לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אני נגד. ככה. הבלוג של זיו בנענע10


יש עמוד אודות :)

כינוי:  colaholic

בן: 52



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2013

מתכון לAebleskivers - סופגניות "תפוחים" דניות לחנוכה


Aebleskivers תודו שזה נראה מעולה
Aebleskivers תודו שזה נראה מעולה

השנה שוב נסע עם הילדים לחגוג עם המשפחה של האחת בקופנהגן את חג הכריסמס שלהם. כל הסיפורים על השנים הקודמות בבלוג כולל קרבתי לבורא עולם בגלל טבעת זהב אחת מיותרת. החג הזה יש מאכלים רק לחג הזה, ממש כמו אצלנו ובשאר העולם, אבל גם כאן מעלה את התהייה למה רק בחג הזה?


אז יש להם סופגניות קטנות ומשובחות כאלו, שזוכות לשם אוּבְּלְסקיוּאֵה Aebleskivers ובתרגום חופשי זה סופגניות תפוח כי כנראה זה נראה כמו תפוח. בסופר אפשר למצוא אותם קפואות בשקיות של 50. מאוד מפנק בחורף. יוצא מהמקפיא ישר לחימום קצר. תענוג ואל תבזבזו על הילדים.

העשייה זה על מחבת ברזל כבד וייעודי לכך, על הגז. האכילה עם ריבת אדומה וחמצמצה, אבל הכל הולך, גם שוקולד גם קצפת. חגיגה.


מה נקנה?

  • את המחבת. לא יודע איפה יש אבל תבקשו שיביאו לכם מחו"ל, זה יותר שווה מקפוצ'ון של AE.
  • ¾ 1 כוסות קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית הל טחון (לא חובה) אפשר להחליף בקינמון
  • 50+50 גר' חמאה
  • 1 כוס ריויון או חלב
  • 2 ביצים טרופות
  • כמה שבבי שוקולד מריר
  • אבקת הסוכר

להכנה:

נערבב בקערה את היבשים: קמח, סוכר, שמרים והל-קינמון. בסיר עמוק ורחב, נחמם בחום נמוך 50 גר' חמאה והריויון-חלב יחד (70-80 מעלות אם יש לכם מד חום לבישול). נוסיף את היבשים ונבחש כל הזמן.


עכשיו נוסיף את הביצים הטרופות ונבחש שוב, כל הזמן על הגז. נעביר לקערה ונכסה בניילון נצמד למשך שעה פלוס עד שיכפיל את הנפח. זה מתקבל כבצק חצי נוזלי.

זה המחבת :) רואים שהוא עתיק
זה המחבת :) רואים שהוא עתיק

נחמם את המחבת על אש בינונית, ונוריד לאש נמוכה. זה מהניסיון שלי. את שאר החמאה נמיס במיקרו, ונשתמש להבריש את השקעים במחבת. בכל שקע נוסיף בכף או מצקת קטנה, תערובת שתכסה בערך 80% מנפח השקע, ואחרי 2 דקות נהפוך בזהירות את החצי התחתון האפוי עמו פנקייק. תשתמשו בסכין חדה או בכפית. אחרי השלושה הראשונים כבר תבינו את העסק.


אפשרות נוספת היא שבב שוקולד בתערובת שבמחבת, קרי נוסיף תערובת לשקע אחד, ובמרכז נשים שבב שוקולד.

זה מוכן לאכילה מיידית. אבקת סוכר למעלה ולא לשכוח את הריבות.


בתאבון רב לכם וחג XMAS או חנוכה שמח לכל החוגגים. 

עוד כמה תמונות מהרשת (שלי יצאו נורא ואיום ונורא)

בכללי ככה נראה הבצק
בכללי ככה נראה הבצק
4094173054_afb8586e8b_b
אפילו מרשמלו דחפו בפנים

****

תבואו לאכול. שתפו עם החברים שנוסעים לשם להביא לכם מחבת.

נכתב על ידי colaholic , 26/11/2013 10:13   בקטגוריות מתכונים  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של NettaConfetta ב-30/11/2013 13:08




9,934
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אקטואליה ופוליטיקה , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcolaholic אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על colaholic ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)