מתכון ישן ומשובח. שתחייה ואחותה מכינות בעיקר בחנוכה ובשבועות, לא יודע ממש ,למה גם לא בשאר השנה. אני חושב שהמקור לזה לפני השינויים זה דודה רינה או הבת הבכורה שלה א. בכל אופן, שווה את ההשקעה, גם אם נתקעתם עם קופסת קוטג' יום לפני תאריך התפוגה שלה. יהיה יופי לנר ראשון הערב.
מה צריך:
- ½ 1 חבילה קטנה של קמח תופח.
- ½ 1 קוטג'
- 1 לבן/אשל/שמנת חמוצה
- ½ כפית מלח
- 1 חב' מרגרינה רכה או 200 גר' חמאה
- ½ כוס גבינה צהובה מגוררת ומלוחה כלשהי מגוררת.
- תוספות: זיתים, עירית קצוצה, בצל ירוק קצוץ, פטריות, שום כתוש, עגבניות מיובשות, תערובת תבלינים ירוקים יבשים, זעתר, בצל קצוץ. מה שבא לכם....
כך נכין:
מערבבים הכל יחד עם חבילת קמח אחת. אח"כ מוסיפים בזהירות את החצי חבילה הנוספת לקבלת בצק לא קשה. חצי רך ועדין.
על תבנית משומנת ניצור כדורים בגודל של קלמנטינה. 30 דק' בתנור חם מראש של 180. לבדוק צבע אחרי 20 דק'. אם כבר חום יפה ומבעבע לסגור תנור. אפשר גם בתבנית של מאפינ'ס.
מומלץ להכין ולהקפיא. מתחמם יופי במיקרו ובאובן
- בסלסלה בצד שמאל יש בואיקוס שבמתכון
חזרה לעמוד הראשי בבלוג ומשם לעמוד המתכונים
****
אהבתם? שתפו בפייסבוק ותנו לחברים להינות