מי לא מכיר את הכנפיים שלך דיקסי?? מותג ישראלי על גבול הבינלאומי. לדעתי הם היו הראשונים שהתחילו עם זה בארץ, משם האש פשטה כבשדה קוצים עם "כנפיים ברוטב הבית" (צ'ילי, לא יותר, לא פחות), כמעט בכל מקום שמכבד את עצמו, אבל כולם מנסים לחקות את הדיקסי. כמובן שיש בופאלו ויינגס, ברוטב חומץ וחריף, שלא התחבבו עלי מעולם. אני מכיר כמה שמכורים לזה, באופן קשה.
זה מעדן מושלם למשחקים של מכבי, גביע אירופה, כדורגל איכותי ואולימפיאדה. הולך בטבעיות קלילה עם בירה, ופיצוחים אחרי. אחלה לאירוח ותנסו בסופ"ש.
את המתכון הבא ניסיתי כמה וכמה וכמה וכמה וכמה פעמים. אקיצר, הרבה, גם בבתים של אחרים. קיבלתי ייעוץ "מיודעי דבר" במהלך השנים, עד שהגעתי למתכון הזה.
נצא לדרך. מה צריך:
- כנפיים – כמה שבא לכם, אבל כל כנף מחולקת לשני חלקים
- סיר שמן עמוק
- שום כתוש
- מלח
- פלפל לבן
- חמאה (מחמאה לכשרים)
- צ'ילי חריף וצ'ילי מתוק (אחד נראה אדום חלק ואת השני אתם מכירים טוב יותר)
כך נכין:
הסוד הוא בטיגון הכנפיים ובהמסת החמאה. כדי לקבל כנפיים קריספי צריך לטגן פעמיים. פעם ראשונה טיגון של 90% לצנן ולהכניס למקרר (טיגון ארוך בשמן עמוק, בערך 6-7 דק'). טיגון שני, ישר מהמקרר, מתבצע ממש לפני ההגשה, עוד כ- 2-3 דקות. השומן הקר שעל הכנפיים, יעשה את הכנפיים קריספי. נטגן ונוציא לקערה.
רוטב חמאה: נשתמש בחמאה קרה מאוד 300 גרם לפחות, חתוכה לקוביות בינוניות. להניח סיר בינוני או קלחת לא גדולה מידי (כמו קערת נירוסטה), על להבה בינונית ולשים כפית מים (לא טעות). נתחיל להמיס את החמאה. נכניס לקלחת את החמאה, קובייה אחרי קובייה, אבל נשים לב כי נעשה זאת לפני שהקובייה הראשונה או הקודמת, נמסה לגמרי, וכך הלאה.
מטרפה תהיה שימושית מאוד בהמסת החמאה. נשתמש בה להמסה אבל משנה זהירות כדי שהחמאה לא תתפרק. בסופו של דבר צריך לקבל משהו שנראה כמו רוטב ווניל או הולנדייז. תעשו גוגל, תמונות.
עכשיו לקערה עם הכנפיים, לאחר הטיגון השני. נבזוק מעל כפית גדושה שום כתוש או יותר תלוי בטעם ובכמות הכנפיים, מעט מלח, פלפל לבן. נקפיץ בקערה עד שנקבל כנפיים מתובלות היטב. נמזוג את החמאה, ושוב נקפיץ שכל הכנפיים מבריקות ומצופות חמאה. עכשיו לשלב האחרון, נמזוג מעל רוטב צ'ילי חריף ורוטב צ'ילי מתוק במידה של רבע כוס חריף על חצי כוס מתוק.
תבדקו טעמים, זה באמת רוטב צ'ילי חריף, ותתקנו בהתאם. רצוי להתחיל עם פחות מרבע כוס צ'ילי חריף ולהוסיף אם צריך.
בתאבון לכם!
**********
נראה טעים? יותר מזה. שתפו בפייסבוק. קליק קטן עבורי