיל את יחס הזהב של הזון). שתיה - מים עם קרח בלבד (שני ליטר ביום).

 

והתוצאה - המכנסיים החלו ליפול. אני לא צוחק. נשארתי פעם עם התחתונים ברחוב, מזל שלא היו עדים. בדרך כלל אני לא שוקל את עצמי. מידת המכנסיים היא מדד מצויין. אבל הפעם נשקלתי. אל תדאגו, לא נעלמתי. נמצא במצב טוב עם ערך BMI בטווח הנמוך של הסקלה הנורמלית המומלצת לבריאות. אז עם מידה אחת פחות במכנסיים ושני חורים נוספים בחגורה - אני מרגיש היום נמרץ יותר.

  

והנה דוגמה לארוחה עיקרית  (4 בלוקים לפי הזון):

  

נקניקיות עגל עם ירקות

  

גילוי נאות, אלו לא נקניקיות פשוטות ולא בריאות שמוכרים במרכולים. אלו נקניקיות בוטיק דלות שומן מהחי, ללא שומן טרנס, ללא קמח, ללא מונוסודיום גלוטמאט, ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים. בשר עגל טהור, תבלינים, ומעט עמילן מתפוח אדמה. מי שמעונין היכן קונים נקניקיות כאלה - שיכנס לדף הפייסבוק של הבלוג, לתגובה שלי לשאלה.

  

45 גרם מהנקניקיות האלו זה בלוק חלבון אחד של הזון. שלבי הכנה:

  

מרתיחים מים בסיר קטן (אפשר לחסוך בזמן ולשפוך לסיר מים רותחים מקנקן חשמלי).

  

שוטפים 3 נקניקיות במים וחורצים בשיני המזלג מספר פעמים לאורך הנקניקיה. מכניסים למים הרתוחים ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות. בשיטת בישול זו יוצאים עודף עמילן תפוח אדמה וחלק מהשומן (מהבשר הרזה). ראו את העכירות של המים בסיר. זה עמילן ומעט שומן.

  



  

שוטפים את הנקניקיות במים לפני הסידור בצלחת.

 

מחממים תנור אובן טוסטר ל- 210 מעלות (חום עילי ותחתי).

 

מניחים על תבנית תנור אפיה קטנה עטופה בנייר אלומיניום את הירקות הבאים:

  

3 פלפלים שטופים מכל הצבעים

1 כוס עגבניות שרי שטופות

1 קישוא עגול שטוף עם הקליפה (אפשר גם רגיל)

2 בצלי שלוט מקולפים

2 תפרחות שום קטנות עם הקליפה.

2 פלפלי צ'ילי (לאחר חיתוך הגבעול, וביצוע חתך אחד לאורך כל הפלפל. מרחיקים את הגרעינים, חותכים את הגידים הפנימיים חריף אש ושוטפים במים להרחקת השאריות - כעת לצ'ילי תהייה לאחר אפיה חריפות עדינה).

 

לאחר אפיה 20 דקות, הירקות נראים כך: 



 

חותכים את כיפות הפלפלים עם הגבעול, מרחיקים את הגרעינים והגידים ושוטפים במים את השאריות. חותכים את הפלפלים לרצועות.

 

את ראש הקישוא חותכים מספר חתכים מהמרכז ובוצעים כמו פרח. במרכז מניחים רצועת פלפל אדום לקישוט.

 

מקלפים את תפרחות השום לשיניים בודדות ורכות ( השום לאחר אפייה כזו בעל טעם מעודן ללא הטעם והריח הגסים בשום טרי).

 

על צלחת גדולה פורסים 3-4 עלי חסה בינוניים (מעט ירק חי עם סיבים תזונתיים).

 

מסדרים את הנקניקיות, הקישוא, רצועות הפלפלים, עגבניות השרי האפויות, בצלי השלוט, שיני השום ופלפלי הצ'ילי. בוזקים על הירקות כפית שמן זית. אפשר להמליח מעט ולהוסיף מעט פלפל שחור גרוס. אני לא ממליח בכלל.

 

מוסיפים 2 כפיות חרדל (אני לא משתמש ברטבי החרדל המלאכותיים המכילים בין השאר קמח, אלא בחרדל דיז'ון עם הגרגרים השלמים). והרי המנה לפניכם:

 



 

אופן הכנה קל ומהיר.

4 בלוקים מאוזנים לפי הזון.

כ-550 קלוריות.

ארוחה מזינה ולא מעיקה.

פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך.

הרגשת שובע לארבע שעות לפחות.

 

בתאבון!

 

אפשר להחליף את הנקנקיות ב-150 גרם חזה עוף, הודו, בשר בקר רזה, או עגל - צלויים, אפויים או מבושלים. אפשר גם להכין קדרה של רצועות הבשר, עם הירקות בכמות שציינתי.

 

כעת אני כבר מתקשה לאכול פסטות, מאפים, אורז, תפוחי אדמה ואפילו קטניות - אלא ממש בכמות קטנה. הם גורמים לי להרגשת כבדות ועייפות. אני אוכל מאוזן. אשרי וטוב לי. 

 

ואגלה לכם סוד. אני אוכל מעט גלידה פעמיים שלוש בשבוע וגם שתי טבליות ליום שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו) נטול סוכר - אנטי אוקסידנט מצויין.לפעמים מחליף בשוקו ללא סוכר ומעט חלב עם ממתיק סכרין. נשמע אולי נורא, אבל ממש טעים כשמתרגלים. בשבוע שעבר נתנו לי לטעום בסופר שוקו עם 30% סוכר פחות. היה לי מתוק מדי ונשאר לי טעם חמוץ בפה לאחר השתיה.

 

זכרו שלפי עקרונות הזון אף פעם לא אוכלים פרי לבד (שהוא כולו פחמימות). אני אוכל פרי יחד עם הכמות המתאימה של גבינת עיזים או כבשים ביחס הזהב בין פחמימות, חלבון ושומן. זה טעים ביחד שיגעון, וגם גורם להרגשת שובע.

 

 

לשאר הכתבות בנושא תזונת הזון, בסדר יורד מהסוף להתחלה כאן.

 

 

מועדון THE ZONE

 

נכתב על ידי קנקן התה , 29/7/2013 19:40   בקטגוריות מועדון THE ZONE, THE ZONE, בריאות, תזונה, תזונת הזון, נקניקיות עגל, נקניקיות עגל עם ירקות, ירידה במשקל, דיאטה, דיאטות, פורום ישרא-בלוג  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-30/7/2013 16:50
 



מה לפנינה רוזנבלום ולזון? (לטבעונים כדאי לקרוא!)


 

פנינה רוזנבלום היא לא מישהי שהייתי נפגש לכוס קפה. אך בפוסט הזה אני דווקא רוצה לשבח אותה. פנינה לא נולדה עם כפית כסף בפה, אבל לאחר שניצלה את יופיה (וטרחה לטפח ולשמר אותו) וקשרים עם מי ומי, היא פנתה לעולם העסקים.


באופן טבעי היא פנתה לתעשיית היופי, ולאחר שנקלעה לקשיים בתעשיית הקוסמטיקה שלה, לא נשברה ופנתה לייצור גרבי נשים, מוצרי תינוקות, ולאחרונה לענייני מזון בריאות. ואני מעריך אותה על זה. אישה יפה ופשוטה ללא השכלה, אבל ממולחת. אישה שעברה את בית הספר של החיים.


אבל מה הסיבה שאני מקדיש לה פוסט זה? הסיבה היא מוצר שמיוצר עבורה לאחרונה על ידי תעשיית א.ת שגיא במגדל העמק. והמוצר הוא זה:


 




 

תאור רכיבי המוצר הוא: 


גרעיני חמנייה, פולי סויה, חומוס, גרעיני דלעת, שומשום, אגוזי קשיו, אגוזי לוז, שקדים, תבלינים, מלח ים (ללא חומר משמר וללא צבעי מאכל).


הצירוף של גרעיני סויה, אגוזים ושקדים במליחות עדינה בתוספת לסלט ירקות לסוגיו.


בתחילה חשבתי שזה עוד זבל שנמכר לציבור בתור "מוצר בריאות", אבל כשהתבוננתי על תווית המוצר מאחור, ראיתי את הרכב אבות המזון הבא, למאה גרם מוצר:


חלבון   -      25 גרם (3.5 בלוקים חלבון לפי הזון)


פחמימות -  27 גרם (3 בלוקים  פחמימות לפי הזון)


שומן -         32 גרם (3.5 בלוקים לפי הזון).


 

גבירותי ורבותי, אכן ארוחה עיקרית כמעט מושלמת של 3.5 בלוקים לפי הזון. צריך להוסיף רק קערית של סלט ירקות מגוון, והרי ארוחה עיקרית מושלמת ומאוזנת.


לסלט:


אל תוסיפו יותר מלח - יש מספיק בגרעינים.


אל תוסיפו שמן או רוטב לסלט (כי אז תפֶרוּ את המאזן בעודף שומן).


אתם יכולים להוסיף מעט מיץ לימון או חומץ.


כמובן אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם.


אז אכן, יש הצדקה לכתוב על תווית המוצר: "תוספת לסלט ירקות לקבלת ארוחה מאוזנת וקלה לעיכול". אם כי אני הייתי משנה ל- "ארוחה מאוזנת בתוספת סלט ירקות". כלומר,  הגרעינים הם העיקר, והירקות הם התוספת.

 

ארוחה עיקרית כזו של 3.5 בלוקים מתוך 11 בלוקים הדרושים לנשים ביום ו- 14 בלוקים לגברים, הינה בת כ-500 קלוריות. אבל זה בהחלט סביר לארוחה עיקרית ולמסגרת של כ- 1,700 קלוריות ליום. ומארוחה מאוזנת של אבות המזון לפי הזון - לא משמינים, אלא מרזים, עם יש לכם עודף משקל.


רותי, אם את קוראת, הרי יש לך ארוחה טבעונית מושלמת ומאוזנת לפי הזון. ובאריזה בת 550 גרם, יש בעצם 5 וחצי ארוחות של 3.5 בלוקים לפי הזון. באתר של פנינה רוזנבלום תוכלו להזמין ולשלם 35 שקלים עבור אריזה. אבל במרכולים תשלמו הרבה פחות.


 

ואיזה ערך מוסף תוכלו למצוא ב 100 גרם מהמוצר הזה של פנינה רוזנבלום?



סיבים תזונתיים      - 14 גרם


ברזל                         - 7.5 מיליגרם (לא מספיק, כמות מומלצת ליום 17 מיליגרם)


סידן                          - 143 גרם (לא מספיק, כמות מומלצת ליום 1,500 מיליגרם)


מגנזיום                    - 321 מיליגרם (כמות מומלצת ליום 400 מיליגרם)


זרחן                         - 597 מיליגרם (כמות מומלצת ליום 250 מיליגרם, עודפים מופרשים בשתן)


אבץ                          - 2.5 מיליגרם (לא מספיק, כמות מומלצת ליום 25 מיליגרם)


נתרן                         - 212 מיליגרם


אשלגן                      - 890 מיליגרם


יחס לא רע של אשלגן/נתרן לטובת האשלגן.


גבירותי ורבותי, אכן מוצר שיחד עם סלט ירקות מאוזן באופן טוב למדי לפי הזון.


לאוכלי כל אומר, שלא כדאי לכם להחליף מעט בשר וגם בשר אדום בתזונה כזו בכל ארוחותיכם. אבל לטבעונים אומר שכדאי לכם להפסיק להעמיס עליכם שלל פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה ושמנים צמחיים (שמלבד שמן קנולה ושמן זית - האחרים מזיקים לכלי הדם שלכם).


צמצמו את מספר הפירות והמיצים הטבעיים (הם מזיקים בעודף בייצירת טונות של טריגליצרידים שיסתמו את העורקים שלכם וגם גידולים סרטניים יחגגו עליהם).


צמצמו את הלחם בעיקר הלבן שאתם אוכלים, ואת הפסטות - גם תוצרת בית. בכל זאת כנראה תצטרכו לקחת תוספי ברזל, ויטמין B12 , ויטמין E, וכמוסות אומגה 3 משמן דגים (כי מקורות האומגה 3 הצמחיים, עשירים מדי בחומצות אומגה 6 - וזה מזיק לבריאותכם). 


לסלט הוסיפו הרבה עלי תרד - יתן לכם עוד מעט ברזל.


ומשהו חשוב מאוד, שיצרני הויטמינים והמולטי-ויטמינים והמינרלים מאוד לא יאהבו. במולטי-ויטמינים שמוכרים לכם - יש עודף גדול של ויטמינים ומינרלים שיכול להזיק לבריאותכם בצריכה רבת שנים. את כל האמת על ויטמינים ומינרלים תוכלו לקרוא כאן. עצוב מאוד שבתי המרקחת של קופות החולים מוכרות לכם את המולטי-ויטמינים האלה. 


 

וכל אלה שתוהים מדוע אני מפרסם מוצר זה של פנינה רוזנבלום, אומר:


היא לא מימנה כתבה זו וגם לא את המחקר במעבדה שלי. היא אפילו לא יודעת מי אני, וכנראה גם לא קוראת בבלוג שלי.


ולמי שפספס את סידרת הכתבות על שיטת הזון ורוצה ללמוד על שיטת תזונה ייחודית זו הרי הלוגו של מועדון THE ZONE

 

11. מועדון THE ZONE

 



 

והקישור לכל סדרת הכתבות כאן.


 לבריאות

נכתב על ידי קנקן התה , 20/5/2013 06:28   בקטגוריות פנינה רוזנבלום, בריא מהטבע, תוספת בריאה לסלט, מזון בריא, מועדון THE ZONE, תזונת הזון, טבעונות, מדע, בריאות, בישול, ויטמינים ומינרלים  
44 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-23/5/2013 20:14
 



צמחונות כשרה - בשורה לצמחונים/טבעונים


 



 

כותב לכם כאן מי שצמחונים וטבעונים לא מעטים האשימו אותו כאויב הצמחונות. וכל זאת משום שערערתי  על התאמתו  האנטומית, הפזיולוגית והביוכימית של האדם לצמחונות ולא לאכילת כל. ועל כך שערערתי על הקביעה שצמחונות היא התזונה הבריאה ביותר לאדם - כפי שעושים מספר "שוטפי מח" בסרטוני יוטיוב.

 

ויש כאלה שנעלבו ואפילו נטשו את הבלוג הזה, וכאלה שחצנים בעלי הבנה רופפת שמחשיבים עצמם לדעתנים, שהכריזו על מלחמת חורמה (שלא אפנה אתכם למאמרים הארסיים שלהם כלפי, כי הם במילא מוחקים את כל ההפניות אליהם ומשמיצים בכל בלוג אפשרי של אחרים).


ובכן, כל הצמחונים/הטבעונים שהצטרפו כחברי מועדון הזון שהקמתי כאן בישרא, שבכל זאת טרחו ללמוד ולהבין את עקרונות תזונת הזון -  וודאי נוכחו שאפשר גם לא לשנות את אורח חייהם וגם לאכול נכון ובריא.


ל-95% אחוז מהצמחונים אין בכלל בעיה לשמור על בריאותם. כי למרות שהם לא אוכלים בשר, הם מקבלים חלבון מלא אם הם אוכלים משהו מתוך קבוצות המזון החלבוניות מהחי, כמו דגים, ביצים, או מוצרי חלב. ולמרות זאת מרביתם אינם יודעים לאכול מאוזן ומרבים בפחמימות ושומנים - בעיקר מחוסר ידע והבנה בתזונה. זה גם משמין וגם לא בריא. עודף פחמימות (ובמיוחד סוכרים)  כידוע גם עשוי להוביל לסוכרת, וגם לסתום את העורקים שלכם בשל רמת טריגליצרידים גבוהה ולהוביל בעתיד להתקפי לב ושבץ מוחי.


אבל הטבעונים שלא אוכלים שום דבר ממקורות החלבונים המלאים מהחי (ובדקו במחשבן שצרפתי), וודאי נוכחו שקשה לשמור על יחס נכון ובריא של אבות המזון - של 40% פחמימות, 30% חלבונים ו- 30% שומנים. בשל העובדה שמקורות החלבונים הדרושים לגופם הם ברובם מקבוצות מזון מהצומח העשירות יותר בפחמימות - ולכן הם נופלים למעשה במלכודת של העמסת יתר של פחמימות ושומנים. וזה מאוד מאוד לא בריא בלשון המעטה, כפי שהסברתי בפוסטים במסגרת מועדון הזון.


אבל כאן באות החדשות הטובות. גם טבעוניים אסלים יכולים לאכול נכון ובריא לפי עקרונות הזון. הקטינו את כמות מקורות החלבון שלכם העשירים בפחמימות כמו דגנים וקטניות ובמקום איכלו יותר מקורות חלבוניים כמו טופו ואבקות חלבונים  מהצומח. מהאחרונים אתם יכולים להכין מאכלים טעימים (כמו קציצות או פשטידות ירק המעורב בכמות אבקת החלבון המתאימה).


אז אמנם יש טבעונים שתרחק נפשם גם ממוצרים תעשייתיים כמו טופו וחלבונים צמחיים מרוכזים. אבל, האם למען בריאותכם לא כדאי לכם להתפשר על משהו?


האם אינכם מתפשרים למשל על לחמים שבבצק שלהם יכולה להיות גם כמות מסויימת (גדולה או קטנה) של ביצים? האם אתם לא נוטלים למשל תרופות וחיסונים שמקורם מהחי או נוסו בבעלי חיים? האם אתם לא נוטלים תוספי מזון שהם כימיקלים (כמו ברזל, סידן, או ויטמין B12) או ויטמין E שמקורו בשמן דגים?


אני מבין שחיי החיות יקרים לכם מאוד (וגם לי), אבל האם חייכם אתם לא יקרים לכם?


אם וכאשר יתפתחו אצלכם מחלות עקב תזונה צמחונית לא מאוזנת והרופא יתן לכם אולטימטום להפסיק את הצמחונות מיד (כפי שקורה לרבים), אחרת תפגעו בבריאותכם באופן בלתי הפיך - תאמרו תמות נפשי עם החיות?


האם אתם רוצים להגיע למצב כמו אישה בת 48 שראיתי כשעבדתי במחלקה פנימית שהגיעה לאישפוזים חוזרים כל שבועיים שלושה משום שמרבית חייה אכלה תזונה צמחונית לא מאוזנת? אשה שבה נפגעו משאבות הסידן של תאי גופה באופן בלתי הפיך.


אז אתם יכולים להאמין בכל מיני סרטוני יוטיוב, כתבות ומאמרים פסאודו- מדעיים שמגעילים אתכם ועושים לכם סוגסטיה. שאין לכם מושג מדעי כיצד לנתח אותם נכון ואתם רואים בהם תורה מסיני. או אתם יכולים להאמין לי שאתם כן יכולים להמשיך באורח חייכם אם תשמרו על תזונה מאוזנת! זה לא קל, וצריך להתאמץ קצת בלימוד הרכבי מזונות ותרגול.


אולי תאמרו שיש כאן הטפה. אבל אין כאן שום הטפה. אתם באמת יכולים להתעלם ולקבור את ראשכם בחול. מדובר כאן בבריאות שלכם ולא שלי. אין לי שום אינטרס אידיאולוגי או כלכלי.




 

וכדי שאם מישהו מכם ירצה להבין את עקרונות הזון, הרי אוסיף כאן את הלוגו של מועדון THE ZONE וקישור לכל הפוסטים שפורסמו בנושא לפי הסדר.

 

9. מועדון THE ZONE


 

וכדי שתשתכנעו שתזונת הזון אינה עוד אחת מהטרנדים של הדיאטות המפוקפקות שמתפרסמות חדשות לבקרים בסרטוני יוטיוב, בספרים של שרלטנים וכדומה, אלא מדובר בשיטה מאוד רצינית שפותחה על ידי דוקטור לביוכימיה - ראו כאן. אני מיישם את התזונה הזו כבר למעלה מ 18 שנים.


וכדאי לדעת שד"ר בארי סירס הוגה הזון, פרסם ספר שבו 101 מתכונים קלים להכנה לצמחונים על פי עקרונות הזון.





 

את הספר הזה ניתן להזמין באינטרנט כאן.


כמובן שכל הצמחונים והטבעונים המעוניינים בכך מוזמנים להצטרף למועדון הזון ולרשימת התפוצה של הקבוצה, על ידי משלוח בקשת הצטרפות לכתובת


[email protected]


 

תוספת עריכה

 

Leporello מציין בתגובה שלמי שיש בעיה לאכול טופו וחלב סויה תעשייתיים - יכול בקלות להכין אותם בבית (מה שכן, יש ריח לוואי לא נעים במיוחד):

 

 

נכתב על ידי קנקן התה , 5/5/2013 06:07   בקטגוריות צמחונות, טבעונות, תזונת הזון, מועדןן THE ZONE, צמחונות מאוזנת, בריאות, תזונה, ביוכימיה, THE SOY DIET  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   4 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-30/12/2014 09:57
 



122,081
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)