מהי בעצם אהבה? אהבה כערך אנציקלופדי תופסת עמודים וכערך פילוסופי - ספרים. אבל תארו לעצמכם שאתם מהנדסי תוכנה המנסים להקנות למחשב תבונה מלאכותית. ברור שתבונה מלאכותית ללא אינטיליגנציה רגשית לקויה היא, וסביר שתתקעו בהגדרת המושג אהבה. אם תכנסו למילון לערך אהבה תמצאו את ההגדרות הבאות (על פי מילון רב-מילים):
הסבר מלא למילה אַהֲבָה שֵם נ'
1. רגש עז של חיבה לאדם או לדבר יקר וחשוב לנו מאוד. • אהבת אם לילדיה היא אהבה אינסופית. 2. משיכה רגשית או גופנית לאדם אחר, תשוקה מינית. • הזוג הצעיר התחתן מאהבה, בלי לחשוב על הבעיות הכלכליות. 3. נטייה או נהייה אחר דבר מה. • אהבת הקריאה שלו אינה יודעת שובע - הוא קורא וקורא בלי סוף. • האהבה שלו לים גדולה מאוד; הוא יכול לשבת שעות ולהתבונן בו.
כל אחת משלושת ההגדרות מתייחסות לסוג של אהבה. אבל אף לא אחת וכולן יחד אינן אובייקטיביות וחד משמעיות למכונה להבין אהבה מהי. אבל מדוע אנחנו כבני אדם איננו יודעים לחבר הגדרה ממצה ושלמה לאהבה?
אם נחשוב על כך, כדי להבין אהבה מהי - חייבים לחוות אהבה. אבל מה הופך תשוקה הורמונלית באמת לאהבה?
ואולי ניתן לבחון רק באופן עקיף ומתוך שלילת הגורם לה - מתוך תחושות הפרידה. מתחושות געגועים שאינם מתכהים עם הזמן. לכן אולי הדרך האובייקטיבית לבחינת האהבה הן תחושות הפרידה. הפרידה היא המבחן להפרדת תלותיות מאהבה. כשפרידה נחווית כגעגוע המוטמע בחמשת החושים -אהבה היא. כשפרידה נחווית בשכלתנות - יחסי תלות הן ותו לא.