לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 13

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

שבועות לפי הזון


 

אני מפרסם את הפוסט הזה לכבוד חג השבועות בסמוך לפרסום הפוסט הקודם, אז אם פספסתם אותו הרי הקישור

 

הנה שבועות מגיע, אבל אין סיבה לחטוא. הרי שלושה מאפי גבינות לפי עקרונות הזון.

  

מי שאינו קורא קבוע כאן, ואינו יודע מהו הזון - סידרת הכתבות בנושא מהסוף  להתחלה בקישור כאן. 

 

 

 10. מועדון THE ZONE

 

 

 

 

פשטידת פסטת גבינות (6 מנות של 4 בלוקים)

 

חומרים:

 

300 גרם פסטה יבשה מבושלת (מקמח לבן, קמח מלא או פסטה מאורז מלא)

250 גרם גבינה בולגרית 5%

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 5%

500 גרם (2 גביעים) גבינת קוטג' 5%

150גרם גבינת עמק 5% מגוררת

4 ביצים

1/2 כפית חרדל

פפריקה חריפה או פלפל שחור לפי הטעם

תרסיס שמן

 

שימו לב, אין צורך בתוספת מלח. יש מספיק בגבינה הבולגרית.

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הפסטה וגבינת העמק המגוררת.

3. מוסיפים את הפסטה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים לתבנית 20X30 סנטימטר לאחר ששומנה קלות בתרסיס שמן.

5. מפזרים מעל את גבינת העמק המגוררת.

6. אופים 40-45 דקות עד להזהבה.

 

 

פשטידת ברוקולי* וגבינות (6 מנות של 3 בלוקים)

 

חומרים:

 

800 גרם ברוקולי קפוא שהופשר וחתוך גס. *אפשר להחליף את הברוקולי בכרובית באותה כמות.

2 בצל סגול פרוס דק

500גרם (2 חבילות) גבינת טוב טעם 5%

200 גרם גבינת עמק 5% מגוררת

6 כפות קמח לבן או מחיטה מלאה (מומלץ)

4 ביצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

תרסיס שמן

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות

2. מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן

3. מטגנים את הבצל והברוקולי בהקפצה עד שמתרככים קלות (כ 5 דקות על אש גבוהה).

4. מערבבים בקערה את כל שאר החומרים לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את הברוקולי והבצל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

6. מרססים תבנית אפיה בתרסיס שמן ויוצקים לתוכה את התערובת.

7. אופים 40-45 דקות עד שהמאפה זהוב והברוקולי רך.

 

 

מאפה גבינות עם כרישה (4 מנות של 3 בלוקים)

 

חומרים:

 

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 5%

250 גרם (1 גביע) קוטג' 5%

1/2 כוס חלב 1%

4 כפות קמח תופח

4 ביצים

700 גרם כרישה נקייה פרוסה דק

מעט מלח, אבקת שום גבישי, ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. מרססים מחבת טפלון בשמן ומחממים על אש בינונית.

3. מקפיצים את הכרישה עד שהיא מתרככת מעט.

4. מערבבים את הקמח עם החלב ומוסיפים למחבת.

5. מנמיכים את האש ומאדים 2-3 דקות עד שהנוזל מסמיך.

6. מוסיפים למחבת את הגבינות, מערבבים היטב ומתבלים.

7. מכבים את האש ומשהים 5 דקות לצינון.

8. מוסיפים למחבת את הביצים ומערבבים היטב.

9. מרססים תבנית ויוצקים את התערובת במחבת לתבנית.

10. אופים 30-35 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב.

 

הפשטידות מאוזנות כפי שהן לפי הזון. אפשר להגיש כל מנה עם קערית קטנה של סלט חסה , כרוב סגול, נבטים, פטרוזיליה וכמה עגבניות שרי. או לעטר את צלחת ההגשה במעט מירקות אלה.

 

בתאבון

 

חג שמח ובריא

 

נכתב על ידי קנקן התה , 14/5/2013 11:07   בקטגוריות מועדון THE ZONE, שבועות, מאפי גבינות ופשטידות  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-15/5/2013 21:41
 



124,864
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)