לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 13

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: ׳₪׳™׳™׳¡׳‘׳•׳§. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

דברים שכדאי לדעת בהכרעות עתיד ישראבלוג


 

מי שקרא את הפוסט הזה, יודע שמתחילות להתכנס  פגישות של חברים כאן עם מריאט להכרעה על עתיד ישראבלוג ואפשרות למעבר לפלטפורמה עצמאית.  כמו לרבים כאן, עתיד ישראבלוג יקר ללבי. יתכן אף שהייתי מגיע לדיונים הנערכים בנושא אם מצב בריאותי היה מאפשר ניידות.

 

כאשר נשאלות שאלות עבור החלטות חשובות, אני כמדען מנסה תמיד לנתח נתונים. כך עשיתי גם כעת לגבי השאלה האם התנתקות מעמותת ישראבלוג טובה ליהודים. התמזל מזלי שלאחרונה פוסט מהבלוג שלי היה במומלצים - הן של ישרא-בלוג והן של עמותת ישראבלוג בדפים הראשיים שלהם.

 



 

לפיכך יכולתי לערוך סטטיסטיקות של מספר כניסות לפוסט שנעשו דרך ישרא-בלוג לעומת מספר הכניסות שנעשו דרך הדף הראשי של נענע10. כמו כן בדקתי כמה מהכניסות לפוסט בבלוג נעשו דרך קישור בדף הפייסבוק שלי.

 

מצילום לוח הסטטיסטיקה שלי אפשר ללמוד נתונים מאוד מעניינים. הרי מספר הכניסות לבלוג כשהיה במומלצים של ישרא ונענע, כשירד ממומלצי ישרא ונשאר במומלצי נענע, לעומת מספר הכניסות לפוסט חדש בבלוג כאשר הבלוג ירד מהמומלצים בשתי הפלטפורמות (ישרא ונענע).

 



 

 

כדי שאפשר יהיה להשוות בצורה מדעית, צילמתי את כמות הכניסות הכללית לכל הפוסטים בישראבלוג בלוח הסטטיסטיקה של ישרא והריהו כאן:

 



 

מכאן יכולתי לחשב את אחוז הכניסות היומי לבלוג שלי מתוך כלל הכניסות לכל הבלוגים בישרא (במלבנים התכולים) והרי התוצאה:

 



 

 

מכאן אפשר ללמוד עובדות מאוד מעניינות: במשך הזמן (שלושה ימים) שהפוסט היה במומלצים של ישרא ושל נענע - כמות הכניסות היומית לבלוג היתה בשיעור של

 7-8% מכלל הכניסות לישרא. וואו, כניסה לפוסט אחד בשיעור כזה כשהוא במומלצים הדהים אותי. ואם נקח בחשבון שבפרק זמן מופיעים ארבעה פוסטים במומלצי ישרא וארבעה (בדרך כלל שונים) במומלצי נענע, ובהנחה גסה שמספר הכניסות לכל השמונה שווה - הרי רשימות המומלצים המצומצמות האלו מביאות לכ- 30% מכלל הכניסות היומיות לכל הבלוגים בישרא. אני מניח שאחוז מסויים נוסף של כניסות מגיע דרך שני הפוסטים היצירתיים המומלצים בדף הראשי בישרא, ואחוז מסויים מגיע דרך התמונות המומלצות.

 

אבל לפחות מנסיון שלי כשפוסט אחר היה הן במומלצי עמותת ישראבלוג והן ביצירתיים המומלצים - 95% מתוספת הכניסות מהממוצע הרגיל היה דרך דף מומלצי נענע. כיצד אני יודע זאת? משום שיכולתי לראות את ההבדל בין מספר הכניסות הממוצע היומי בזמן שהפוסט היה מומלץ בשני המקומות ולאחר שהוסר ממומלצי נענע ונשאר עדיין ביצירתיים המומלצים.  

 

הלאה. מהסטטיסטיקה שבתמונה האחרונה ניתן ללמוד שמספר הכניסות לבלוג ירד מ- 8% ל 4% מסך כל הכניסות לבלוגים בישרא - כאשר ירד ממומלצי ישרא ועדיין נשאר במומלצי נענע. וכאשר הפוסט ירד גם ממומלצי נענע - מספר הכניסות לבלוג ירד ל- 1% מסך כל הכניסות בישרא (לפוסט חדש שאינו במומלצים).

 

מכאן ניתן להסיק שהזיקה לעמותת ישראבלוג מכניסה כמחצית ממספר הכניסות למומלצים. כלומר המלצות נענע מכפילות את מספר הכניסות לישרא. והנפח שלהם הוא לכן כ-15% מתוך 30% של סך הכניסות לישרא בעקבות ארבעה פוסטים מומלצים בלבד בדף הראשי בעמותת ישראבלוג.

 

כשכתבתי בבלוג האקטואליה שלי דע-א-קטואליה, הוא היה מספר פעמים בלוג אורח או במומלצי דף החדשות של עמותת ישראבלוג. מספר הכניסות לבלוג בעיקבות כך היו פי עשר עד 20 ממספר הכניסות היומי הממוצע.

 

מכאן שאין לזלזל בקשר הקיים שבין ישראבלוג לעמותת ישראבלוג.

 

כדי לאמת את המסקנה שכמחצית ממספר הכניסות לפוסט המומלץ הן בישרא והן בנענע מגיעות מהדף הראשי של עמותת ישראבלוג, צילמתי דף סטטיסטיקה אקראי בזמן שהפוסט היה מומלץ בשתי הפלטפורמות. הרי: 



 

מכאן, גם בניתוח התוצאות בשיטה הזו יוצא שאכן כמחצית הכניסות לפוסט היו דרך הדף הראשי של נענע והמחצית דרך ישראבלוג (מדף המומלצים, מנויים, קוראים קבועים , פוסטים חמים ומרשימת הפעילים גם יחד). ליתר דיוק, מתוך 50 כניסות אקראיות - 23 כניסות דרך הדף הראשי של נענע ו- 21 כניסות ישראבלוג. ניתן לפלח גם את התרומה של כל אחד מהגורמים בסוגריים אבל לא נסבך כאן. כניסות גוגל בבדיקה זו היו זניחות. 

 

ומספר הכניסות לפוסט הזה דרך דף הפייסבוק שלי:



 

כלומר, מתוך 1438 הכניסות לפוסט הספציפי הזה היו 553 דרך דף הפייסבוק שלי. כלומר, 38% אחוז מהכניסות דרך ישרא היו שלא דרך המומלצים בדף הראשי, אלא דרך דף הפייסבוק שלי. אם כך הפילוח לפי מקורות כניסה הוא:

 

עמותת ישראבלוג -        30%

ישרא-בלוג -  26%

פייסבוק -      38%

אחר -             6%

 

 

אמנם אין זו סטטיסטיקה מקיפה (אני מניח שניתן להגיע לסטטיסטיקה מייצגת מדויקת יותר, מנתונים הקיימים בישראבלוג) אבל ניתן ללמוד ממנה על מגמה. וממה שראיתם בפוסט זה, נראה לי שאין להמעיט מהתרומה של עמותת ישראבלוג לתפוצה של הפוסטים בישראבלוג. כדאי לקחת את זה בחשבון בדיונים על עצמאות ישראבלוג, ואם וכאשר תהיה התנתקות של ישראבלוג מעמותת ישראבלוג - חובה לחשוב על דרכים להגברת תפוצה אורגנית ובפיתוח מודל עסקי.

 

בהצלחה לישרא בדיונים שמתחילים מחר.

 

***

 

עריכה

 

לוח הסטטיסטיקה בלוח העריכה של הבלוג הראה 3 כניסות יוצאת דופן ולא מוכרות לי מאתר (טיפול בחסימות?!) זה:

 



 

 

למישהו כאן יש מושג במה מדובר?

  

נכתב על ידי קנקן התה , 24/5/2014 21:20   בקטגוריות בלוגיה, עניניי ישרא-בלוג, ישרא-בלוג, עמותת ישראבלוג, סטטיסטיקה, פוסטים מומלצים, סטטיסטיקת כניסות, פייסבוק  
36 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-1/6/2014 12:03
 



וואו! מה שפיסבוק עשה לבלוג...


 

בפוסט הזה יהיו טיפים חשובים לבלוגרים כאן, כיצד להעלות את החשיפה של הפוסטים שלכם. אז למרות שתהיה כאן מעט סטטיסטיקה, כדאי לקרוא בעיון עד הסוף.

 

כבר כתבתי מדוע כדאי לפתוח דף פייסבוק לבלוג כאן. ובפוסט הזה כתבתי על הסטטיסטיקה המעניינת שלמדתי על פרופיל קהל הקוראים שלי בפייסבוק. אבל למי שאין סבלנות לקרוא, אעתיק לכאן את החלק הרלוונטי מהפילוח הסטטיסטי לפוסט הנוכחי :

 

הפילוח של התפוצה המגדרית של הבלוג:

אוהדים: 59% -נשים,   41%- גברים

ביוני 2013 הפוסטים הגיעו ל:

 81% -נשים, 17%- גברים, 2% - ללא מגדר.

 

הסטטיסטיקה המגדרית הכללית של הדף בהשוואה לכלל הפייסבוק:

 

נשים:   בדף הזה - 59% , לעומת בכלל הפייסבוק - 46%

גברים:  בדף הזה - 41% , לעומת בכלל הפייסבוק - 54%

 

אין ספק, שלדף הבלוג הזה הייתה העדפה נשית.

  

התפלגות גילאים של הצפיות:

  

13-17: 6%

18-24: 9%

25-34: 16%

35-44: 22%

45-54: 24%

55-64: 16%

65+   : 4%

 

מכאן שגיל מרבית הקוראים נע בין 35-54.

 

  

הסטטיסטיקה הזו לא השתנתה בעיקרון עד ממש לאחרונה. אבל הפוסט האחרון הפך את הקערה על פיה. אני מניח שחלק גדול מכך נעוץ בכותרת שנתתי לפוסט: "צמחונות הורגת פרפרים". צא ולמד שכדאי להשקיע בכותרת של הפוסטים.

 

כבר כתבתי בעבר מספר פוסטים על צמחונות והצורך בתזונה מאוזנת  שעוררו אנטגוניזם צעקני על גבול האלים בקרב חסידי יורופסקי כאן בישראבלוג. עד שאפילו מספר נכבד של קוראים בישרא הכריז עלי כאויב הצמחונות וקראו לחרם על הבלוג הזה. ובכלל חרמות למיניהן פופולריות מאד בימים אלו. כבר אמרנו את זה?

 

אבל מסתבר שהדף בפייס שקישר לפוסט צמחונות הורגת פרפרים קיבל תפוצה מדהימה בעיניי. כמעט בשני סדרי גודל יותר מפוסט ממוצע כאן: 

 



 

כן, לאחר 24 שעות ראו מה היה מספר הכניסות:

 



 

וראו את הסטטיסטיקה הזו:

 



 

 

כלומר, 131 סימנו לייק (עד כה בישרא - מעטים היו פוסטים שקיבלו מקסימום

 25 לייקים ). ו- 68 קליקים נעשו לפוסטים קודמים שכתבתי ושקושרו בפוסט האחרון. וההפתעה הגדולה הייתה שבפייס התהפך הגלגל - הפעם מרבית המעורבים בפוסט הזה בפייס היו צעירים (נוער ועד גיל 24) עם רוב לגברים: 

 



 

 

כלומר, הפוטסט הזה העלה את החשיפה של הבלוג לאוכלוסיה הצעירה בנוסף לחשיפה הרגילה לאוכלוסיה הבוגרת יותר כאן בישרא (קבוצת גיל 35-54). והפרסום של הפוסט כסטטוס בפייס העלה את החשיפה לאוכלוסיית הקוראים הגברים (יחס הפוך לחשיפה כאן בישרא).

 

אני מאוד שמח שלפוסט הייתה תפוצה נכבדת בקרב הנוער והצעירים - כי זו האוכלוסייה הפגיעה ביותר לנזקי תזונה טבעונית/צמחונית בלתי מאוזנת. ועל הקשר בין צמחונות בגיל צעיר ואנורקסיה כבר כתבתי כאן

 

ומה התוצאה של החשיפה הזו בפייס בבלוג כאן?:



 

 

מה אפשר ללמוד מכל זה? מתוך 160 מסך כל הלייקים, רק 29 הם מקוראי ישרא-בלוג. רוב הלייקים הגיעו מקוראי הסטטוס בפייסבוק.

 

וההפתעה הגדולה ביותר הייתה שחלק ניכר מהלייקים שניתנו לפוסט בא מהמגזר הערבי. כן, הפוסט עורר עניין בקרב האוכלוסיה הערבית הצעירה ושמחתי על החשיפה הנוספת גם למגזר זה.  

 

אז מה ראינו כאן?

 

א. כדאי לפרסם פוסטים חשובים לכם גם בדף פייסבוק של הבלוג.

 

ב. כך תגיעו לאוכלוסיה ומגדרים נוספים שלא מגיעים אליכם בדרך כלל רק בפרסום בישרא-בלוג. וזה נובע מכך שלפוסט בפייס היו למעלה מ- 13 אלף כניסות ב- 24 שעות. 

 

ג. זוהי דרך לתפוצה רחבה של פוסטים חשובים לכם - לרמה שגבוהה בסדר גודל אחד לפחות יותר מאשר אפילו כשהפוסט מגיע למומלצים בישרא-בלוג. 

 

ד. האם התפוצה הגדולה הזו של הפוסט בפייס הביאה למנויים וקוראים קבועים חדשים לבלוג כאן? התשובה היא כן. כמו גם לעליה במספר הלייקים לדף הפייס של הבלוג.

 

 

אבל לבלוג יש (לפחות אצלי) יתרון על פייסבוק במספר המגיבים. למשל הפעם 48 תגובות לעומת 2 בלבד בפייסבוק (טוב, לפעמים יש קצת יותר). ומגיבים חשובים מאוד בעיניי ונותנים תחושת משפחתיות. בנוסף יש מספר כניסות רב למדי מגוגל ומנועי חפוש אחרים לפוסטים ישנים. מכאן שכדאי מאוד להשקיע ברשימת הקטגוריות בסוף כל פוסט בבלוג.

 

ושנית, למרות שקיים במידה מסויימת גם כאן - בפייסבוק חלק ניכר מהכניסות כללו קריאה של הסטטוס הקצר בלבד בלי להקליק על הקישור לפוסט בבלוג. אבל לא נורא. כי בכל זאת מקבלים קוראים נוספים לפוסט בבלוג וגם לפוסטים ישנים. פתאום ראיתי בלוח העריכה כניסות מרוכזות אחת אחרי השניה לפוסטים ישנים שלי. וגם אם לא כל הנכנסים בפייס נכנסים גם לבלוג - ראו את זה כשלח לחמך. ולסיכום אומר - הרחבת התפוצה של הפוסטים חשובה בעיניי אבל אין כמו הקוראים והמגיבים הקבועים כאן שהפכו ממש לחברים וירטואלים יקרים. לכן לא אוותר על הבלוג.

 

 

ובהזדמנות זו אני רוצה להזכיר כי בדף הפייס אני מעלה גם סטטוסים בנושאים שלא מפורסמים כאן בבלוג (כמו שחלק מהפוסטים כאן אינם מפורסמים בפייס). אז כדאי להכנס לדף הפייס (בכפתור הנמצא בשוליים הימניים) ואם תרצו סמנו בהזדמנות זו לייק לדף הבלוג והצטרפו כעוקבים.

 

***

 

ממש רגע לפני פרסום הפוסט הזה - הנתונים המעודכנים בפייסבוק לפוסט האחרון הם:

 

15,968 כניסות

238      מעורבים (מקשרים, אוהדים ומגיבים).

95        קליקים על קישורים לפוסטים אחרים שכתבתי בעבר

165      סימוני "אהבתי" בפייסבוק

4          סימוני "אהבתי" חדשים לדף הפייסבוק.

 

175     סימוני :"אהבתי" לפוסט בבלוג (שיא חדש, הקודם היה 25).

 

 

בקרוב אכתוב כאן טיפים נוספים כיצד להגביר את החשיפה של הבלוג שלכם. אם ברצוכם לקבל עדכונים במייל על הפוסטים - הרשמו כמנויים (במלבן בראש השוליים הימניים). ההרשמה היא כמובן אנונימית.  אם תרשמו (צריך להכניס רק כתובת מייל בתיבה ולשלוח) אל תשכחו לאשר את המנוי במייל החוזר האוטומטי שתקבלו.

  

נכתב על ידי קנקן התה , 12/2/2014 11:31   בקטגוריות ישרא-בלוג, פייסבוק, דף בלוג בפייסבוק, תפוצה, הגברת חשיפה, בלוגיה, צמחונות, טבעונות, חרמות, טיפים לבלוגרים, סטטיסטיקת צפייה, חברה, פרסום  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-13/2/2014 18:46
 



הסטטיסטיקה החדשה של פייסבוק


 

קיבלתי הודעה מפייסבוק שמציינת כי דף הפייסבוק של הבלוג הזה נבחר לנסיון חינם של עידכון תוכנת סטטיסטיקה חדשה בפייסבוק. לאחר שעברתי על התכונות, הגעתי למסקנה שאין לי מה להפסיד ואישרתי את השימוש.

  

כשפתחתי גילתי אינפורמציה מאוד מעניינת על הפופולריות של הדף בחודש ובשבוע האחרונים. על הצפיות, מקור הצפיות - מדינה ועיר, פילוח לפי מגדר (נשים וגברים), איזה סטטוסים היו הכי פופולרים ועוד.

 



  

 

להפתעתי גיליתי שבחודש האחרון מספר הצפיות היו:

ישראל - 1,086

ארה"ב- 299

ועוד כמה עשרות לפי סדר כניסות יורד: מקנדה, אנגליה, צרפת, רוסיה, מרוקו, ספרד, דרום אפריקה, שוודיה, הולנד, קרואטיה, פיליפינים, אוסטריה, פנמה, אוסטרליה, הונגריה, רומניה, גרמניה ופורטוגל.

  

יש אינפורמציה גם לגבי הערים. בישראל הצפיות מתפלגות יפה בכל רחבי הארץ (צפון, מרכז, ודרום).

  

מעניין הפילוח של התפוצה המגדרית של הבלוג:

אוהדים: 59% -נשים,   41%- גברים

החודש הפוסטים הגיעו ל:

 81% -נשים, 17%- גברים, 2% - ללא מגדר.

 

הסטטיסטיקה המגדרית הכללית של הדף מושוות לכלל הפייסבוק:

 

נשים:   בדף הזה - 59% , לעומת בכלל הפייסבוק - 46%

גברים:  בדף הזה - 41% , לעומת בכלל הפייסבוק - 54%

 

אין ספק, לדף הבלוג שלי יש העדפה נשית.

  

התפלגות גילאים של הצפיות:

  

13-17: 6%

18-24: 9%

25-34: 16%

35-44: 22%

45-54: 24%

55-64: 16%

65+   : 4%

 

מכאן שגיל עיקר הקוראים נע בין 35-54.

בכל טווח גיל יש גם התפלגות מגדרית.

 

יש עוד הרבה נתונים נוספים. כמו למשל הפופולריות של כל סטטוס, כמה קוראים, התפלגות מגדרית, מדינה ועיר.

 

 

אז זוהי בהחלט אינפורמציה מעניינת ובהחלט הופתעתי מהנתונים והתפוצה. אבל האם אני יודע את הנתונים האלה לגבי הבלוג עצמו? התשובה היא לא!

 

אין האינפורמציה הזו זמינה בלוח העריכה של הבלוג. ניסיתי להתקין מונה כניסה לבלוג לפי ארצות ולא הצלחתי. גם מונה של כניסות כרגע (כפי שאני רואה בחלק מהבלוגים) לא הצלחתי להתקין. מילאתי אחר כל ההוראות מהאתרים המתאימים ולא הצליח. אולי הם אינם מתאימים לסיסטם של המחשב.

 

ואולי מי יתן שהסטטיסטיקה הזמינה בפייסבוק תהייה גם זמינה בישראבלוג. ואולי זו תהייה כפפה להנהלת ישרא.יהיה מעניין לדעת כמה קוראים נכנסים דרך ישרא-בלוג, כמה דרך נענע10, כמה מגוגל, כמה דרך פייסבוק, וכמה ממערכות בלוגים חיצוניות.

 

מדוע זה בכלל חשוב תאמרו? ובכן, אני יודע פחות או יותר על המגיבים בבלוג. הייתי רוצה לדעת גם על הקוראים האלמונים. מגדר, גיל, פוסטים פופולרים במיוחד וכדומה.

 

מה אתם חושבים?

 

נכתב על ידי קנקן התה , 28/7/2013 01:04   בקטגוריות סטטיסטיקה בפייסבוק, סטטיסטיק בישרא-בלוג, פייסבוק, ישרא-בלוג, בלוגיה  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-29/7/2013 20:07
 



מה קורה שלבלוג יש גם דף בפייסבוק?


 

כידוע לכם אני מנסה לקבל תובנות סטטיסטיות על הבלוג ותפוצתו. לאחרונה פתחתי לבלוג גם דף בפייסבוק (ניתן להכנס אליו בקישור בשוליים הימניים). ולכן הגיע הזמן להשוות בין פוסטים שהתפרסמו גם בדף הפייסבוק, לעומת סטטוסים שפורסמו בדף הפייסבוק בלבד, וקיבלו בבלוג רק איזכור. את זה תוכלו לראות מהמידע הסטטיסטי בפייס ואחר כך בהשוואה לסטטיסטיקה בלוח העריכה של הבלוג:

 



 

 

אז מי מנצח לדעתכם, הפייסבוק או הבלוג?

 



 

 

גילוי נאות: לדף הפייס יש כרגע 40 עוקבים. לבלוג יש פי שלושה עוקבים רשומים.

 

אני יודע שרבים יגיבו כאן משהו בסגנון: אני כותב/ת בבלוג בעיקר לעצמי ומי שיראה יראה. הסטטיסטיקה אינה חשובה.

 

אני לא כותב בבלוג לעצמי, ורוצה שדעותיי יופצו ככל היותר. ואני אומר לכם באחריות - אף אחד כאן אינו כותב לעצמו. וכל מי שהבלוג שלו אינו פרטי, רוצה שיקראו את הפוסטים שלו כמה שיותר - למרות ההצהרות. סליחה על הבוטות.

 

דרך אגב, כמה מכם שולחים עדכון נוסף במייל למנויים - כאשר הבחנתם שלא נשלח עדכון לקוראים, או שיש לכם מספר כניסות ותגובות נמוך מהרגיל?

 

כמה מכם אומרים שלא תמיד יש על מה להגיב ושבפייסבוק יש יותר תגובות כי אפשר לסמן רק לייק? לכן שם יש הרבה לייקים.

 

אבל תאמרו לי, מדוע בסוף הפוסטים בישרא - כשיש אפשרות לסמן לייק לפוסט (מבלי שיש לכם חשבון בפייסבוק) על ידי הקשה קטנה על ריבוע "אהבתי" הזה:

 

 

 

 

אז מדוע הקוראים בישרא כל כך קמצנים בלייקים לעומת הקוראים בפייסבוק? מדוע דווקא שם היד קלה על ההדק? יש לכם הסבר לכך? לי יש רק ניחוש.

 

 

ובבקשה אנא מכם, אל תשאלו אותי מדוע איכפת לי ומה זה חשוב. אני לא מתבייש לומר שזה חשוב לי להגיע לכמה קוראים שיותר, וכנראה גם לכם (למרות ההצהרות). וראיתי כאן בלוגרים שאומרים שזה לא חשוב, אך מתגאים בפוסט כשהבלוג שלהם הגיע ל- 50,000, 69,000 קריצה, או 100,000 כניסות, מה שזה לא יהיה.

 

ותובנה אחרונה:

 

א. הנוער בחופשה ולכן יש לו יותר זמן לקרוא בבלוגים.

ב. רבים מהמבוגרים יותר נמצאים עכשיו בחו"ל ולא קוראים בבלוגים.

ג. הנוער ממשיך בדרך כלל לקרוא גם בחו"ל דרך הסמרטפונים.

ד. מכל זה ומהסטטיסטיקה בלוח העריכה של הבלוג - אני למד שמרבית הכניסות לבלוג הזה אינם של הנוער. נו טוב, יש להם דברים רבים אחרים על הראש.

 

אל תצחקו, למדענים יש שריטה למחקרים בכל תחומי החיים.

 

תודה על ההקשבה לשטויות האלה.

 

תוספת עריכה -הנושא החם

 

משהו על הנושא החם. הנושא החם בהחלט קידם את הבלוג הזה בעבר וחשף אותו לקהל קוראים חדשים. וטליק, העורך הקודם, הגדיל לעשות ובחר כמה מהפוסטים שלי לנושא החם. אהבתי את הנושאים החמים שהוא הציע, ובאמת כתבתי גם פוסטים במיוחד לכבוד הנושא החם. אבל לא כתבתי בכל הנושאים החמים, רק אם היה מתאים לי, או שבטלפתיה היתה מוכנה כבר טיוטה לנושא חם זה או אחר.

 

אך זמנים השתנו ויש עורכת חדשה, שאני בהחלט מחמיא לה על בחירת הנושאים החמים. גם בנושא החם הנוכחי, שייכתי פוסט קודם שפרסמתי לאחרונה בבלוג. אבל הפוסט נדחה.

 

מדוע? אולי כי הפוסט התייחס לנושא בשירה וברמזים הקשורים בהחמצות ובאפשרות התת-מודעת להתחלות חדשות. והוא לא הביא דוגמאות קונקרטיות, אלא דן במהות ההחמצה והתחלה חדשה, או לא.

 

אז מאוד יתכן שלא כל אחד יכול להבין את הפוסט, אלמלא היה מיוחס לנושא החם הזה. לא אביא כאן קישור לפוסט הזה. מי שראה ראה. ומי שהבין הבין.

 

ולנושא החם אמשיך לכתוב ולשייך מעת לעת, אם יתאים לי. גם אם ידחה. אני לא כותב בכדי שהפוסטים שלי יעברו את הסלקציה. העיקר שאני כותב אותם כאשר אני מרגיש צורך. גם כשהדרש שלהם ולא הפשט עוסק בנושא החם.

 

אני מבטיח לכם שזה יהיה הפוסט האחרון שיעסוק בענייני הבלוגיה. כבר אמרתי מספיק. אם כי לעיתים אני מתחרט על ההבטחות שלי. בלוח העריכה שלי כתבתי על תופעה של בלוגר מסויים וגנזתי את הפוסט הזה. למרות שהתופעה הזו ראוייה להתייחסות, החלטתי שלא אכנס כאן לביקורת אישית על בלוגרים או הבלוג שלהם. למרות שהיו כאלה (לא אותו בלוגר למיטב ידיעתי) שעשו זאת לגבי. למרות שזה מאוד מפתה, אשאיר את הכתבה גנוזה.

 

נכתב על ידי קנקן התה , 13/7/2013 13:11   בקטגוריות בלוגים, פייסבוק, דף פייסבוק לבלוג, ישרא-בלוג, לייקים, תפוצת בלוגים, בלוגיה, תפוצה ברשת, יחסים וירטואלים, חברה, הנושא החם  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-15/7/2013 14:55
 



125,139
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)