לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אני נגד. ככה. הבלוג של זיו בנענע10


יש עמוד אודות :)

כינוי:  colaholic

בן: 52



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2014    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

משנכנס אדר...פורים מגיע :) ומתכון לאוזני המן מחופשים


פורים זה החג שלי. נולדתי כמה ימים ממש לאחר החג, יח באדר תשל"ב. אחרי אחת עשרה שנים בדיוק, בחג פורים, טו אדר, נפטרה סבתי דבורה (דוֹבֵּה),ערב יום הולדתי.


יג שנים מאוחר יותר גם סבתי השנייה, יפה, נפטרה ערב חג פורים, יב אדר. חג מהול בשמחה ועצב. לכשהיינו ילדים, אני הייתי, אצלכם אני רק משער, אמא שלי הייתה נכנסת להכנת תחפושות חודשיים לפני החג. כל שנה וההמצאות שלה. לא קנינו תחפושת מעולם. זה נגמר איפשהו בתחילת החטיבה, ואני באמת לא יודע למה. מאוד אהבתי להתחפש.


את התחפושת הראשונה שלי כשהייתי בן שנה, סבתי דבורה תפרה מבד סאטן, מבריק, צהוב וכחול לליצן עם מצנפת וכדור פעמון קטן בקצה. אמא שלי שמרה את התחפושת הזו למעלה בארון שאסור לפתוח, כי זה המחסן שלה לכל מה שהיא שומרת. כשהיורש חגג שנה, הוא התחפש בתחפושת הזו.

לומר שהיה "מרגש" זה אנדרסטייטמנט צנוע מדי. רטוב מדמעות. ברבות השנים התחפשתי כמו כולם לילד פרה (קאובוי), שוטר, חייל, כושי (מהשבטים באפריקה כשעוד לא היה מושג פוליטיקלי קורקט), עם שמלת רפייה צבעונית. והיו עוד שלל תחפושות. הכל עבודת יד. התחפושות עברו במשפחה עם השנים ונגוזו. אני די מקנא בהורים של היום, בני גילי, שיש להם את הכישרון והיכולת לשבת עם הילדים ולתכנן תחפושות חדשות ומעניינות, לקנות חומרים וממש לייצר משהו חדש שאין לאף ילד אחר, כזה שלא נקנה כחליפה שלמה של תחפושות שושי זוהר. חלק מהתמימות של פעם שחסרה לי היום. יותר מדי פלסטיק בחג הזה. גם אוזני המן מפלסטיק זול או זהב יקר.


אני זוכר פעם אחת מיוחדת, שבה סבא שלי חיכה לי אצלינו בבית, בחג, ולקח אותי אחרי בית הספר, בעודי מחופש, לחגוג איתו ועם סבתי. כל שנה הייתי חוגג את החגים והשבתות בבית הכנסת בכפר אברהם בפתח תקווה. הייתי נפגש שם עם בני דודי, וככה היינו מעבירים את הזמן. בבית הכנסת הזה, שהיום יש בו בריכת תשליך שסבא שלי בנה לזכר סבתי, היה חלון צדדי צמוד למטבחון הקטן, שהכינו בו את התקריבים של שבתות חתן או בר מצווה, מולו עמדנו בתור וקיבלנו שקית ממתקים של יומולדת, כזו לבנה עם שרוך מעל. החג הזה תמיד היה קפצונים, וטילים עם פיקות, ורעשנים בקריאות המן במגילה. חג מיוחד.


תמיד ירד גשם בפורים ותמיד יירד גשם בפורים. גם השנה ירד גשם :)


אזני המן. הנה כמה מתכונים קלילים וטיפים לעיצובים. ושנייה לפני, יש גועל של אזני המן מפלסטיק בסופר, ומצד שני יש במאה ש"ח לקילו ברולדין. כאילו, מה לעזאזל עובר עליכם?! זה רק אזני המן. תכינו לבד בבית. אין מצב שלא תצליחו. אני מעדיף תמיד פרג על פני שוקולד, חלבה, תמרים וכל מיני אחרים. פרג זה מושלם ואם אתם טובים אלי אז פרג עם צימוקים זה מושלם פלוס.


הנה מתכון לאוזני המן: (לעוד מתכונים)


בצק פריך לאוזני המן חלבי

  • ½1 חבילת קמח תופח
  • ½ כוס סוכר
  • לבן (או שמנת רגילה)
  • 200 חמאה רכה
  • ביצה
  • מעט תמצית וניל ורום.

כך נכין:

נערבב הכל יחד ונוסיף קמח במידת הצורך.

אופציה ראשונה: נרדד ונפתח לעלה הבצק במערוך, נקרוץ עיגולים בעזרת כוס

אופציה שנייה: נכין גליל עבה דומה לנקניק ופרוס ממנו עיגולים.

נמשיך: נשים כפית פרג או ממרח תמרים\שוקולד\חלבה\אגוזים במרכז כל עיגול בצקלסגור בצורת אוזן המן ולאפות בתבנית משומנת בחום 180 מעלות, עד שיזהיב.


מלית פרג חביבתי:

  • 100 גרם פרג טחון טרי
  • ½ כוס חלב
  • ¼ חבילת מרגרינה
  • ¾ כוס סוכר
  • כפות דבש
  • 2 כפות צימוקים
  • 1 ביצה
  • כפית גרידת תפוז
  • כפית תמצית רום

נבשל על אש קטנה להוריד מהאש ונוסיף את השאר. לערבב ולקרר.


הנה אוזני המן מחופשים משנים שעברו. השנה אנחנו במעבר דירה ממש עכשיו והכל ארוז. ככה נכין: נעשה שתי מנות בצק פריך ולאחת נוסיף כף גדושה של קקאו איכותי. נקבל בצק לבן ובצק חום כהה. מחלק כל מנ לשליש ושני שליש, סה"כ ארבע מנות, שניים של שני שליש ושניים של שליש. את שני השליש נגלגל ונקניק בעובי בינוני ואת השליש נפרוס לרוחב שיכסה את הגליג בשלמותו. נהדק, ונקרר במקרר כמה שעות. נוציא ונפרוס. נקבל עיגולים של חום במרכז ולבן מבחוץ ועיגולים הפוכים.


אפשר לעשות כך גם אוזני המן משובצים. ניקח את שתי המנות הצבעוניות (עם צבע מאכל תקבלו שלל צבעים אחרים לאוזני המן), נחתוך מהם פסים ארוכים בעובי של 1*1*1 ס"מ (כמו שעושים ציפס), נכים 16 כאלו (שמונה מכל צבע), ונסדר תבע ליד צבע אחר כארבעה בשורה אחת. אפשר להין 25 כאלו ואז נסדר חמישה בשורה. נקבל ריבוע 4*4 או 5*5. (להדק היטב). את ארבעת הקצוות נחתוך בזווית של 45 מעלות כך שהריבוע ייראה קצת משוייף, כאילו והרצועות של הפינות הן למעשה משולשים. נגלגל מעט ליצור תחושת עיגול כמו לנקניק. אפשר לעטוף עם שאריות בצק ואז לגלגל. נכין כמו מקודם.


בהצלחה ופורים שמח !!!

אוזני המן באפייה
מוכנים להגשה

 

נכתב על ידי colaholic , 16/3/2014 10:49   בקטגוריות מתכונים, אוכל, העולם שלי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מתכון למרק ירקות עשיר ובשרי עם קובה חמוסטה


המרק התבשל לו על אש נמוכה, בהרבה מים, כשעתיים. לאחר שעתיים הוצאתי את הבשר לכלי נפרד, וקערת מרק עמוסת כל טוב מהירקות שהתבשלו, אבל רק הירקות, ללא המרק. העשייה כרגיל וכמפורט מטה. קובה חמוסטה (מרק חמוסטה הוא מרק חמצמץ, בצבע צהוב-ירוק, מיימי מאוד עם הרבה עלים ירוקים, לפחות זה שאני אכלתי בחדר האוכל באחד ממקומות העבודה הקודמים). הפעם קניתי, בחצי חינם, קובה חמוסטה מוכנה במלית בשר טחון. הקובה משובחת מאוד ומומלצת לגמרי.לקטע המלא...
נכתב על ידי colaholic , 13/3/2014 13:35   בקטגוריות מתכונים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מתכון מצולם לחמין. הטשולנט שלי בשלבים והסברים


סופסוף הגיעה השבת הראשונה והנכונה לטשולנט אמיתי, חם, מהביל, כהה, חונק ומחמם שמיכות כנדרש. הנה המתכון שלי, עם תמונות, שלבים והסברים.


מצרכים לסיר גדול ועמוק. מספיק לכ-12 איש, אולי יותר,עם תוספות של סלט כרוב ושניצל וינאי ליד...

 

מה צריך לצ'ולנט:

  • 250 גר' שעועית לבנה יבשה מושרית ללילה. לשקול לפני ההשריה...
  • 250 גר' גריסים או חיטה כנ"ל להשריה
  • חצי כוס עד כוס שעועית אדומה כנ"ל להשריה
  • 2 קילו בשר כתף טרי (צלי כתף, שייטל, כף) חתוך ל-6-8 חתיכות גדולות *הערה מתקדמים למטה
  • 6 שוקיים עוף
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 10 תפו"א בינוניים קלופים (2 מתוכם חתוכים לקוביות גדולות (4-6 חלקים כל אחד)
  • 2 כפות עד חצי כוס דבש
  • 20 שזיפים מיובשים (200 גר' בערך) מושרים בקערת מים קרים חצי שעה
  • 3-4 ג'חנונים קפואים למחצה
  • 1 קישקע מוכן - לא חובה
  • תבלינים: פפריקה, כמון, כורכום, מלחפלפל
  • אופציות: חצי כוס עד כוס גרגירי חומוס, שעועית בובס (גדולה מאוד)

מה צריך לקיגל או קניידלע:

  • שתי כוסות קמח רגיל או חצי רגיל וחצי תופח או חצי רגיל וחצי סולת
  • שתי כוסות מים
  • בצל מטוגן
  • שני תפו"א אדמה מגוררים דק וסחוטים היטב
  • קובית של מרגרינה או מחמאה. מומלץ במקום על שתי כפות שמאלץ
  • מלחפלפל, פפריקה למי שאוהב

ההכנה:

להשרות לילה לפני את הקטניות עם חצי כפית סודה לשתיה. כל סוג בקערה נפרדת.


לשקף בצל אחד קצוץ. להוסיף את הבשר ולסגור אותו כמה דקות. להוציא את הבשר. להוסיף את שאר הבצל הקצוץ ואת השזיפים לטגן עד להזהבה של הבצל. השזיפים יתנפחו ויתחילו להוציא מעט מיץ.


עכשיו נכניס פנימה 2 כפות גדושות של פפריקה, 1 כמון ו-1 כורכום. 2 כפיות של פפריקה חריפה לאוהבי החריפות, 2-3 כפיות פלפל שחור ו 3 כפות מלח. לערבב היטב 2-3 דק'. להוסיף חצי כוס מים. לערבב שוב. להניח בתחתית הסיר את פלחי תפו"א. על זה 3-4 חתיכות בשר. בצד אחד של הסיר לשים בערמה צמודה לדופן 2/3 מכמות השעועית. בצד ממול את הגריסים או החיטה.


על זה נסדר יפה את התפו"א השלמים (שלא יהיו גדולים). אחד על השני. ובין לבין את שוקי העוף ושאר הבשר. על התפו"א נמזוג את הדבש. נפזר מעל את שאר הקטניות בדגש לשעועית האדומה והחומוס. יכול להיות שיישארו גריסים ושעועית לבנה מיותרים. הכי חשוב למלא את הסיר עד ל-7-10 ס"מ מהמקסימום. בזמן סידור השכבה השנייה אני ממליץ להשאיר מעין גומחה במרכז. שהקטניות יהיו מסביב. למלא במים עד לגובה הקטניות. זה יישמר עבור הקיגל או הקניידלע. נשים במרכז את הקניידלע (ההכנה פשוטה: מערבבים הכל לעיסה נוזלית), ומסביב צמוד לדופן את הג'חנונים או את הקישקע.


לבשל ברתיחה עדינה כשעה וחצי עד שעתיים. לפני ההכנסה לתנור להוסיף ביצים שטופות בין הקניידלע לג'חנונים.

להכניס לתנור או על פלטה בחום 100-120 לכל הלילה. מישהו צריך לא לישון ולבדוק כל שעתיים את המים. להוסיף תמיד. איך יודעים שהחמין מתבשל היטב? לפי הריח! אם יש באמצע הלילה ריח חזק וטוב של חמין שחום ושרירי שמגיע עד לשכנים זה עובד. אם לא אז להגביר את חום התנור ב-20 מעלות. הצבע הכהה והחזק בדרך כלל מתקבל שלוש שעות לפני האכילה.


טיפים:

  1. אלו הרבה מאוד מרכיבים לסיר צ'ולנט אחד. לי יש סיר גדול של 12 ליטר. תפחיתו כמויות לפי הטעם שלכם וגודל הסיר.
  2. קטניות שהושרו במים ונשארו עודפות, אפשר להקפיא לפעם הבאה.
  3. אם שכחתם להשרות את הקטניות בזמן, שפוט תבשלו בהרתחה כשעתיים.
  4. קישקע אני מכין בסיר נפרד, ממש לא מעל החמין. קישקע בבני ברק מוכן מסולת וקמח עטוף בנייר אפייה ואפוי או מבושל בצ'ולנט. זו גם שיטה טעימה.
  5. בחום של 80-100 מעלות ללילה אין צורך להוסיף עוד מים, אבל הצ'ולנט יוצא בהיר יחסית. בכל אופן עבורי המבחן הוא הריח.
  6. בשר למתקדמים: שפיץ שייטל, החלק של הצלעות שמחבר בין האנטריקוט לצוואר 

 

בצלים, שזיפים ותבלינים
נוסיף בשר טרי
נרכיב את הקיטניות
תפו"א, בשר, שוקיים ודבש
נכין את הקיגל או הקניידלע
נשים במרכז הסיר עם הג'חנונים והביצים
זה מוכן (נארה טוב יותר עם הסיר החדש)
בהגשה תפו"א ובשר בעיקר
ג'חנונים וקיגל
בהגשה, כל השאר
בהגשה, כל השאר...ההמשך
מי אמר אני ולא קיבל?!
התמונה הכי טובה שיש לי לקישקע לפני הפריסה להגשה


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

נכתב על ידי colaholic , 28/11/2013 13:31   בקטגוריות מתכונים, העולם שלי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של riwrcbdgnfb ב-1/2/2015 14:55
 



מתכון לAebleskivers - סופגניות "תפוחים" דניות לחנוכה


Aebleskivers תודו שזה נראה מעולה
Aebleskivers תודו שזה נראה מעולה

השנה שוב נסע עם הילדים לחגוג עם המשפחה של האחת בקופנהגן את חג הכריסמס שלהם. כל הסיפורים על השנים הקודמות בבלוג, כולל קרבתי לבורא עולם בגלל טבעת זהב אחת מיותרת. לחג הזה יש מאכלים ששמורים רק לחג הזה, ממש כמו אצלנו ובשאר העולם, אבל גם כאן עולה התהייה, למה רק בחג הזה?




יש להם סופגניות קטנות ומשובחות כאלו, שזוכות לשם אוּבְּלְסקיוּאֵה Aebleskivers ובתרגום חופשי זה סופגניות תפוח כי כנראה זה נראה כמו תפוח. בסופר אפשר למצוא אותם קפואות בשקיות של 50. מאוד מפנק בחורף. יוצא מהמקפיא ישר לחימום קצר. תענוג ואל תבזבזו על הילדים.


העשייה על מחבת ברזל כבדה וייעודית לכך, ישירות על הגז. האכילה עם ריבת אדומה וחמצמצה, אבל הכל הולך, גם שוקולד, גם קצפת. חגיגה.




מה נקנה?



  • את המחבת. לא יודע איפה יש אבל תבקשו שיביאו לכם מחו"ל, זה יותר שווה מקפוצ'ון של AE.

  • ¾ 1 כוסות קמח

  • 2 כפיות שמרים יבשים

  • ½ כוס סוכר

  • ½ כפית הל טחון (לא חובה) אפשר להחליף בקינמון

  • 50+50 גר' חמאה

  • 1 כוס ריויון או חלב

  • 2 ביצים טרופות

  • כמה שבבי שוקולד מריר

  • אבקת הסוכר


להכנה:


נערבב בקערה את היבשים: קמח, סוכר, שמרים והל-קינמון. בסיר עמוק ורחב, נחמם בחום נמוך 50 גר' חמאה והריויון-חלב יחד (70-80 מעלות אם יש לכם מד חום לבישול). נוסיף את היבשים ונבחש כל הזמן.




עכשיו נוסיף את הביצים הטרופות ונבחש שוב, כל הזמן על הגז. נעביר לקערה ונכסה בניילון נצמד למשך שעה פלוס עד שיכפיל את הנפח. זה מתקבל כבצק חצי נוזלי.


זה המחבת :) רואים שהוא עתיק
זה המחבת :) רואים שהוא עתיק

נחמם את המחבת על אש בינונית, ונוריד לאש נמוכה. זה מהניסיון שלי. את שאר החמאה נמיס במיקרו, ונשתמש להבריש את השקעים במחבת. בכל שקע נוסיף בכף או מצקת קטנה, תערובת שתכסה בערך 80% מנפח השקע, ואחרי 2 דקות נהפוך בזהירות את החצי התחתון האפוי עמו פנקייק. תשתמשו בסכין חדה או בכפית. אחרי השלושה הראשונים כבר תבינו את העסק.




אפשרות נוספת היא שבב שוקולד בתערובת שבמחבת, קרי נוסיף תערובת לשקע אחד, ובמרכז נשים שבב שוקולד.


זה מוכן לאכילה מיידית. אבקת סוכר למעלה ולא לשכוח את הריבות.




בתאבון רב לכם וחג XMAS או חנוכה שמח לכל החוגגים. 


עוד כמה תמונות מהרשת (שלי יצאו נורא ואיום ונורא)


בכללי ככה נראה הבצק
בכללי ככה נראה הבצק

4094173054_afb8586e8b_b
אפילו מרשמלו דחפו בפנים

****


תבואו לאכול. שתפו עם החברים שנוסעים לשם להביא לכם מחבת.




לקטע המלא...
נכתב על ידי colaholic , 26/11/2013 10:13   בקטגוריות מתכונים  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של NettaConfetta ב-30/11/2013 13:08
 



מתכון לכבד קצוץ פולני אמיתי ועוד אחד לסלט כבד קצוץ גס וקר


כבד קצוץ רגיל (קלאסי?) וסלט כבדים קצוץ גס. כבדים בערמונים כבר שיתפתי איתכם, גם פטה כבדים. אין כאן הרבה תחכום או סוד משפחתי לכבד קצוץ. ככה סבתי הכינה, ככה אמא שלי מכינה וככה אני מכין.לקטע המלא...
נכתב על ידי colaholic , 15/9/2012 23:40   בקטגוריות מתכונים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מתכונים למשקאות דבש


בחורף כולנו כבר יודעים להוסיף דבש לתה ולסיידר תפוחים. גם לאפות ולבשל עם דבש, אבל למה לא להתקרר איתו במשקה צונן? בחו"ל אני שותה די הרבה האני תיי קר. בכלל תה קר ללא סוכר זה מהחביבים עלי. אנסוייטנד Unsweetened . אז בשביל שתיהנו לפחות כמוני, הנה כמה מתכונים לקטע המלא...
נכתב על ידי colaholic , 25/7/2012 23:31   בקטגוריות מתכונים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מתכון "הכנפיים של דיקסי"


זה מעדן מושלם למשחקים של מכבי, גביע אירופה, כדורגל איכותי ואולימפיאדה. הולך בטבעיות קלילה עם בירה, ופיצוחים אחרי. אחלה לאירוח ותנסו בסופ"ש.לקטע המלא...
נכתב על ידי colaholic , 27/6/2012 11:55   בקטגוריות מתכונים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מתכון לרוטב בולונז פלילי Ragu bolognese


רציתי לכתוב אלוהי במקום פלילי, אבל זה אתם תגידו (אם תזכרו לחזור ולדווח). בינתיים יש תשבוחות גדולות מהטועמים, בעיקר האחת, שלוקחת לעבודה.לקטע המלא...
נכתב על ידי colaholic , 1/6/2012 08:29   בקטגוריות מתכונים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
9,934
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אקטואליה ופוליטיקה , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcolaholic אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על colaholic ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)