לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אני נגד. ככה. הבלוג של זיו בנענע10


יש עמוד אודות :)

כינוי:  colaholic

בן: 52



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2012    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2012

מתכון לעוגת גבינה סניקרס. בינגו לשבועות


אי שם לפני חמש שנים, אמצע שנת 2006, חגגתי עם שותפים במסעדה משובחת בארה"ב. לקינוח המליצו לי על עוגת גבינה סניקרס, מאושיות הבית. למה לא? עוד בעודי שם בניכר האמריקאי, התחננתי בפורום דאז שיעזרו לי לשחזר את המתכון של העוגה. היו לי כיוונים כללים מהמסעדה, כי אין הביישן למד. פיית העוגיות והעוגות, פיירי, שחזרה את המתכון האלוהי הזה, והנה הוא כאן עבורכם לשבועות. זו עוגה מדהימה שתפיל חללים רבים בקרב הפולניות שבמשפחה. היא לא קלה להכנה, אבל המחמאות והחמיצות של החותנת שוות הכל. האחת שלי הכינה כבר פעמיים והזמנתי שידור חוזר לשבועות. בלי קשר יש לכם לינק לבלוג של פיירי, עם התמונות המדהימות ביותר שקיימות, והיא הצלמת!! יש לה ידיים יוצאות דופן באפייה, ואני אשאל שוב, למרות שהיא לא אוהבת, מתי כבר תגיע הקונדיטוריה?!


מסתבר כי קארמה בא לבקר אותי היום, ופיירי (ענבל) פרסמה בבלוג שלה בתפוז, שלל עוגות לשבועות כולל העוגה הנ"ל עם הסיפור הזה בדיוק!!! אתם חייבים לכם ביקור אצלה.


הנה הרשומה המקורית כפי שהיא פרסמה בפורום מתכונים באתר מטעמים:


קלתית ביסקוויט קרמל-בוטנים

בלילה של עוגת גבינה עם חתיכות קטנות של סניקרס

וציפוי טעיםםם של גנאש שוקולד וקרמל עם חתיכות בוטנים

עוגת גבינה סניקרס

פשוט משובח... ללקק את האצבעות

עוגת גבינה סניקרס


החומרים:

לקלתית קרמל-בוטנים:

  • 150 גר' עוגיות "לוטוס" בטעם קרמל (ניתן לרכוש עוגיות כאלו בחבילה רגילה ללא העטיפות האישיות. אפשר להשתמש גם בפתי בר)
  • 1 כף סוכר חום בהיר דמררה (או ½ כף אבקת נוגט)
  • 60 גר' בוטנים שלמים טבעיים לא מלוחים, קלופים
  • 80 גר' חמאה

למלית:

  • 900 גר' גבינת שמנת (אפשר גם סימפוניה)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (לשמור הכמות הנותרת לגנאש)
  • 160 גר' סוכר
  • 5 ביצים בינוניות, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
  • ½ 3 חטיפי סניקרס, 60 גר' כ"א (לשמור החצי הנותר לקישוט)
  • 2 כפות קורנפלור

לגנאש שוקולד-קרמל:

  • 80 גר' סוכר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה ( ½ הגביע שנותר)
  • 80 גר' שוקולד חלב
  • 120 גר' שוקולד מריר
  • 25 גר' חמאה
  • 80 גר' בוטנים טבעיים לא מלוחים, קלופים וקצוצים

לקישוט:

  • ½ חטיף סניקרס שנותר מהמלית

כלים:

  • תבנית טבעתית מתפרקת 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית קרמל-בוטנים:

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מרפדים תחתית ודפנות התבנית בנייר אפייה.שמים הביסקוויטים במעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים יחד עם הסוכר החום. מוסיפים הבוטנים ומעבדים בקצרה כדי שיישארו מהם חתיכות גסות. ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת הפירורים. מערבבים עד שכל הפירורים לחים. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה על התחתית ועל כמה ס"מ מהדפנות. אופים למשך כ-15 דקות עד שהקלתית מתחילה להזהיב, נותנים להצטנן.


למלית:

בקערת מערבל מקציפים גבינות שמנת יחד עם שמנת מתוקה וסוכר במשך דקות ספורות. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מקציפים אחרי כל ביצה רק עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים תמצית וניל. חותכים את חטיפי הסניקרס לקוביות קטנות ומערבבים עם הקורנפלור. מקפלים בעדינות לתערובת העוגה. יוצקים את הבלילה לתוך הקלתית האפויה, ומחזירים לתנור למשך כשעה ורבע עד שעה וחצי, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה. נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין ומעבירים לקירור.


לגנאש שוקולד-קרמל:

ממיסים סוכר בסיר קטן בעל תחתית עבה עד לקבלת קרמל יפה ללא גושים. יוצקים את השמנת המתוקה אל הקרמל בזרם דק תוך ערבוב רצוף – זהירות מן האדים. מערבבים לנוזל חלק. מרתיחים יחד ומבשלים כך למשך מספר דקות. בקערה חסינת חום או סיר נוסף שמים את שני סוגי השוקולד ואת החמאה. יוצקים על השוקולד את רוטב הקרמל, ומערבבים לגנאש חלק. נותנים להצטנן. מוסיפים לגנאש את הבוטנים הקצוצים, מערבבים ויוצקים על גבי העוגה הקרה. מקשטים מניחים את מחצית חטיף הסניקרס הנותר לקישוט.


זה הכי אמיתי שיש
עוד תמונה מהוללת של פיירי

*****

באמת תמנעו מהחברים שלכם את העונג? שתפו בפייסבוק. שהם יסבלו מהתמונות

נכתב על ידי colaholic , 22/5/2012 21:01   בקטגוריות מתכונים, אקטואליה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של זיו ב-24/5/2012 19:43




9,935
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אקטואליה ופוליטיקה , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcolaholic אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על colaholic ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)