הסיבה לפוסט הזה הוא תשדיר בטלוויזיה הרוסית הרישמית ששודר לאומה הרוסית בדרמטיות רבה - על הסכנות שבצריכת חלב תעשייתי ומוצריו. והרי התשדיר:
ובכן עם כל הכבוד, התשדיר מריח אנונימוס (ואני לא רומז שזו עבודה שלהם, אבל היא בהחלט מופצת על ידם או סוכניהם). מבחינתי קובעת דעת רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) - שהיא האוטוריטה העולמית בענייני בריאות.
וה- FDA קובע:
"Pasteurized milk produced under the requirements of the Pasteurized Milk Ordinance is safe to consume. The agency has no evidence that supports milk in US commerce is inherently unsafe, dirty or not sanitary".
נהפוך הוא, ה- FDA פוסל שימוש בחלב לא תעשייתי, שאינו עובר תהליך פיסטור. ראו כאן.
וראו מה אומרים מקורות רשמיים כמו משרד הבריאות וקופות החולים כאן.
אז תשמעו לטלוויזיה הרוסית?
לענין האלרגיות ללקטוז שבחלב - נכון, יש אחוז קטן באוכלוסיה שרגיש ללקטוז במידה זו או אחרת. וכמה הם האלרגים לסויה (כולל חלב סויה) ולמוצרים צמחיים אחרים? אפשר לשתות חלב שקדים למשל, שאינו מכיל לקטוז וגם לא סויה. אבל אין בו כמעט חלבון, רק פחמימות. ומדוע הוא מכיל כל כך הרבה סוכר (6 גרם ל 100 מילילטר)? זה בריא? ואולי זה כדי למסך את שרידי טעם הציאניד המר של השקדים?
התינוקות בדור שלי גדלו על חלב פרה. לא היו פורמולות. מדוע האלרגיות כיום נפוצות הרבה יותר מאשר אצל דורי? בדורי ילדות לא היו מקבלות מחזור חודשי וציצים בגיל עשר. והיום בדור הפורמולות? ושלא נדבר מה קרה עם הפורמולה של רמדיה. אני לא יכול לטעון קטגורית כי הכל נובע מצריכת הפורמולות לתינוקות, כי קשה לשים את האצבע על זה. כי כיום גדולה גם כמות המזהמים בסביבה, והתחלנו לצרוך מולטי-ויטמינים בצורה מוגזמת, ויש חורים באוזון, ואפקט החממה ...
אז על פי ההגיון של הטלוויזיה הרוסית, אולי דווקא נחזור לגדל תינוקות על חלב פרה או עז במקום פורמולות תעשייתיות? ואולי נחזור להשתמש בסוס ועגלה כאמצעי תחבורה, משום שהיום מתים יותר מתאונות דרכים?
נכון, יש מחקרים ורופאים שהם נגד חלב פרה וגם עז. אכן חלב פרה וחלב עז אינו מתאים למספר אנשים בשל רגישות ללקטוז שבחלב. וכמה מחקרים יש על הסכנה של התחליפים שלהם ? מיליארדי בני אדם גדלו במשך דורות על חלב ומוצריו. פתאום הם מזיקים לנו? במשך דורות גדלנו על חיטה. פתאום אסור לכולנו לאכול דגנים בגלל הגלוטן (שרוב האוכלוסיה בכלל לא רגישה אליו)?
אז מה עונים לכם אלו שפתאום מפחידים אתכם ומטיפים לעבור לסוגי תזונה קיצונית? כן, פעם זה היה בסדר. היום לא - בגלל ההנדסה הגנטית. היום החיטה רעילה יותר, כי יש לה יותר גלוטן. החלב גם הוא כביכול רעיל יותר. אבל האמת היא שכמעט שום דבר שאתם אוכלים אינו באמת מהונדס גנטית. עדיין לא. מה שאנחנו אוכלים מושבח גנטית. ויש הבדל גדול בין השבחה להנדסה גנטית. ההשבחה היא תוצאת הכלאה בין זנים וברירת הצאצאים המוצלחים, ליצירת זן חדש עמיד יותר למחלות, או בעל חיי מדף ארוכים יותר, ואפילו טעים יותר - מה יש אסור?. לא מחדירים גנים חדשים שלא היו קודם במאגר של המין, אלא בוררים בין זנים שמכילים צרופי גנים מסויימים. כל מה שאתם אוכלים הוא תוצר השבחה גנטית שנעשה מזה מאות ואלפי שנים על ידי האדם (וגם על ידי הטבע). רק היום אנחנו יודעים לעשות את זה אולי קצת מהר יותר.
אבל נחזור לענייני המזון. אנשי הפליאו ומתנגדי הגלוטן אומרים לכם אל תאכלו דגנים כי היום הם מהונדסים ומכילים גלוטן רעיל יותר. ועכשיו אומרים לכם שהפרות והעיזים היום מהונדסים גנטית ולכן כולנו צריכים להפסיק לאכול מוצרי חלב. גם הירקות והפירות "מהונדסים" - אז אולי נפסיק לאכול גם ירקות ופירות?
אז לכל המפונקים בחברה המערבית העסוקים בשלילה ופחדים מקבוצות מזון - כדאי לזכור שבאפריקה אנשים גוועים ברעב. הם מאוד ישמחו לאכול את כל החלב, הדגנים והירקות שאנחנו כבר לא רוצים או מפחדים לאכול. ואנחנו נתחיל למות מרעב.
עכשיו ברצינות, גבירותי ורבותי, בקצב הזה תפסיקו במהרה לאכול כמעט הכל ותיצרו בעיות רפואיות של חסרים תזונתיים. בקצב הזה תפתחו אובססיות ופוביות אכילה דמויי אנורקסיה ובולמיה.
אז אולי די עם ההתעסקות החולנית הזו בענייני בריאות? הרפואה מתקדמת, יש אנשי מקצוע שמבינים בזה, תוחלת ואיכות החיים שלכם עולה - אז מה הבעיה?
תודה למלייקים. עוד לייקאחד דרוש לניהול מלא של דף הפייסבוק החדש הרישמי של הבלוג, וכדי שנוכל כולנו להנות ממנו. אז כנסו ותעשו לייק לדף הבית, ואם תסמנו כעוקבים - תוכלו לעקוב גם אחר פרסומי סטטוס מעוררי ענין או תועלת.
אולי את או אתה בעצם תעניקו את הלייק האחרון הדרוש להמשך קיום דף הפייסבוק של הבלוג?