לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אני נגד. ככה. הבלוג של זיו בנענע10


יש עמוד אודות :)

כינוי:  colaholic

בן: 52



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2012    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2012

מתכון "הכנפיים של דיקסי"


מי לא מכיר את הכנפיים שלך דיקסי?? מותג ישראלי על גבול הבינלאומי. לדעתי הם היו הראשונים שהתחילו עם זה בארץ, משם האש פשטה כבשדה קוצים עם "כנפיים ברוטב הבית" (צ'ילי, לא יותר, לא פחות), כמעט בכל מקום שמכבד את עצמו, אבל כולם מנסים לחקות את הדיקסי. כמובן שיש בופאלו ויינגס, ברוטב חומץ וחריף, שלא התחבבו עלי מעולם. אני מכיר כמה שמכורים לזה, באופן קשה.
 
זה מעדן מושלם למשחקים של מכבי, גביע אירופה, כדורגל איכותי ואולימפיאדה. הולך בטבעיות קלילה עם בירה, ופיצוחים אחרי. אחלה לאירוח ותנסו בסופ"ש.
 
את המתכון הבא ניסיתי כמה וכמה וכמה וכמה וכמה פעמים. אקיצר, הרבה, גם בבתים של אחרים. קיבלתי ייעוץ "מיודעי דבר" במהלך השנים, עד שהגעתי למתכון הזה. 

נצא לדרך. מה צריך:
  • כנפיים – כמה שבא לכם, אבל כל כנף מחולקת לשני חלקים
  • סיר שמן עמוק
  • שום כתוש
  • מלח
  • פלפל לבן
  • חמאה (מחמאה לכשרים)
  • צ'ילי חריף וצ'ילי מתוק (אחד נראה אדום חלק ואת השני אתם מכירים טוב יותר)
כך נכין:
 
הסוד הוא בטיגון הכנפיים ובהמסת החמאה. כדי לקבל כנפיים קריספי צריך לטגן פעמיים. פעם ראשונה טיגון של 90% לצנן ולהכניס למקרר (טיגון ארוך בשמן עמוק, בערך 6-7 דק'). טיגון שני, ישר מהמקרר, מתבצע ממש לפני ההגשה, עוד כ- 2-3 דקות. השומן הקר שעל הכנפיים, יעשה את הכנפיים קריספי. נטגן ונוציא לקערה.
 
רוטב חמאה: נשתמש בחמאה קרה מאוד 300 גרם לפחות, חתוכה לקוביות בינוניות. להניח סיר בינוני או קלחת לא גדולה מידי (כמו קערת נירוסטה), על להבה בינונית ולשים כפית מים (לא טעות). נתחיל להמיס את החמאה. נכניס לקלחת את החמאה, קובייה אחרי קובייה, אבל נשים לב כי נעשה זאת לפני שהקובייה הראשונה או הקודמת, נמסה לגמרי, וכך הלאה.
 
מטרפה תהיה שימושית מאוד בהמסת החמאה. נשתמש בה להמסה אבל משנה זהירות כדי שהחמאה לא תתפרק. בסופו של דבר צריך לקבל משהו שנראה כמו רוטב ווניל או הולנדייז. תעשו גוגל, תמונות.
 
עכשיו לקערה עם הכנפיים, לאחר הטיגון השני. נבזוק מעל כפית גדושה שום כתוש או יותר תלוי בטעם ובכמות הכנפיים, מעט מלח, פלפל לבן. נקפיץ בקערה עד שנקבל כנפיים מתובלות היטב. נמזוג את החמאה, ושוב נקפיץ שכל הכנפיים מבריקות ומצופות חמאה. עכשיו לשלב האחרון, נמזוג מעל רוטב צ'ילי חריף ורוטב צ'ילי מתוק במידה של רבע כוס חריף על חצי כוס מתוק.
 
תבדקו טעמים, זה באמת רוטב צ'ילי חריף, ותתקנו בהתאם. רצוי להתחיל עם פחות מרבע כוס צ'ילי חריף ולהוסיף אם צריך.


בתאבון לכם!

********** 
נראה טעים? יותר מזה. שתפו בפייסבוק. קליק קטן עבורי

נכתב על ידי colaholic , 27/6/2012 11:55   בקטגוריות מתכונים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




9,934
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אקטואליה ופוליטיקה , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcolaholic אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על colaholic ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)