כבד קצוץ רגיל (קלאסי?) וסלט כבדים קצוץ גס. כבדים בערמונים כבר שיתפתי איתכם, גם פטה כבדים. אין כאן הרבה תחכום או סוד משפחתי לכבד קצוץ. ככה סבתי הכינה, ככה אמא שלי מכינה וככה אני מכין. זה תמיד טעים, ומשובח יותר עם חזרת טרייה ליד (מישהו רוצה מתכון לחזרת של אמא?). עוד כמה ימים אני אעדכן עם תמונה שלי
נצא לקניות:
- 1 קילו כבד עוף נקי (הלבנים יותר הם עתירי שומן)
- 3 בצלים גדולים מהזן החום יבש הרגיל
- 3-5 ביצים קשות
- שמן לטיגון
- מלחפלפל
- מטחנת בשר, לא בלנדר!
- אופציות נוספות: להחליף חצי מהשמן בשמלאץ, לתבל עם קצת כמון ופפריקה, רבע כוס ברנדי לקראת סיום הטיגון
נפשיל שרוולים 1: כבד קצוץ רגיל
שלב 1: נקצוץ את הבצל לחצי טבעות וקוביות בינוניות מינוס. נשקף בחצי כוס שמן. נוסיף מעל בשכבה אחידה את הכבדים, אחרי שלוש דקות נהפוך ונמליח. נפלפל עם שתי כפיות פלפל, נוריד אש לבינונית, ונמשיך בטיגון עד השחמה קלה כעשרים דק'. אנחנו רוצים כבדים Well-done . נצנן בטמפרטורת החדר כשעתיים. חשוב לטחון את הכבדים אחרי המתנה על מנת שלא יהפכו למרקם רך מדי של פטה.
שלב 2: נעביר את הכבדים במטחנת הבשר, נוסיף את הבצלים המטוגנים מסוננים מהשמן, ואז את הביצים הקשות (תתחילו בשלוש, תוסיפו לפי הטעם האישי). נערבב הכל יחד ונתקן תיבול. עכשיו אפשר להוסיף כף או שתיים משמן הטיגון לחיזוק טעמים. זהו, הכבד קצוץ מוכן. לשמור במקרר, עד שלושה ימים.
נפשיל שרוולים 2: סלט כבדי עוף קצוץ גס
ההכנה כמו מקודם בשלב 1. שלב 2 הוא כדלהלן: נקצוץ בסכין את הכבדי לקוביות בינוניות עד קטנות. כנ"ל לגבי הביצים הקשות. נערבב הכל יחד עם הבצל המטוגן והמסונן. זהו, מוכן.
אופציה נוספת: נוסיף בצל ירוק קצוץ.
להגשה על הכבדים: ביצה מגוררת גס, בצל מטוגן, גרידת תפוז מוזהבת קלות בדבש ובצל, ריבת בצל עם צימוקים, כמה טיפות סילאן מחוממות עם ליקר קרם קסיס.
להגשה ליד הכבד: חרדל משובח, ריבת בצל, חזרת, טוסטים, בריוש, צנימים
בהצלחה!
התמונה מכאן
***
מי שמשתף מלך או מלכה. קליק אחד ודי....