לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חיטוב והרזייה בדרך בריאה (:


אז כמו חלק מהאנשים טסתי לחו"ל לתקופה די ארוכה ושם מחוסר ספורט (רק הליכות) והרבה אוכל לא הכי בריא השמנתי באיזה 5-4 ק"ג שעכשיו שחזרתי ארצה צריך להוריד! ואת זה אני הולכת לעשות, כמו שעשיתי בעבר, בדרך בריאה. מקווה להוות דוגמא לאחרים פה.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2012    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2012

כושר מסביב לשעון+ת"מ שנייה


הובכן, רבים האנשים שמפנים לפחות כמה שעות בשבוע בשביל הכושר. הרציניים הולכים 4-3 פעמים בשבוע לחדר כושר או לחוג כלשהו. הרציניים עוד יותר מבקרים בחדר הכושר כל יום, או לחלופין עושים ריצות יומיות או תרגילי כושר באופן יומי בבית או בחוץ. 

וזה נהדר, לפנות לפחות שעה ביום לכושר, זה תמיד בא רק לטובה סבבי אבל השאלה הנשאלת היא, מה לגבי שאר ה23 שעות?

הובכן, ברור שלא נוכל לעסוק בכושר כל הזמן סביב השעון, הרי יש לנו עוד המון עיניינים לעסוק בהם וחייבים הרי גם לנוח פה ושם.

אבל שזה לא יטריד אותכם!

אם אתם רוצים לקבל תוצאות באמת טובות ומהירות יותר, יש המון דרכים בהם תוכלו להכניס לחייכם עוד דרכים לזוז ועוד בריאות. המטרה היא כמובן, לא להגזים, אבל גם לא להגרר למה שנחשב לנורמה בחברה המערבית- ישיבה ומנוחה בכל הזדמנות שאפשר, לפעמים למשך שעות. זה אולי מאוד נוח להתאמץ כמה שפחות, אבל עם הזמן זה מתחיל לפגוע בבריאות ואיתו באורח החיים. לכן, עלינו לנסות לאזן ולגרום לעצמנו לזוז כמה שיותר ולנוח כמה שצריך- אבל כמו באוכל, במידה ולא יותר מדי.

ואם כבר הזכרנו אוכל, בואו נתחיל באמרה מאוד חשובה בקרב שומרי המשקל, שכדי שנזכיר לפני שנתחיל- הכל מתחיל ונגמר במטבח. כלומר, כמו שדיאטה יכולה להביא תוצאות טובות יותר שתומכים בה עם תזוזה יומיומית והתעמלות, ככה גם כושר יביא תוצאות טובות יותר אם הדיאטה שלכם תהיה בריאה ומזינה. אם רוצים לראות תוצאות, ותוצאות טובות ומהירות- אי אפשר להפריד בין השניים. חשוב להתאמן כמו שצריך, אבל גם לאכול כמו שצריך. באינטרנט יש המון עצות וטיפים אפילו למה כדי לאכול לפני החדר כושר ואחרי החדר כושר ומה לא, אבל בואו פשוט נאמר שעדיף לאכול משהו קטן כמו פרי לפני וארוחה שכוללת חלבונים אחרי. אה, ולשתות מספיק, כמובן.

אז חזרה ענייניו- כמה פעמים בשבוע כושר זה נהדר, אבל כושר יומיומי עוד יותר נהדר, וכושר יומיומי שמפוזר למשך כל היום- הכי נהדר שאפשר!

איך עושים את זה?

מבחינתי, יש שלוש דרכים עיקריות:

1. לשנות את הנוהלים- כאן המטרה היא לשנות את ההרגלים היומיומיים שלכם ולהוסיף להם טאץ' כושרי. לדוגמא- מצחצחים שיניים? נסו לעשות את זה בתנוחה ישיבה 90 מעלות צמודים אל הקיר (מי שמכיר את התרגיל, דרך מעולה לחזק את שרירי הרגליים והבטן-גב). מחכים שהאוכל מתבשל או מתחם? תרדו לכמה שכיבות שמיכה, או תעשו ישיבות עליות, או כל שבא לכם בעצם עד שהאוכל יהיה מוכן. יושבים מול המחשב? תעשו הרמות לאיזה בקבוק 2 ליטר ביד תוך כדי, שמרו על גב ישר ובטן צמודה ככל האפשר, תכווצו שרירים, תעשו כל מיני תרגילי כושר שאפשר לעשות בישיבה או בשכיבה במידה ואתם עם לפטופ קריצה ככה גם ספר, מול הטלויזיה, בזמן שיעור, בעבודה, פשוט תדחסו תרגילים לפעילויות שונות. זה קצת מציק בהתחלה, אבל כשמתרגלים זה חוויתי, ומרגישים פחות רע אם נניח פספסתם חס וחלילה הזדמנות לעשות ספורט כמו שצריך.

 


 

 

*כדי למצוא הצעות לתרגילי כושר שונים שאפשר לעשות, פשוט אפשר ללכת לגוגל ולרשום "exercise while ______" ולרשום את הפעילות בקו המקווקו.

 

2. שיטת הרווח- זאת שיטה שאני מאוד אוהבת ומשתמשת בה, ואני קוראת לה "שיטת הרווח", ומבחינתי היא מבוססת על העיקרון שאם לפני כמה הרבה שנים טובות רצית להשיג משהו- הייתה צריך לעבוד בשביל זה, פיזית. אבל מכיוון שבימינו הכל הופך להיות יותר ויותר קל להשגה, או לפחות יותר קל להשגה מבחינה עבודה גופנית, צריך להחליף קצת את התנאים. לכן, אם נניח אתם רוצים לעשות משהו- לקרוא ספר, לראות סדרה, לצפות בטלויזיה, ללכת לאינשהו, או אפילו לאכול איזה מאכל אהוב ספציפי- תחליטו שאתם עושים איזה תרגיל כושר קטן לפני, מותר אפילו אחרי, אתם יודעים, כדי "להרוויח" את זה. הכי חשוב שתזכרו שזה פשוט מן משחק, לא באמת צריך להרוויח משהו, אתם מקבלים את זה אז קיבלתם, אין מה לסבך את הדברים. זאת פשוט שיטה טובה כדי לגרום לעצמנו לזוז קצת יותר במשך היום. 


 

3. התעמלות לפי השעון- אתם פשוט מפזרים לעצמכם כל מיני פעילויות ספורטיביות במהלך היום והשבוע בשעות קבועות, והולכים לפי זה. ממולץ בעיקר לאנשים שצריכים סדר ואירגון בחייהם, ומסוגלים לעמוד בכך. לרוב יכלול היום התעמלות קצרה וממריצה בבוקר, אח"כ חדר כושר או חוג, ואיפשהו שם גם משהו אירובי כמו הליכה\ריצה\רכיבה על אופניים וכדומה. אנשים שאוהבים משהו ספציפי כמו יוגה, פילאטיס או הרמת משקולות בהחלט יפנו זמן גם לזה סבבי

 


 

אלו שלושת השיטות העיקריות שאני מכירה, והמון אנשים בדרך כלל גם עושים שילובים ביניהם, ככה שכל אחד בונה לעצמו את היום בצורה המתאימה והנוחה לו ביותר, וזה הכי חשוב סבבי חשוב מאוד שתהנו מהפעילות שאתם עושים, אחרת זה ישפיע הרבה פחות מהרגיל, ואל תערימו על עצמכם יותר מדי כדי לא להתעייף מזה מהר מדי. זה בסדר גם לעשות לפעמים הפסקות מהשיגרה הספורטיבית, בתנאי שתשאירו איזה דבר קטן שכן תתמידו בו, שיהיה לכם קל יותר לחזור אליה אחר כך.

 

אם יש לכם עוד שיטות או טיפים, אשמח אם תשתפו בתגובות!

 

*תמונת מצב*

אז הינה תמונת המצב המובטחת (:



והינה התמונה הקודמת להשוואה-


 

טוב אני מרגישה שבהחלט יש שינוי סבבי מצטערת על האיכות של החדשה, לצערי המצלמה בנייד החדש לא הכי חדה וגם הצטלמתי בערב ואילו בראשונה באור יום.

ועוד תמונות בונוס!-


סבבי

נכתב על ידי , 2/10/2012 18:53  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: דברים שמצאתי באינטרנט , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לוינרי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על וינרי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)