לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דֵעַ-א-קטואליה: חץ או פרח


דֵעַ-א-קטואליה - בלוג ביקורת שבו אני שולח חץ או פרח

Avatarכינוי:  חץ ופרח

בן: 12

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

1/2013

האם השמאל החילוני נחלש?


53


 


אני שומע אנשי ימין קיצוניים ופחות קיצוניים שמספידים את "הסמול" כאילו הוא הולך ונעלם בציבור החילוני. אז בואו נראה מה הראו לנו הבחירות האחרונות:


 


מפלגת הימין המאוחדת בראשות ביבי את ליברמן, הקיצונית יותר מאי-פעם, קיבלה בסך הכל 31 מנדטים. עצמה לישראל בחוץ, תודה לאל. 31 מנדטים וזהו. סך כל המצביעים עבור הימין החילוני הם כ- 775,000 בלבד מתוך 5.6 מיליון בעלי זכות בחירה.


 


ומפלגות השמאל החילוניות הלא מאוחדות (הכוללות את מרצ, העבודה, את התנועה שהאג'נדה העיקרית שלה בבחירות היתה בעד הסדר מדיני, וכן את חדש שהיא מפלגה יהודית-ערבית חילונית) קיבלו יחד גם כן 31 מנדטים.


כלומר, תקו בין מחנה הימין למחנה השמאל החילוניים. אז האם לא קצת מוקדם להספיד את השמאל החילוני?


 


 


אלא מה? צריך לקחת בחשבון שכמו בכל הבחירות בעבר קיים גם גוש אמורפי שכולל ציבור המצביע עבור אג'נדות שמייצגות מפלגות כוכבים עולים כמו שינוי, מפלגת הגמלאים ואפילו קדימה בעבר ועתה יש עתיד, שסופן להיעלם בין אם הן ישבו או לא ישבו בממשלה. מפלגת יש עתיד גם היא מפלגה כזו. רישמו וזיכרו. 


 


ואותו ציבור אמורפי מצביע גם עבור מפלגות אג'נדה שאינן עוברות את אחוז החסימה ולמעשה מחלקות 8 או יותר מנדטים בין המפלגות הרחוקות מרצון בוחריהן. ואין להתעלם גם מכך ששליש מבעלי זכות הבחירה לא מימש את זכותו בבחירות האחרונות.


 


אך מה שבאמת צריך להטריד את הציבור החילוני (הימין והשמאל כאחד) הוא התחזקות גוש המפלגות הדתיות. ש''ס, אגודה והבית היהודי - 30 מנדטים. רק מנדט אחד פחות מהמחנה החילוני הימני או השמאלי. כן, הבית הלאומי בראשות בנט היא מפלגה דתית לכל דבר. היא אפילו יותר דתית מהמפדל בגילגולה הקודם. המפלגה הזו הצביעה תמיד ותצביע נגד כל חוק המריח הפרדת דת ממדינה. היא גם לא תצביע עבור חוק גיוס תלמידי ישיבות למרות שציבור הבוחרים שלה עדיין משרתים בצה"ל על תנאי. על תנאי, כי בקירבם יש גם רבים כאלה שעוברים תהליכי התחרדות, שרוצים הדרת נשים בצבא ודוגלים בסרבנות.


 


יש גם לתת את הדעת שאגודת ישראל "הלא ציונית" צמחה מחמישה מנדטים לשבעה מנדטים. זו התוצאה הדמוגרפית של הרחם היהודית-חרדית האשכנזית של ציבור שרובו אוכל חינם מקופת המיסים של הציבור. וכדאי לתת את הדעת על כך. מספר הילדים הלומדים היום בחדרים ובישיבות בירושלים - העיר הגדולה בישראל - כבר עולה באופן משמעותי על מספר הילדים הלומדים בבתי הספר הממלכתים החילוניים. אלה המצביעים של מחר.


 


אז היום הימנים החילוניים מחבקים את הגוש הדתי כשותפים טבעיים לאג'נדות הלאומיות שלהם ומתעלמים מאג'נדות כמו מדינת הלכה וכפיה דתית. מחזיקים בדעה שאין לגייסם על פי חוק ולחלופין לבטל הקיצבאות של סרבני גיוס. אבל הם עוד יתעוררו כאשר הרוב הדתי מחר (בעוד 15 שנה בלבד על פי התחזיות הדמוגרפיות ואולי לפני) יעבירו במדינה חוקי הלכה בכפיה על הציבור החילוני.  האם הדיבורים על כך שצריך לוותר ולא לגייס כחוק חרדים (למשל בתהליך מדורג בן 5 שנים ומי שיסרב תבוטל כל תמיכה ממשלתית) הם בגלל החשש שבעוד מספר שנים יכפו חוקי הלכה במדינה? כשהם יהיו רוב הם לא יהיו כל כך נחמדים אל הציבור החילוני, כי בעיניהם מדובר בציווי אלוהי. בקונסטלציה הנוכחית שנקבעה על פי הבחירות יש הזדמנות בלתי חוזרת לפתוח את הסטטוס קוו שמזמן עבר פיחות זוחל לטובת החרדים. הדבר בולט כרגע במיוחד בירושלים.


 


ולבסוף הציבור היהודי שוכח שקיים הציבור הערבי. הציבור הימני נחרד מכך שהמפלגות הערביות ישתלבו בממשלה או אפילו ברוב חוסם, משום שאלה מפלגות לא ציוניות. אבל כאמור השילוב של אגודה (המפלגה הלא ציונית) בממשלות ישראל מתאים לגזענות של מדינה המתיימרת לשלוט בעם אחר. 


 


ואסיים בציבור הערבי. תארו לכם אם בבחירות האלה אחוז ההצבעה שלהם שהוא בסביבות ה- 50% בלבד היה משתווה ל- 90%+ של הציבור החרדי. הרי היינו עומדים בפני מציאות של 20 ח"כים של מפלגות ערביות, שהיו מורידות 10 ח"כים מהרשימות היהודיות. ובל נשכח שכוחות הדמוגרפיה הערבית אפילו עולים על הדמוגרפיה החרדית. צמיחה ב-6% של האוכלוסיה הערבית בירושלים לעומת 2% של האוכלוסיה החרדית בשש השנים האחרונות. בירושלים הנוסחה של שליש חרדים, שליש יהודים דתיים-לאומיים, שליש חילוניים  הופרה והאוכלוסיה הערבית היא כבר 40%.


 


אז לכל אלה החילוניים שדוגלים בסיפוח שטחים ובמדינה אחת לשני העמים, קחו בחשבון שאתם תהפכו במהרה למיעוט.


 


דעתם של כולם נתונה היום להקמת הקואליציה ואולי כדאי שניתן קצת את הדעת על הקואליציה של מחר? 


 


***


 


דע-א-קטואליה מועמד לבלוג השנה בישרא-בלוג בקטגורית האקטואליה.


 


מוזמנים להצביע לדע-א-קטואליה ולהשפיע כאן.


 

נכתב על ידי חץ ופרח , 26/1/2013 21:19   בקטגוריות בחירות 2013, ניתוח תוצאות הבחירות, דמוגרפיה, אקטואליה, פוליטיקה  
32 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חץ ופרח ב-29/1/2013 17:12
 



Read My Lips


52

 

אני לא הצבעתי עבור יאיר לפיד. למרות שמספר אג'נדות של לפיד היו קרובות לליבי, די היה לי להציץ במצע של יש עתיד כדי לדעת שלאחר הבחירות הוא יחבור לממשלה בראשותו של ביבי. זה היה מספיק כדי שלא אתן את קולי ליש עתיד. אבל יש עתיד מאוד חיזרו אחר קולי ושלחו לי מסרונים לטלפון. ערב הבחירות נשלח אלי המסרון הבא:

 

 

"שלום,

לא אכנס לממשלה של חרדים וימין קיצוני,

לא אוותר במילימטר על השוויון בנטל,

לא אכנס לממשלה שלא תחזור למשא ומתן.

יאיר לפיד 

 

11:21, 21 ינו"

 

 

המסרון הזה נשלח אלי שוב ביום הבחירות ב-22 לינואר בשעה 13:55

 

 

יאיר לפיד, אני שומר את המסרונים האלה ומאוד מקווה שלא תתגלה כפוליטיקאי עלוב ושקרן.

 



 

 ***

 

למרות שקולות החיילים עשויים עוד לשנות משהו, הבחירות האלה הביאו לתקו בין גוש ימין-דתיים לבין גוש שמאל-מרכז.

אך מסתבר שבמדינת ישראל יש אריתמתיקה שונה. המפלגות הערביות (ביניהן גם חדש?) שוות פחות כי הן "לא ציוניות". במדינת ישראל לא יתכן שתקום ממשלה שתשב עם מפלגות לא ציוניות. אבל ... ממתי אגודת ישראל היא מפלגה ציונית?

 

***

 

דע-א-קטואליה מועמד לבלוג השנה בישרא-בלוג בקטגורית האקטואליה.

 

מוזמנים להצביע לדע-א-קטואליה ולהשפיע כאן.

 

 

נכתב על ידי חץ ופרח , 24/1/2013 10:34   בקטגוריות יאיר לפיד, מפלגות לא ציוניות, הרכבת קואליציה, אקטואליה, פוליטיקה  
הקטע משוייך לנושא החם: מרכיבים קואליציה
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חץ ופרח ב-27/1/2013 12:39
 



תחרות הגמר -פניה אישית


51

 

הבחירות הסתיימו, העם אמר את דברו. התבוסתנות שהתוצאות ידועות מראש נכשלה כפי שניבאתי כאן בבלוג. משהו חדש אכן קורה, אך אמתין לתוצאות האמת כדי להביא את דעתי ומסקנותי לגבי העתיד. אבל כעת אקדיש את הפוסט לבחירות אחרות.  

 

 

***

 

  

הפוסט הזה מתפרסם באופן נדיר בו זמנית בשני הבלוגים שלי מהסיבה שבהפתעה שני הבלוגים נבחרו ברשימת חמשת המועמדים בתחרות לבלוג הזהב (GOLDEN BLOG) שנת 2012. וכאן אני מודה לכל אלה מכם שהמליצו. אני מאוד מעריך זאת.

 

הבלוג "חשיבה חופשית" הגיע לרשימת המועמדים המתחרים בקטגורית הדעה.  

 

הבלוג "דע-א-קטואליה" הגיע לרשימת חמשת המועמדים המתחרים בקטגורית האקטואליה.  

 

 



 

 

מחמאה היא לי ששני הבלוגים הגיעו כמועמדים לתחרות, במיוחד שבכל אחת מהקטגוריות עומדים מולי מועמדים רציניים ומאוד ראויים. אך ככל אחד מהם אני רוצה להגיע לגמר וזה תלוי בהצבעה שלכם שנערכת כעת. כל הקוראים שלי שמעריכים את הבלוגים יכולים להצביע כאן עד ה-4.2.2013, התאריך שבו מסתיימת ההצבעה.

 

 נוכחתי שלפחות חלק מהמתחרים כבר החלו לעשות נפשות ולהקים כמו בבחירות מערכת קידום אגרסיבית ואפילו לגייס בצורה אקטיבית "קבלני קולות" ומצביעים. אני יכול להבין אותם ואין ליבי עליהם. בעיקר שחלקם אפילו ידידי.

 

למרות שכמו האחרים אני רוצה להיבחר - מלבד הפנייה אליכם כאן בפוסט, אין אני מתכוון לעשות קמפיין בחירות ולא גיוס חברים שישמשו כעסקנים לקידום ההצבעה. מסיבות מקצועיות (שאותן תארתי בפוסט היומולדת ב-17 בנובמבר) אפילו איני יכול לגייס את חבריי לעבודה, שאינם יודעים על הקשר שלי לבלוגים. למרות רצוני לזכות, אין אני רואה את עניין הזכיה בגמר כחיים ומוות. יש לי חיי משפחה כמו עיסוקים מלאים ומהנים מלבד הבלוגיה המשמשת לי אמנם כתחביב רציני ולפורקן יצר הכתיבה והבעת דעותיי, אבל למי שעדיין אינו יודע – עיסוקי המרכזי במחקר מדעי רפואי.

 

אין אני מתכוון לפנות אליכם בטענה שלבלוגים שלי "מגיע" לזכות וגם אינני מתיימר לומר שהם חד משמעית הטובים ביותר מבין המועמדים בקטגוריות שלהם. למעשה אני מתחרה מול מועמדים מאוד רציניים משכמם ומעלה. כל שאני יכול לטעון הוא שהבלוגים שלי הם בעלי יחוד ואיכויות השונות מהאחרים. בעיקר בשל נקודת המבט השונה – נקודת מבט של מדען בתחום מדעי החיים והרפואה ולא של איש חברה או רוח או של פובליציסט מקצועי. נקודת מבט שמביאה את המדע אל הדיון בתחומי הרוח והחברה. נקודת מבט אחרת כדי לנפץ סטיגמות בלתי מבוססות בחלק מהציבור. ציבור שלא באשמתו נתון לאמונות ושטיפות מוח של הסביבה ושל פוליטיקאים והממסד הדתי. ואין אני מתכוון לדת אלא רק לממסד הדתי בלבד ולמטיפים. וכשאני מציין מטיפים אין אני מתכוון רק למטיפים הדתיים , אלא גם למשל למטיפים כנגד או בעד תזונה מסוימת, או למפיצים דיאטות פלא ושינוי אורח חיים בטיעונים פסאודו-מדעיים שקריים – הרי בתחום המדע והרפואה יש לי יתרון עליהם.

 

 

כיוון שהבלוגים שלי צעירים יחסית, קהל הקוראים שלהם קטן משמעותית מקהל הקוראים של מתחריי הותיקים בשתי הקטגוריות ולכן החשיפה של הבלוגים לקהל מצביעים פוטנציאלי קטן יותר באופן משמעותי. בכך לבלוגרים המתחרים יש מראש יתרון עלי. הבלוגים שלי גם לא היו אף פעם בין הבלוגים הפעילים ולכן גם בכך לחלק מהמתחרים יש יתרון עלי. אבל בשנת 2012 – עשרה פוסטים בחשיבה חופשית הגיעו למומלצי ישרא ו/או עמותת ישראבלוג ושלושה פוסטים במומלצים מדע-א-קטואליה. אני רואה בזה הישג נאה בהחלט. ניתן לראות מיהם המומלצים ברשימות בשולי הבלוג.

 

למרות היתרונות הטכניים הברורים שיש למועמדים האחרים עלי כפי שציינתי, אתם אלה שקוראים פוסט זה ואוהבים בלוג זה ו/או השני – אתם יכולים להשפיע על הזכייה שלהם בגמר בהצבעה שלכם ושל חבריכם, שבעזרת המלצותיכם ייחשפו לבלוגים שלי, יצביעו ויכריעו. כל המרבה בהצבעות הרי זה מעלה את הסיכוי .

 

ברצוני לידע אתכם שכל אחד יכול אמנם לבחור רק בלוג אחד מהמתחרים בכל קטגוריה. אבל כל אחד מכם יכול למעשה להצביע יותר מפעם אחת – כי אפשר להצביע פעם אחת מכל מחשב ומכל סמרטפון ואין הגבלה במספר אמצעי המדיה האלה שבהם אתם יכולים להשתמש. לכן אתם יכולים להצביע לבלוגים שלי בכל אחד מהמחשבים והסמרטפונים שלכם ושל חבריכם.

 

נכון, לעיתים הבחירה קשה ויתכן שאתם מתלבטים בבחירה. לפיכך, אתם יכולים לחלק את קולתיכם גם למועמד/ת אחר ממחשב אחר. בניגוד לבחירות לכנסת שבהם אתם יכולים לשלשל רק פתק אחד. כמובן אשמח אם תרבו "בפתקים" לבלוגים "חשיבה חופשית" ו- "דע-אקטואליה". הולכת להיות כאן תחרות קשה בין המועמדים ורק אתם תכריעו.

   

בקטגוריית האקטואליה לכל המועמדים האחרים יש יתרון עליי. ראשית, כאמור כל ארבעת הבלוגים האחרים ותיקים באופן משמעותי משלי. שנית, בניגוד לשאר אינני עיתונאי או איש מדיה מקצועי כמו רביב דרוקר ודורון נחום. מועמדות הבלוג שלי - של כותב חובב, מול עיתונאים מקצועיים כאלה היא מחמאה מאוד גדולה בשבילי. אני גם לא פעיל מפלגתי כמו שני המועמדים האחרים, אלא אזרח מהשורה שמאוד איכפת לו מהמתרחש בארץ הזו. אבל אולי זה גם היתרון שלי - הבלוג נכתב על ידי עמך ולא על ידי איש תקשורת או פעיל פוליטי. כמו כן, סגנון הכתיבה של הבלוג שלי הוא חצי סטירי וגם בזאת הייחודיות שלו.

 

גם בקטגורית הדעה, שבה מועמד הבלוג "חשיבה חופשית, התחרות מאוד קשה מול מועמדים שכולם מאוד רציניים וראויים. שניים מהמועמדים – טליק ואבו-אלמוג הם גם ידידים טובים שלי. אמנם אני רוצה לזכות בתחרות, אך גם אם לא, בהחלט אשמח בשמחתם אם אחד מהם יזכה. לא אטען שמבין כל המועמדים הכי מגיע לי וכי הבלוג שלי הוא הטוב ביותר. הדבר היחיד שאומר הוא שאופי הבלוג שלי שונה מזה של האחרים בכך שהוא מביא את המדע לחזית הדיון החברתי והתרבותי של הציבור שאינו חשוף להתקדמות המחקר והידע, שרובו בחזקת מגדל השן האקדמי המנותק מהציבור. הבלוג שלי אינו רק מביא מידע נסתר ובלתי מובן אליכם. בבלוג מוצג בפניכם מדען בחיי היומיום, חיי משפחתו ועמיתיו, כאדם מהשורה כמוכם. וכאמור בראש ובראשונה מטרת הבלוג לנפץ סטיגמות ואמונות מוטעות הרווחות בציבור.

 

אם אתם חושבים שהבלוג מצליח לעשות זאת – אשמח מאוד אם תצביעו ותכריעו.

 

 

בזאת סיימתי את קמפיין הבחירות שלי לשני הבלוגים.

  

 

ל"חשיבה חופשית" בקטגורית הדעה

 

ול"דע-א-קטואליה" בקטגורית האקטואליה

 

הצביעו כאן

 

 

תודה מראש לכולכם

 

***

 

 

ועוד דבר, השתתפתי בהמלצות לבחירת המועמדים בקטגוריות הבלוגים שאני קורא. חלק מהמומלצים שלי נכנסו לרשימות המועמדים והם כעת גם מתחרים שלי. שמחתי במיוחד לראות שגלית חתן עליה המלצתי בחום נכללת ברשימת הבלוגים המועמדים בקטגורית התרבות ובהזדמנות זו אני רוצה לציין שיש לה בלוג מעולה ומושקע שתענוג לקרוא בו. אני מאחל לה הצלחה בזכייה. מצד שני הצטערתי מאד להיווכח שהבלוגים האיכותיים של צופה מהצד, של נ^גה ושל רותי קוטלר אינם נכללים השנה ברשימות המתמודדות.

 

 

נכתב על ידי חץ ופרח , 23/1/2013 00:12   בקטגוריות תחרות גמר בלוג הזהב  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-23/1/2013 17:00
 



לדף הבא
דפים:  

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחץ ופרח אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חץ ופרח ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)