- Aebleskivers תודו שזה נראה מעולה
השנה שוב נסע עם הילדים לחגוג עם המשפחה של האחת בקופנהגן את חג הכריסמס שלהם. כל הסיפורים על השנים הקודמות בבלוג כולל קרבתי לבורא עולם בגלל טבעת זהב אחת מיותרת. החג הזה יש מאכלים רק לחג הזה, ממש כמו אצלנו ובשאר העולם, אבל גם כאן מעלה את התהייה למה רק בחג הזה?
אז יש להם סופגניות קטנות ומשובחות כאלו, שזוכות לשם אוּבְּלְסקיוּאֵה Aebleskivers ובתרגום חופשי זה סופגניות תפוח כי כנראה זה נראה כמו תפוח. בסופר אפשר למצוא אותם קפואות בשקיות של 50. מאוד מפנק בחורף. יוצא מהמקפיא ישר לחימום קצר. תענוג ואל תבזבזו על הילדים.
העשייה זה על מחבת ברזל כבד וייעודי לכך, על הגז. האכילה עם ריבת אדומה וחמצמצה, אבל הכל הולך, גם שוקולד גם קצפת. חגיגה.
מה נקנה?
- את המחבת. לא יודע איפה יש אבל תבקשו שיביאו לכם מחו"ל, זה יותר שווה מקפוצ'ון של AE.
- ¾ 1 כוסות קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- ½ כפית הל טחון (לא חובה) אפשר להחליף בקינמון
- 50+50 גר' חמאה
- 1 כוס ריויון או חלב
- 2 ביצים טרופות
- כמה שבבי שוקולד מריר
- אבקת הסוכר
להכנה:
נערבב בקערה את היבשים: קמח, סוכר, שמרים והל-קינמון. בסיר עמוק ורחב, נחמם בחום נמוך 50 גר' חמאה והריויון-חלב יחד (70-80 מעלות אם יש לכם מד חום לבישול). נוסיף את היבשים ונבחש כל הזמן.
עכשיו נוסיף את הביצים הטרופות ונבחש שוב, כל הזמן על הגז. נעביר לקערה ונכסה בניילון נצמד למשך שעה פלוס עד שיכפיל את הנפח. זה מתקבל כבצק חצי נוזלי.
- זה המחבת :) רואים שהוא עתיק
נחמם את המחבת על אש בינונית, ונוריד לאש נמוכה. זה מהניסיון שלי. את שאר החמאה נמיס במיקרו, ונשתמש להבריש את השקעים במחבת. בכל שקע נוסיף בכף או מצקת קטנה, תערובת שתכסה בערך 80% מנפח השקע, ואחרי 2 דקות נהפוך בזהירות את החצי התחתון האפוי עמו פנקייק. תשתמשו בסכין חדה או בכפית. אחרי השלושה הראשונים כבר תבינו את העסק.
אפשרות נוספת היא שבב שוקולד בתערובת שבמחבת, קרי נוסיף תערובת לשקע אחד, ובמרכז נשים שבב שוקולד.
זה מוכן לאכילה מיידית. אבקת סוכר למעלה ולא לשכוח את הריבות.
בתאבון רב לכם וחג XMAS או חנוכה שמח לכל החוגגים.
עוד כמה תמונות מהרשת (שלי יצאו נורא ואיום ונורא)
- בכללי ככה נראה הבצק
- אפילו מרשמלו דחפו בפנים
****
תבואו לאכול. שתפו עם החברים שנוסעים לשם להביא לכם מחבת.